Στις φαβέλες της Παραγουάης…

Γράφει η Κατερίνα Νάκου
Δημοσιογράφος

Οι άνθρωποι που ζουν στις παραγκουπόλεις των αστικών περιοχών της Λατινικής Αμερικής, στις λεγόμενες φαβέλες έρχονται αντιμέτωποι με τα καρτέλ ναρκωτικών και ζουν σε συνθήκες φτώχειας ως αποτέλεσμα της άνισης κατανομής του πλούτου στις περιοχές αυτές. Στις παραγκουπόλεις οι άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι με την εγκληματικότητα και κλέβουν ακόμα και τον ηλεκτρισμό προκειμένου να ζήσουν.

Ο στρατός, το κράτος, η αστυνομία δε μπορούν να επέμβουν. Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών, όμως, ξέρουν να ανακαλύπτουν θησαυρούς στα σκουπίδια. Όπως για παράδειγμα, στην Παραγουάη, το «μεγάλο ποτάμι που ανήκει σε ένα μέρος» στη γλώσσα των Guarani, τη χώρα που βρίσκεται στην «καρδιά» της Λατινικής Αμερικής, και η οποία έχει πάρει το όνομα της από τους ιθαγενείς Paragual, οι οποίοι ζούσαν στο ομώνυμο ποτάμι…

Στο παρακάτω βιντεάκι, που ανακαλύψαμε, τα παιδιά κατασκευάζουν μουσικά όργανα ανακυκλώνοντας υλικά από τους σκουπιδότοπους των παραγκουπόλεων. Γιατί η φαντασία πάντα δίνει διέξοδο στα όνειρα όσων αγωνίζονται για ένα καλύτερο μέλλον.

http://www.lifo.gr/tv/the-tube/1177