Παρουσίαση του βιβλίου του Βασίλη Τακτικού στα Τριπόταμα

Σάββατο 10 Μαΐου στις 20:00μμ στα Τριπόταμα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΤΑΚΤΙΚΟΥ

«Θεσμοί και Εφαρμογές της Κοινωνικής Οικονομίας»

 

thesmoi k efarmogesΣτις 10 Μαΐου, βράδυ Σαββάτου στα Τριπόταμα (Αρχαία Ψωφίδα), θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου του Βασίλη Τακτικού.

Το βιβλίο εξετάζει τρεις συσχετιζόμενες έννοιες: «κοινωνία πολι­τών», «κοινωνική οικονομία» και «συμμετοχική δημοκρατία». Τρείς έν­νοιες που στην εποχή μας συνθέτουν μέσα από μια διαλεκτική σχέση ένα δυναμικό περιεχόμενο κοινωνικής ανασύνθεσης και αλλαγής.

Continue reading

Σχέδιο ολοκληρωμένης αστικής παρέμβασης για το δήμο της Αθήνας (ΣΟΑΠ)

51b10bec2bcdf20306

ギリシャアテネ-768x1366

 

 Σχέδιο ολοκληρωμένης αστικής παρέμβασης (ΣΟΑΠ)

του Σύρου Κοσκοβόλη

Τι είναι το ΣΟΑΠ;

Το ΣΟΑΠ είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσης δομημένο σε 7 ειδικούς στόχους και 18 άξονες. Επιπλέον, μέσω του ΣΟΑΠ ο Δήμος διαμορφώνει το όραμά του για την Αθήνα του 2020, καθώς ο ορίζοντας υλοποίησης είναι από το 2014 έως το 2020. Για το λόγο αυτό, το ΣΟΑΠ περιλαμβάνει ήδη τις δράσεις που υλοποιούνται σήμερα στο κέντρο της πόλης, όπως το Έργο: Αθήνα του Δήμου Αθηναίων. Σε αυτό το πλαίσιο, το ΣΟΑΠ αποτελεί βάση διαμόρφωσης μιας στρατηγικής ολοκληρωμένης χωρικής ανάπτυξης κατά την προγραμματική περίοδο στην κατεύθυνση των νέων εργαλείων της ΕΕ και συγκεκριμένα στην κατεύθυνση των ολοκληρωμένων χωρικών επενδύσεων (Integrated Territorial Investments)
Οι 7 ειδικοί στόχοι:
1. Στήριξη της οικονομικής βάσης
2. Ανάκτηση της κοινωνικής και πολιτισμικής συνοχής – Επανακατοίκηση
3. Αποκατάσταση συνθηκών ασφάλειας και νομιμότητας
4. Ανάκτηση και αναβάθμιση του δημόσιου χώρου
5. Βελτίωση περιβαλλοντικών συνθηκών και πολεοδομικής λειτουργίας
6. Ενίσχυση της ταυτότητας και της εικόνας της πόλης
7. Βελτίωση μηχανισμών διακυβέρνησης, σχεδιασμού και συμμετοχής

 

 syros n

 

Γιατί είναι σημαντικό;

Είναι το σχέδιο του δήμου της Αθήνας για την επόμενη προγραμματική περίοδο, στην κατεύθυνση των νέων εργαλείων της ΕΕ και συγκεκριμένα στην κατεύθυνση των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (Integrated Territorial Investments). Η χρηματοδότηση των δήμων έχει ως προαπαιτούμενο το συγκεκριμένο σχέδιο και είναι ένα δείγμα του σχεδιασμού του δημάρχου της Αθήνας, του κ. Καμίνη για το μέλλον.

Και είναι το κατάλληλο μείγμα μιας ολοκληρωμένης πολιτικής για την ανάπτυξη της Αθήνας.

 

Ας ξανά-σκεφτούμε την Αθήνα!
Γιατί δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να προβλέψεις το μέλλον από το να τo σχεδιάσεις…!

 

 

Ο Σύρος μπορεί να…σύρει την Αθήνα!

SyrosKoskovolis1

 

Ένας υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Γ.Καμίνη, που γνωρίζει πώς μπορεί να αναπτυχθεί η κοινωνική επιχειρηματικότητα στο Δήμο Αθηναίων.

Ο Σύρος Κοσκοβόλης έχοντας 30 χρόνια εμπειρίας στον ΕΟΜΜΕΧ στη δημιουργία νέων επιχειρήσεων γυναικείας και κοινωνικής επιχειρηματικότητας, είναι ο τεχνοκράτης που θα συμβάλει αποφασιστικά στην αξιοποίηση ανενεργών υλικών και ανθρώπινων πόρων για την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας στο Δήμο και σε πρωτοβουλίες αντιμετώπισης της ανεργίας.

Είναι το στέλεχος που πιστεύει στην οριζόντια συνεργασία με άλλους κοινωνικούς φορείς και μπορεί να δημιουργήσει τις γέφυρες σύνδεσης με τα επιμελητήρια, τις οργανώσεις της κοινωνίας πολιτών και την εκκλησία, για την κοινωνική πρόνοια στο επίπεδο του Δήμου.

