Πώς ανακουφίζεις εκείνον που πονάει;

Σε μια απομονωμένη περιοχή του Νίγηρα, πέρυσι, ένα μικρό νοσοκομείο μόλις άνοιγε τις πύλες του για να υποδεχθεί εκατοντάδες άρρωστα και υποσιτισμένα παιδιά. Οι μητέρες τους, που είχαν περπατήσει 50 χλμ. μέσα στη βραχώδη έρημο, χωρίς νερό, για να αναζητήσουν το νοσοκομείο, έφταναν με αγωνία και προσμονή στα πρόσωπά τους.

Aνάμεσα στα παιδιά ήταν και η μικροσκοπική, υποσιτισμένη Φατίμα που αφού έμεινε ένα μήνα στο νοσοκομείο, καταφέραμε να την κάνουμε να ανακτήσει το κανονικό της βάρος ώστε να γυρίσει υγιής στο χωριό της. Όταν έφευγε, χαμογελώντας ρώτησε: «Τα άλλα παιδιά θα γίνουν καλά;».

Η απάντηση είναι “ναι, μπορούν να γίνουν καλά”, γιατί χάρη στη συνδρομή 4.500.000 δωρητών μας σε όλη τη Γη και στη συντονισμένη προσπάθειά μας, η ιστορία της κάθε μικρής Φατίμα, μπορεί να έχει καλό τέλος. Σήμερα, πετυχαίνουμε να δρούμε σε περισσότερες από 65 χώρες για να σώζουμε ζωές. Το 2011 πετύχαμε να εξετάσουμε 8.300.000 ασθενείς. Να εμβολιάσουμε 5.034.000 ανθρώπους κατά της ιλαράς. Να περιθάλψουμε 408.000 υποσιτισμένα παιδιά στα επισιτιστικά μας κέντρα. Να χαρίσουμε επιβίωση σε 433.500 ασθενείς με HIV/AIDS.

Kατορθώνουμε επίσης, με πρωτοβουλίες όπως η σταθερή εκστρατεία μας για την Πρόσβαση στα Βασικά Φάρμακα, να εξασφαλίζουμε φτηνές θεραπείες για τις «ξεχασμένες ασθένειες» και τη σταθερή πρόσβαση εκατομμυρίων ασθενών στα φάρμακά τους, παρά την αντίθετη πολιτική των φαρμακοβιομηχανιών και πολλών κυβερνήσεων που σταθερά βάζουν το κέρδος πάνω από την ανθρώπινη ζωή. Κατορθώνουμε να παρεμβαίνουμε σε επείγουσες εμπόλεμες συρράξεις και σε φυσικές καταστροφές ήδη από τα πρώτα 24ωρα, φτάνοντας συχνά εκεί όπου δεν φτάνει κανείς άλλος, σε σημεία όπου έχουν διαλυθεί οι υποδομές υγείας, για να φέρουμε ξανά ζωή. Κατορθώνουμε να οδηγούμαστε με γνώμονα μόνο την ανθρώπινη ανάγκη –ανεξάρτητα από οικονομικά συμφέροντα, από πολιτικές ατζέντες, από φυλετικά, θρησκευτικά ή άλλα κριτήρια, και να είμαστε αμερόληπτοι στην παροχή βοήθειας ακόμη κι όταν οι άνθρωποι που πλήττονται βρίσκονται δίπλα μας, στην Ελλάδα. Αλλά και στη χώρα μας σήμερα, στην εποχή αυτής της άνευ προηγουμένου αδυσώπητης οικονομικής κρίσης, κατορθώνουμε να είμαστε πλάι στους πλέον ευάλωτους και «ξεχασμένους» ασθενείς, στους αποκλεισμένους από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Με επιστημονική ανάλυση και οδηγό τον παγκόσμιο «χάρτη» ιατρικής ηθικής, έχουμε προσφέρει ιατρική και ανθρωπιστική βοήθεια σε «νεοάστεγους», σε ευάλωτους πρόσφυγες, ή σε περιπτώσεις μεταδοτικών ασθενειών που κάνουν ξανά την εμφάνισή τους στη χώρα μας. Η δράση μας είναι γεμάτη από επιτυχίες αλλά και προκλήσεις. Μαζί όμως μπορούμε να καταφέρουμε ακόμη περισσότερα πράγματα. Όσο εσείς κι εμείς «πάσχουμε» από την «ασθένεια» της αλληλεγγύης, η θεραπεία μας θα είναι η ανακούφιση του πόνου του άλλου. Είτε αυτός ο άλλος που υποφέρει είναι η «Άννα» στο κέντρο της Αθήνας, είτε η «Φατίμα» σε ένα χωριό στο Νίγηρα.

                       

Τι είναι οι παστίλιες

Οι Παστίλιες για τον πόνο του άλλου είναι 6 καραμέλες χωρίς ζάχαρη με μέλι και θυμάρι. Οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιήθηκαν προέρχονται από Έλληνες παραγωγούς ενώ και η παρασκευή τους έγινε στην Ελλάδα.

Δραστικό συστατικό

Το δραστικό συστατικό της Παστίλιας για τον πόνο του άλλου είναι η αλληλεγγύη. Με όχημα τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, η αλληλεγγύη σας μπορεί να φτάσει όπου υπάρχει ανάγκη και να κρατήσει χιλιάδες ασθενείς στη ζωή.

Δοσολογία – Παρενέργειες

Όσες περισσότερες Παστίλιες αγοράζετε, τόσο περισσότερη ανακούφιση προσφέρετε. Μοιραστείτε το μήνυμά μας με τους δικούς σας ανθρώπους και βοηθήστε μας να ανακουφίσουμε τον πόνο περισσότερων ανθρώπων.

Λήξη

Η ημερομηνία λήξης αναγράφεται στο πλάι της συσκευασίας αλλά μην ξεχνάτε ότι ποτέ δεν είναι αργά για να βοηθήσετε. Χάρη σε ανθρώπους σαν και εσάς μπορούμε να ανταποκρινόμαστε σύμφωνα με τις ανθρωπιστικές ανάγκες και όχι με πολιτικά ή οικονομικά κριτήρια. Γίνετε σήμερα υποστηρικτής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα καλώντας στο 210 5 200 500 ή διαδικτυακά στο support.msf.gr.

{youtube}P9RBg5ux4Ik{/youtube}