Υπέρ του Παρατηρητηρίου των ΟΤΑ ο Γ. Μπουτάρης

Αναδημοσίευση από Naftemporiki.gr

Υπέρ του Παρατηρητηρίου των ΟΤΑ τάχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, στο έκτακτο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα το γεγονός ότι στο δήμο Θεσσαλονίκης επί 10 χρόνια είχαν υπεξαιρεθεί 51 εκατ. ευρώ και κανένας ελεγκτικός μηχανισμός δεν το είχε επισημάνει.

f11-bout

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης (δεύτερος από αριστερά) στο έκτακτο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, εξέφρασε την αντίθεσή του στο κλείσιμο των δήμων και στις καταλήψεις.

Ωστόσο ο δήμαρχος εξέφρασε την αντίθεσή του στο κλείσιμο των δήμων και στις καταλήψεις.

Ανταπαντώντας στο αίτημα πολλών δημάρχων να προχωρήσουν σε κλείσιμο των δήμων και δυναμικές κινητοποιήσεις σχολίασε ότι δεν πρέπει να δώσουν οι δήμαρχοι το παράδειγμα της ανομίας καθώς, όπως είπε, «δεν είμαστε εργατικό σωματείο για να κάνουμε διαδηλώσεις».

Με αφορμή τον πρωταγωνιστικό ρόλο που ανέλαβε στο πλαίσιο της Ελληνο-γερμανικής Συνέλευσης, συνειδητοποίησε όπως είπε ότι αν δεν υπάρξουν ριζικές, θεσμικές αλλαγές στην Αυτοδιοίκηση «και όλα τα λεφτά του κόσμου να πέσουν στη χώρα, δεν θα σηκώσουμε κεφάλι».

«Δεν θα γίνουν ποτέ επενδύσεις, εάν δεν κάνουμε τις αναγκαίες αλλαγές, εάν δεν αποφασίσει η πολιτική εξουσία ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει η ανάπτυξη χωρίς την Τοπική Αυτοδιοίκηση», πρόσθεσε αναφερόμενος στις περιορισμένες εξουσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στο γραφειοκρατικό πλέγμα της Διοίκησης.