Δημοκράτης από το Α ως το Ω

Γράφει η Αναστασία Πρίφτη,
Κοινωνική Ανθρωπολόγος

Η δημιουργία και η επιτυχημένη λειτουργία αυτού του δικτυακού τόπου φανερώνει, αν μη τι άλλο, την αναγκαιότητα της ύπαρξης ενός πεδίου έκφρασης και διαλόγου για τον κοινωνικό ακτιβισμό. Μέσα από εδώ μπορεί ο κάθε πολίτης να εκφραστεί και να αντλήσει πλούτο ιδεών, απόψεων, πληροφοριών και γνώσεων δημιουργώντας παράλληλα την προσωπική του παρακαταθήκη.

Continue reading

ΜΒΑ: Ένοχα Πτυχία Κούφια πτυχία, υπεύθυνα για πολλά κακά που συμβαίνουν

Varoufakis

Γράφει ο Γιάνης Βαρουφάκης,

καθηγητής οικονομικής θεωρίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

 Αναδημοσίευση από την εφημερίδα «LIFO»

 Κάθε χρόνο, εκατό χιλιάδες νέοι άνθρωποι στις ΗΠΑ και άλλοι τόσοι στον υπόλοιπο κόσμο αποφοιτούν με τον μεταπτυχιακό τίτλο του ΜΒΑ. Παράλληλα, οι εργοδότες «ψηφίζουν» υπέρ των ΜΒΑ, δίνοντας προτεραιότητα στους κατόχους του. Έτσι, επιβεβαιώνεται η προσδοκία των νέων ανθρώπων ότι ένα ΜΒΑ αποτελεί σοβαρή και αποδοτική επένδυση που εξασφαλίζει αποδοχές άνω του μέσου όρου. Κάποτε ΜΒΑ πρόσφεραν πολύ λίγα ιδρύματα. Σήμερα δεν υπάρχει πανεπιστήμιο που είτε να μην προσφέρει ΜΒΑ είτε να μην έχει βάλει στα σκαριά ένα τέτοιο πρόγραμμα.

Continue reading

Γλωσσάρι

A

AddThis –Το AddThis είναι μια υπηρεσία social bookmarking που δίνει στους χρήστες έναν κωδικό για να βάλουν στις ιστοσελίδες τους, έτσι ώστε οι επισκέπτες των σελίδων αυτών να έχουν τη δυνατότητα να τις κοινοποιήσουν (share) μέσω του Facebook, Twitter, κ.λπ. H υπηρεσία ανάλυσης (analytics) του AddThis, μπορεί να σας δείξει ποιες σελίδες είναι περισσότερο δημοφιλείς, ποιά είναι τα σημεία αλληλεπίδρασης των επισκεπτών με την εταιρία σας, και ποιά είναι τα σχόλιά τους για το περιεχόμενό σας στο Twitter.

Algorithm – Ένας αλγόριθμος είναι ένα σύνολο από τύπους που αναπτύχθηκε για να εκτελέσει ένας υπολογιστής μία συγκεκριμένη λειτουργία. Αυτό είναι σημαντικό στο social sphere, καθώς οι αλγόριθμοι που χρησιμοποιούν ιστότοποι σαν το Facebook και το Google, είναι κρίσιμης σημασίας για την ανάπτυξη contentsharing στρατηγικής.

Application Programing Interface (API) – Ένα API είναι ένα περιβάλλον σε γραπτή μορφή που επιτρέπει σε μια εφαρμογή λογισμικού για να αλληλεπιδράσει με μια άλλη. Παραδείγματα αυτού είναι το Twitter API.

Avatar – ένα avatar είναι μια εικόνα ή ένα username που αντιπροσωπεύει έναν άνθρωπο μέσα στα forums και τα κοινωνικά δίκτυα.

Continue reading

Συμβουλές για τη διάδοση μηνυμάτων

1. Προκειμένου να αυξήσετε τα θετικά σχόλια, επιδιώξτε μία πρώτη επικοινωνία με τους πελάτες σας μέσα από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης (όπως το Facebook, Twitter κλπ) οι οποίοι είναι συνήθως πρόθυμοι να μοιράζονται τις εμπειρίες τους με φίλους τους ή ακόμη και με ξένους. Ζητήστε τους να μοιραστούν την εμπειρία και την γνώμη τους ή ευχαριστήστε τους για τα σχόλια τους και κατευθύνετε τους σε συγκεκριμένη σελίδα αξιολόγησης που διαθέτετε.

