Πώς θα μοιραστούν 75.000 θέσεις εργασίας για νέους το ‘14

Προαναγγελία υλοποίησης εκτεταμένου προγράμματος για τη στήριξη της απασχόλησης νέων ηλικίας έως 29 ετών περιλαμβάνει η εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού. Σύμφωνα με το κείμενο, εντός του 2014, προγραμματίζονται 75.000 τοποθετήσεις ανέργων ηλικίας έως 29 ετών. Δείτε που, πώς και πότε…

Continue reading

Έναρξη προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα σε επιβλέποντες φορείς, για 10.000 θέσεις πλήρους απασχόλησης, ειδικότητας Υ.Ε. γενικών καθηκόντων

Σήμερα στις 24-9-2013 εκδόθηκε η πρώτη από τις τέσσερις Δημόσιες Προσκλήσεις που αφορά στη διαδικασία προσλήψεων προσωπικού για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, σε δημόσιους φορείς (Επιβλέποντες Φορείς).

Continue reading

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ | Η tw.conMedical Προσφέρει Μια Διεθνή Καριέρα στους Γιατρούς

tw con medicalΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η tw.conMedical Προσφέρει Μια Διεθνή Καριέρα στους Γιατρούς

 

Αυτό το διάστημα η tw.conMedical, έρχεται σε επικοινωνία με ενδιαφερόμενους γιατρούς προκειμένου να τους εξασφαλίσει μια διεθνή καριέρα στο εξωτερικό. Η Συμβουλευτική σταδιοδρομίας δίδεται σε πτυχιούχους γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων. Μπορεί να κάνει τα όνειρα πραγματικότητα και να εξασφαλίσει μια σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση. Πρόκειται για μια από τις δυναμικότερες εταιρείες συμβούλων ανθρώπινου δυναμικού. Όλες οι υπηρεσίες της στους Έλληνες υποψηφίους είναι δωρεάν και αποτελούν εγγύηση για το μέλλον τους. Η όλη διαδικασία όσον αφορά την ένταξη στην νέα χώρα, τη Γερμανία, γίνεται στην μητρική γλώσσα των υποψηφίων ενδιαφερομένων, ξεπερνώντας όλα τα εμπόδια σχετικά με τα χαρτιά και τις διατυπώσεις.

Continue reading

Εταιρική επικοινωνία, εξαγωγές και Πληροφορική ευνοεί η κρίση

Αναδημοσίευση από ethnos.gr

Γράφει η Κατερίνα Κυρίτση

 

agora-ergasiasΣτους τομείς των πωλήσεων, των εξαγωγών, αλλά και της πληροφορικής θα πρέπει να στραφούν οι νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας, καθώς οι συγκεκριμένοι τομείς αναμένεται να παρουσιάσουν ανάπτυξη και επέκταση τα επόμενα έτη.

Εν μέσω οικονομικής ύφεσης, οι επιχειρήσεις, μεγάλες και μικρομεσαίες, επεκτείνονται τόσο σε αγορές του εξωτερικού όσο και στην παγκόσμια κοινότητα του Διαδικτύου, γεγονός που απαιτεί και την αντίστοιχη στελέχωσή τους, προκειμένου να ανταποκριθούν στις νέες συνθήκες.

Continue reading

Προσλήψεις προσωπικού μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα στον τομέα του πολιτισμού

Αναδημοσίευση από asep.gr

Ολοκληρώθηκαν από το ΑΣΕΠ οι απαιτούμενες προπαρασκευαστικές ενέργειες για την εκκίνηση της διαδικασίας πρόσληψης προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στο πλαίσιο υλοποίησης Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα (ΚΟΧ) στον τομέα του Πολιτισμού. Το πρόγραμμα απευθύνεται αποκλειστικά σε νέους ανέργους ηλικίας έως και 35 ετών.

