Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών 3.000 νέων 18-29 ετών, με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία

  • Τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου άνοιξε η πλατφόρμα την για την έναρξη υποβολής αιτήσεων για το εν λόγω πρόγραμμα, προϋπολογισμού 45 εκατ. ευρώ που θα χρηματοδοτηθεί από το τρέχον ΕΣΠΑ. Η λήξη της υποβολής αιτήσεων είναι στις 03/10/2022.
  • Βασικός στόχος είναι η προώθηση στην αυτοαπασχόληση 3.000 ανέργων ηλικίας 18-29 ετών μέσω της επιδότησής τους με 14.800 ευρώ έκαστος για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων που θα δραστηριοποιηθούν στην ψηφιακή οικονομία.
  • Ο τομέας της ψηφιακής οικονομίας συμπεριλαμβάνει ενδεικτικά υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών, υπηρεσίες Η/Υ, λογισμικό, παροχή υπηρεσιών μέσω Διαδικτύου, ευρυζωνικές υπηρεσίες, συστήματα αυτοματισμού γραφείου, εφαρμογές τηλεματικής, δορυφορικές υπηρεσίες, ψηφιακή τηλεόραση, παροχή λύσεων ασφαλείας ηλεκτρονικών συστημάτων, κατασκευή εξοπλισμού RFID, διαχείριση ηλεκτρονικών προμηθειών, ηλεκτρονικό εμπόριο, ηλεκτρονικό επιχειρείν, τηλεκπαίδευση, σχεδιασμός ιστοσελίδων, ψηφιακές εκτυπώσεις, ψυχαγωγία με ψηφιακά μέσα.
  • Στο πλαίσιο αυτό, μέσω της δράσης ενισχύονται άνεργοι για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων που θα υιοθετήσουν άμεσα προηγμένες ψηφιακές πρακτικές σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων τους, από τα κεντρικά γραφεία μέχρι τα εργοστάσια και από την αποθήκη μέχρι τη διανομή των προϊόντων ή των υπηρεσιών τους.
  • Δικαιούχοι του προγράμματος είναι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο μητρώο της Δ.ΥΠ.Α., που βρίσκονται εκτός εκπαίδευσης, απασχόλησης ή κατάρτισης, 18-29 ετών και υποβάλλουν αίτηση χρηματοδότησης, στην οποία περιλαμβάνεται πρόταση του επιχειρηματικού τους σχεδίου.
  • Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεταισε 12 μήνες από την ημερομηνία έναρξης δραστηριότητας της επιχείρησης και η ενίσχυση καταβάλλεται σε τρεις δόσεις ως εξής:
    • 1η δόση ύψους 4.000 ευρώ: μετά την έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ
    • 2η δόση ύψους 5.400 ευρώ: μετά τη λήξη του α’ εξάμηνου από την έναρξη της επιχείρησης,
    • 3η δόση ύψους 5.400 ευρώ: μετά τη λήξη του β’ εξάμηνου από την έναρξη της επιχείρησης.

Αναλαμβάνουμε την σύνταξη και την υποβολή της πρότασης στο πρόγραμμα.Για περισσότερες πληροφορίες,  τους όρους και τις προϋποθέσεις ελάτε σε επικοινωνία με το αρμόδιο τμήμα μας2108813760 ή στείλτε e-mail στο inmeko@otenet.gr με θέμα: 100% Επιδότηση, 14.800 €, για δημιουργία νέας επιχείρησηςμαζί με ένα τηλέφωνο ( κατά προτίμηση κινητό ) επικοινωνίας