 

Continue reading

Εξειδικευμένα Social Media

Η τυπολογία των Social Media δεν εξαντλείται επ’ ουδενί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουν όπως είναι π.χ. το Facebook. Υπάρχουν πολλά άλλα εξειδικευμένα sites όπως τα επαγγελματικά δίκτυα τύπου LinkedIn και τα sites κοινοποίησης φωτογραφιών όπως είναι το Flickr. Αξιοποιήστε επομένως συνολικά όλες τις ευκαιρίες προβολής που σας δίνονται ανάλογα πάντα με τις ανάγκες της επιχείρησης σας και βγείτε πολλαπλά κερδισμένοι. Αναπτύξτε τη δική σας στρατηγική Social Media Marketing και αναπτύξτε διαδικτυακό διάλογο και σχέσεις αφοσίωσης με τα εκάστοτε κοινά στόχους…

 

Continue reading

Κανάλια επικοινωνίας Social Media

Αναμφισβήτητα, χρειάζονται ενορχηστρωμένες προσπάθειες για τη σωστή προβολή και επικοινωνία της μπράντας σας στα πιο δημοφιλή κοινωνικά μέσα όπως είναι το Facebook, το YouTube και το Twitter. Διαβάστε τις πολύτιμες συμβουλές μας που εστιάζουν στα τρία αυτά sites και στις ευκαιρίες για διαδικτυακό μάρκετινγκ μέσα από αυτά…

Continue reading

Σημασία περιεχομένου στη διαφήμιση

Η σημασία του χρήσιμου και περιεκτικού περιεχομένου είναι αδιαμφισβήτητη για κάθε επιχείρηση που θέλει να έχει σημαντική διαδικτυακή παρουσία. Ποια είναι όμως τα χαρακτηριστικά της σύνταξης περιεχομένου υψηλής προστιθέμενης αξίας; Πως το περιεχόμενο μπορεί να προσελκύσει το ενδιαφέρον των χρηστών; Ποια είναι η σημασία της χρήσης λέξεων – κλειδιών; Αξιοποιήστε τις συμβουλές μας και εμπλουτίστε τη σελίδα σας με τη συγγραφή καλογραμμένου κειμένου καθώς και άλλων διαδραστικών στοιχείων περιεχομένου.

 

Continue reading

H δυναμική της on line διαφήμισης

Ποιος είναι ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος προβολής για την επιχείρηση σας; Ποιά είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της διαδικτυακής διαφήμισης σε σχέση με την διαφήμιση στα παραδοσιακά μέσα; Ποιά είναι η ενδεδειγμένη μεθοδολογία του Internet Marketing; Παρακάτω δίδονται οι απαντήσεις στα εν λόγω κρίσιμα ερωτήματα για την επιτυχία της προβολής της επιχείρησης σας.

Continue reading

Προκάλεσε εσύ τις ευκαιρίες όταν είσαι άνεργος!

Γράφει η Γεωργία Κεραμάρη,

Δημοσιογράφος

Λένε πως για να βρείς δουλεία, χρειάζεται να έχεις γνωριμίες… να είσαι δικτυωμένος. Αυτή η θέση φαίνεται να ισχύει διαχρονικά. Το μόνο που ίσως έχει αλλάξει συν τω χρόνω, είναι ότι η δικτύωση μπορεί να πραγματοποιείται και διαδικτυακά. Ποιές είναι όμως οι δυνατότητες ηλεκτρονικής δικτύωσης που δίνονται στους άνεργους; Υπάρχουν τρόποι για έναν άνεργο να προκαλέσει μόνος του τις ευκαιρίες για δουλεία; Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσο υπάρχουν ανάγκες για προϊόντα και υπηρεσίες, θα υπάρχουν και οι αντίστοιχες ευκαιρίες. Επομένως, αξιοποιήστε τις!

Continue reading

Διακυβέρνηση 2.0

Επιμέλεια: Γεωργία Κεραμάρη, Δημοσιογράφος

Οι ευρωπαϊκές χώρες στη διάσκεψη του Μάλμο (2009) υπέγραψαν κοινή δέσμευση, να αναπτύξουν ως το 2015 ευφυέστερες ηλεκτρονικές δημόσιες υπηρεσίες για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Προκειμένου να επιτευχθεί ο ανωτέρω στόχος, απαιτείται από τις κυβερνήσεις να καινοτομήσουν ως προς το σχεδιασμό, την υλοποίηση και την παρακολούθηση των εκάστοτε δράσεων ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και να απομακρυνθούν από την αναποτελεσματική, καθώς αποδεικνύεται, πρακτική της απλής μεταφοράς των υφιστάμενων διαδικασιών σε ηλεκτρονικό περιβάλλον.

Continue reading