Continue reading

Αναζήτηση εργασίας – Κρυφές θέσεις εργασίας

Αναδημοσίευση από euresi-ergasias.com

Γράφει ο Γενικός Διευθυντής της OSYS Γ. Ίσσαρης

Υπολογίζεται ότι το 75% των κενών θέσεων εργασίας καλύπτονται πριν βγουν σε αγγελία. Ο βασικός λόγος είναι ότι η όλη διαδικασία προσέλκυσης, στρατολόγησης κι επιλογής προσωπικού κοστίζει αρκετά σε χρήμα και χρόνο και οι εργοδότες προτιμούν να αποφύγουν αυτά τα έξοδα όσο είναι δυνατόν. Αισθάνονται πραγματικά τυχεροί αν κάποιος δικός τους άνθρωπος τους προτείνει έναν γνωστό κατάλληλο για τη δουλειά ή το σωστό βιογραφικό φτάσει τη σωστή ώρα.

Πως όμως γίνεται κάποιος που αναζητά εργασία να βρει αυτές τις «κρυφές» δουλειές;

Continue reading

Η Συνοδευτική Επιστολή

 Αναδημοσίευση από randstad.gr

Η συνοδευτική επιστολή δεν έχει την ίδια σημασία για όσους αναζητούν εργασία και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι κάποιοι υποψήφιοι στέλνουν το βιογραφικό σημείωμα χωρίς κανένα εισαγωγικό κείμενο.

Η συνοδευτική επιστολή όμως θα πρέπει να λαμβάνεται ως ευκαιρία για να γίνει μια συνοπτική καταγραφή του επαγγελματικού προφίλ, καθώς και των επιχειρημάτων σύμφωνα με τα οποία ένας επαγγελματίας είναι κατάλληλος για μια θέση εργασίας.

Ακόμα και αν για τη συνοδευτική επιστολή δεν δοθεί η απαραίτητη σημασία στο αρχικό στάδιο της αξιολόγησης από ένα εργοδότη, εφόσον προκύψει μια συνέντευξη εργασίας τα χαρακτηριστικά που θα έχουν σημειωθεί σε αυτήν να φάνουν ιδιαίτερα χρήσιμα όταν θα κληθεί ο υποψήφιος για εργασία να απαντήσει στην ερώτηση «γιατί πιστεύετε ότι είστε ο κατάλληλος για την συγκεκριμένη θέση εργασίας;»

Continue reading

Πως και που μπορούν να δουλέψουν οι άνεργοι

Αναδημοσίευση από www.capital.gr

του Γιώργου Κράλογλου

Ανοίξτε τα σύνορα στους επιχειρηματίες Ασίας, Μέσης Ανατολής και Αφρικής με βίζα σε 3 ώρες αντί σε 3 μήνες που εκδίδεται σήμερα. Αδειάστε το «κηφηναριό» στις ελληνικές πρεσβείες των χωρών αυτών και στείλτε ικανούς ερευνητές αγορών. Ακυρώστε την τελωνειακή διαφθορά. Και «μαντρώστε» (πολιτικά) τους επαγγελματίες «επαναστάτες»… ενάντια σε κάθε ιδιωτική επένδυση.

Continue reading

Επιδόματα Ανεργίας

Η έρευνα έγινε από την Έφη Κοσκώση, Κοινωνιολόγο

 

ΠΟΙΟΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

 1.ΤΑΚΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ (από 5 έως 12 μήνες)

Αφορά μισθωτούς απολυμένους ή συμβασιούχους ορισμένου χρόνου για τους οποίους έληξε η σύμβαση εργασίας. Είσπραξη τακτικού επιδόματος ανεργίας διάρκειας από 5 έως 12 μήνες, αφού τηρούνται κάποιες προϋποθέσεις και μετά από εγγραφή στον ΟΑΕΔ.

Το επίδομα καταβάλλεται μια φορά το μήνα για 25 ημέρες.

Από 12.03.2012 το βασικό μηνιαίο επίδομα ανεργίας ανέρχεται στα 360,00 Ευρώ.

Για κάθε μέλος της οικογένειας το επίδομα προσαυξάνεται κατά 10%.

Continue reading

Τι αλλάζει στα εργασιακά

Διαβάστε τι προβλέπεται στην τελική συμφωνία κυβέρνησης – τρόικας

To πακέτο για τα εργασιακά, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, έκλεισε οριστικά με νέα υπαναχώρηση της τρόικας στο θέμα των αποζημιώσεων. Έτσι, οι αλλαγές στην αγορά εργασίας που θα προωθηθούν άμεσα στη Βουλή προβλέπουν :

Continue reading