ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ | «Δημοσιογραφία Πολιτών – Social Activism Αθηνών & Οίκοpress»

Η δημοσιογραφία πολιτών και ο κοινωνικός ακτιβισμός είναι οι «άδηλοι πόροι» κοινωνικής προσφοράς συγκέντρωσης «κοινωνικού κεφαλαίου», που ενώ δεν καταγράφονται κάπου επίσημα, κινούν τα νήματα της κοινωνικής οικονομίας. Οι ηλεκτρονικές εκδόσεις «Social Activism Αθηνών» και «Οίκοpress» ανταποκρίνονται σε αυτή την νέα πραγματικότητα.

Το  Σάββατο 22/12/2012 στο ξενοδοχείο Hilton Αθηνών, στην αίθουσα «Ερατώ Α» και ώρα 19.00 με 21.00, η ΑμΚΕ «Ερύμανθος» θα παρουσιάσει αυτό το εγχείρημα στα πλαίσια του «Φεστιβάλ Εθελοντισμού Χωρίς Σύνορα – Έλληνας πολίτης, Ευρωπαίος πολίτης» που φιλοξενείται από το πολυΣυνέδριο  Money Show, με σκοπό την ανάδειξη της αλληλεπίδρασης στο χώρο της κοινωνίας πολιτών.

Τα ζητήματα ανάπτυξης της κοινωνικής οικονομίας και του κοινωνικού ακτιβισμού ως αντίδοτο στην ανθρωπιστική κρίση και την διογκούμενη φτώχεια, είναι το πεδίο αναφοράς και επικοινωνίας στο οποίο εξελίσσεται η σχετική δράση.

Σπάζοντας τα δεσμά του συμβατικού τρόπου πληροφόρησης,  η ΑμΚΕ «Ερύμανθος» με συμπράττοντες τον Δήμου Αθηναίων και την Περιφέρεια Αττικής, δίνει βήμα στη Δημοσιογραφία Πολιτών με τις ηλεκτρονικές εκδόσεις των εφημερίδων «Social Activism Αθηνών» και «Οίκοpress». Στόχος των εφημερίδων είναι η εκλαΐκευση χρηστικής πληροφόρησης , θίγοντας ζητήματα των κοινωνικών ευπαθών ομάδων και του πράσινου τρόπου ζωής κάτω από το πρίσμα της κοινωνικής οικονομίας, του σεβασμού απέναντι στον συνάνθρωπο και το περιβάλλον, της αφύπνισης και εν τέλει της δράσης.