Ετήσια Ελληνογερμανική Συνέλευση της Νυρεμβέργης 21-22 Οκτωβρίου

ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ

ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Στην ετήσια Ελληνογερμανική Συνέλευση της Νυρεμβέργης 21-22 Οκτωβρίου

Το Πανελλήνιο Παρατηρητήριο θα συμμετέχει και φέτος στην ετήσια Ελληνογερμανική Συνέλευση που θα γίνει στη Νυρεμβέργη με 10 εκπροσώπους των Παρατηρητηρίων Μακεδονίας, Αττικής και Δυτικής Ελλάδας.

Η συνέλευση γίνεται για 4η συνεχή χρονιά και αφορά κατά κύριο λόγο την οριζόντια συνεργασία των Δήμων της Ελλάδας με τους Δήμους της Γερμανίας, για τη μεταφορά τεχνογνωσίας αλλά και την προώθηση διακρατικών προγραμμάτων τοπικής ανάπτυξης.

Continue reading

Το Πεδίον του Άρεως ως Θεματικό Πάρκο κοινωνικής, οικολογικής και πολιτιστικής δράσης.

 Γράφει η Γεωργία Μπουρτζάλα,
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων

Πρόταση Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Περιβαλλοντικής Δράσης με τίτλο «Πρωτοβουλία» για το Πεδίο του Άρεως στα πλαίσια της κοινωνικής σύμπραξης του Πανελλήνιου Παρατηρητηρίου της Κοινωνίας Πολιτών.

Η πρόταση αυτής προς την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Αθηναίων προέκυψε από τις ομάδες κοινωφελούς εργασίας της Oikopress και Social Activism Αθηνών για την αναζωογόνηση του κέντρου της Αθήνας, την τόνωση της αγοράς αλλά και της κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής.Tην πρωτοβουλία για το συντονισμό μιας «Κοινωνικής Σύμπραξης» με όλες τις συλλογικές οργανώσεις της περιοχής αναλαμβάνει η Oikopress και Social Activism Αθηνών με σκοπό την περιβαλλοντική προστασία και την κοινωνική λειτουργική αξιοποίηση του πάρκου Πεδίο του Άρεως. Η πρόταση αυτή περιλαμβάνει α) την αξιοποίηση του Πεδίου του Άρεως ως θεματικό πάρκο πολιτιστικών εκδηλώσεων και καθιέρωση έκθεσης ανθρωπιστικής και περιβαλλοντικής δράσης, β)δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και δια βίου μάθησης και γ) τη δημιουργία υπαίθριας Λέσχης Φιλίας.

Continue reading