Φάρος Τυφλών Ελλάδος: Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας με βραβεύσεις

Γράφει η Νάνσυ Οικονόμου

Την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013 πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Φάρου Τυφλών Ελλάδος. Στην έναρξη της εκδήλωσης, η πρόεδρος του Φάρου Τυφλών, κα Δήμητρα Ασιδέρη, απηύθυνε χαιρετισμό και ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους τους παρευρισκόμενους.

74a

Η Πρόεδρος του Φάρου Τυφλών κα Δήμητρα Ασιδέρη

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι από το χώρο της τέχνης, την Περιφέρεια Αττικής, τον Δήμο Αθηναίων και τον Δήμο Καλλιθέας. Παρευρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης κα Λιλίκα Βασιλάκου, η κα Ρίγλη και η κα Μπόλια από τον Δήμο Αθηναίων, ο Γενικός Γραμματέας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών κος Παναγιώτης Μαρκοστάμος, η Διοικητής του ΚΕΑΤ κα Τσιλιμιγκάκη, η Διευθύντρια της αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας πρωτοπορία κα Λάζου, ο Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Καλλιθέας κος Δημήτρης Κάρναβος, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Ιλίου και γραμματέας της νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών κος Ευάγγελος Αυγουλάς, ο κος Δαπόλας Νίκος από το αθλητικό σωματείο ποδοσφαίρου τυφλών «κεραυνός», ο γλύπτης κος Πέτρος Ρουκουτάκης, η ηθοποιός κα Μαρία Σόκκαλη, ο κος Κώστας Βενετσάνος και πολλοί φίλοι.

Η Πρόεδρος του Φάρου Τυφλών απένειμε τιμητικές πλακέτες στον Περιφερειάρχη κο Γιάννη Σγουρό, ο οποίος λόγω υποχρεώσεων δεν κατέστη δυνατό να παρευρεθεί και στην Αντιπεριφερειάρχη κα Λιλίκα Βασιλάκου , ως ένδειξη τιμής για την πολύτιμη στήριξη και την συμβολή τους στη βιωσιμότητα του φορέα και του κοινωνικού έργου που προσφέρει.

Στην συνέχεια, ο Φάρος Τυφλών Ελλάδος βράβευσε 4 αριστούχους πρωτοετείς φοιτητές που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης με χρηματικά βραβεία. Τα βραβεία αυτά ήταν δωρεές του Συλλόγου Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής Τυφλών Ιεροψαλτών, του Ιατρού ορθοπεδικού κου Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλου, του Μηχανολόγου-Μηχανικού κου Αντρέα Μουντράκη και του Προέδρου και Διευθύνοντα Σύμβουλου της εταιρείας «Computer Solution A.E” κου Αναστασίου Παζιάνα.

Η Σαμοήλη Ανδριάννα, φοιτήτρια στο Μαθηματικό τμήμα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και δεύτερη στην κατάταξη αριστευσάντων φοιτητών, βραβεύτηκε από τον Ιατρό κο Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλο. 12a

Οι αριστεύσαντες φοιτητές και ο κος Αντρέας Μουντράκης

Ο Γιώργος Μπακογιάννης, πρώτος στην κατάταξη στο τμήμα Μουσικολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, βραβεύτηκε από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής Τυφλών και Αντιπρόεδρο του Φάρου Τυφλών, κο Μανώλη Μπασιά.

Ο Στράτος Εγγλέζος φοιτητής στο Παιδαγωγικό τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, βραβεύτηκε από τον Μηχανολόγο-Μηχανικό κο Αντρέα Μουντράκη.

Ο Στέφανος Τοκατλίδης φοιτητής στο Παιδαγωγικό τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην εκδήλωση, αλλά το βραβείο του απονεμήθηκε από τον Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο της εταιρείας «Computer Solution A.E”, κο Αναστάσιο Παζιάνα.

Στη συνέχεια, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα χιουμοριστικό και διασκεδαστικό θεατρικό έργο από την θεατρική ομάδα του Φάρου Τυφλών. Συμμετείχε η Εύη Ασλάνογλου, η Ιωάννα Παπαδοπούλου και ο Μιχάλης Ασλάνογλου.13a2

Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά οι «Ήχοι από το λιμάνι», ένα μουσικό σχήμα που ιδρύθηκε το 2007 στον Πειραιά, ερμηνεύοντας αγαπημένα τραγούδια.50a

31a

Ο κος Ευάγγελος Αυγουλάς           

7a

Ο κος Παναγιώτης Μαρκοστάμος

10aΟ κος Πέτρος Ρουκουτάκης και η σύζυγός του κα Γωγώ Ρουκουτάκη

14a

Η Πρόεδρος του Φάρου Τυφλών κα Δήμητρα Ασιδέρη στο τέλος έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα και ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους