Εκδήλωση «Τα Χριστούγεννα της Ψυχής Μας»

deltio-typou-img1

«Τα Χριστούγεννα», Ι. Σαλαμπί, εκπαιδευθείσα στην Ειδική Μονάδα Αποκατάστασης & Επαγγελματικής Επανένταξης του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής.

 

Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά που ο Δήμος Αθηναίων και συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης κα Καλλιόπη Γιαννοπούλου και η Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υγείας σήμερα αγκαλιάζουν και υποστηρίζουν μ’ αυτή την εκδήλωση τα άτομα με ψυχικές διαταραχές.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

στην Πλατεία Συντάγματος

Ώρες λειτουργίας: 12:00 – 19:00

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση του κοινού για την ψυχική υγεία και η υποστήριξη του έργου των ατόμων με ψυχικές διαταραχές.

Κατά τη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις, όπως λειτουργία εικαστικής έκθεσης, διαδραστικά εργαστήρια, χορωδία κ.ά.

Δελτίο Τύπου εκδήλωσης «ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ»

Πρόσκληση εκδήλωσης

 

deltio-typou

Σήμερα, σε μια εποχή που οδηγεί σε παράδοξα αδιέξοδα η πιο δυσκολεμένη ομάδα ανθρώπων είναι οι ψυχικά ασθενείς. Είναι η ομάδα που δέχεται το μεγαλύτερο κοινωνικό και εργασιακό αποκλεισμό. Μια ομάδα ατόμων με ψυχικές διαταραχές. Αυτή η ομάδα κατάφερε να δημιουργήσει με την υποστήριξη της Ειδικής Μονάδας Αποκατάστασης και Επαγγελματικής Επανένταξης (ΕΜΑΕΕ) του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ) μια μικρή όαση συλλογικότητας, έκφρασης και δημιουργίας, το «Σωματείο Ενάντια στην Προκατάληψη για τις Ψυχικές Διαταραχές “Η Αναγέννηση”» και την Κοινωνική Επιχείρηση «Kosmos Horizon».