 

βιογραφικό Σύρου

 

Συνάντηση του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Συνάντηση του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Θέμα η κοινωνική πολιτική στην Αθήνα και η συνεργασία Δήμου Αθηναίων και Αρχιεπισκοπής.

1901963 10201950013729088 8587707030357618174 n

10170900 10201950013009070 1710795846887967573 n  1977107 10201950013049071 3428824742894523578 n

10168205 10201950013609085 3065680825087108011 n  10151811 10201950013689087 2002331587026017542 n

Ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης συναντήθηκε σήμερα με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμο. Στην συνάντηση παραβρέθηκε και ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος κ. Σύρος Κοσκοβόλης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων ενημέρωσε τον προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας για τις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων και συζήτησαν τη συνεργασία μεταξύ των δύο θεσμών για την ανακούφιση των πολιτών που δοκιμάζονται από την κρίση.

Μετά τη συνάντηση, ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, δήλωσε μεταξύ άλλων:
«….. Ενημέρωσα τον Αρχιεπίσκοπο για δύο μεγάλες κοινωνικές μας δράσεις: πρώτο, τη μεγαλύτερη διανομή εορταστικών πακέτων που ολοκληρώθηκε χθες. Με απόλυτη διακριτικότητα και σεβασμό στην αξιοπρέπεια των ανθρώπων, μέσα σε επτά μέρες, 3.850 οικογένειες έλαβαν από τον Κόμβο Αλληλοβοήθειας του Δήμου Αθηναίων, ό,τι είναι απαραίτητο για το πασχαλινό τραπέζι. Και δεύτερο, εδώ και λίγες ώρες, έχει αρχίσει η εγκατάσταση 17 οικογενειών, 52 άνθρωποι συνολικά, που κινδύνευαν να μείνουν άστεγοι, σε πολυκατοικία της οδού Μπουμπουλίνας».

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμος, δήλωσε:
«Θα ήθελα να δηλώσω ότι είμαι ευχαριστημένος και χαρούμενος σήμερα, που είναι εδώ στην Αρχιεπισκοπή ο κ. δήμαρχος. Μου δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουμε και να ακούσω πολλά θέματα που έχουν σχέση με την εξυπηρέτηση του ανθρώπου και ιδιαίτερα μ’ αυτές τις τελευταίες δραστηριότητες. …. Εύχομαι καλή δύναμη».

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος κ. Σύρος Κοσκοβόλης, τόνισε σχετικά με τη συνάντηση:

“Σήμερα είχα την ευκαιρία να δω τον Μακαριώτατο κατά την συνάντησή του με τον  δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη με θέμα τις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων και συζήτησαν τη συνεργασία μεταξύ των δύο θεσμών για την ανακούφιση των πολιτών που δοκιμάζονται από την κρίση. Η κοινωνική πολιτική στην Αθήνα.

Η παρουσία μου στη συνάντηση αυτή οφείλεται στη μακρόχρονη γνωριμία και συνεργασία με τον μακαριώτατο, η οποία χρονολογείται από τα παιδικά μου χρόνια και συγκεκριμένα από το 1977, που διετέλεσε Ηγούμενος της ιεράς μονής του Οσίου Λουκά Βοιωτίας (1977-1981), η οποία βρίσκεται δίπλα στον τόπο καταγωγής μου (Κυριάκι ), στην συνέχεια από το 1981 – 2008 ως Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας και συνεχίζεται μέχρι σήμερα .

Η συζήτηση για την κοινωνική πολιτική (κοινωνική κατοικία, κοινωνικά ιατρεία, κοινωνικά παντοπωλεία, συσσίτια κλπ), η συνεργασία δήμου και εκκλησίας για την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας και της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, η αξιοποίηση της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των επιχειρήσεων μελών των Επιμελητηρίων της Αθήνας (ΕΕΑ,ΕΒΕΑ,ΒΕΑ), για την κοινωνική πρόνοια μόλις άρχισε….”.

 

 

H ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ»

  • ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΚΑΜΙΝΗΣ ΚΟΣΚΟΒΟΛΗΣ  ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΥ

Εικόνα 1: Γιώργος Καμίνης, Σύρος Κοσκοβόλης, Αγγελική Κοσμοπούλου

 

Με πρωτοβουλία φίλων του υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη του συνδυασμού «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ», πραγματοποιήθηκε στις 14 Απριλίου 2014, στον πεζόδρομο της οδού Βαλαωρίτου, συνάντηση γνωριμίας και ενημέρωσης με τον υποψήφιο δήμαρχο.

 

Στην συνάντηση συμμετείχε και ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος για το δήμο της Αθήνας, κ. Σύρος Κοσκοβόλης, στέλεχος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, ο οποίος δήλωσε τα εξής:

Continue reading

Νοτιοανατολική Φθιώτιδα – Βιοτουρισμός και Νέες Ευκαιρίες Ανάπτυξης

Νοτιοανατολική Φθιώτιδα

Βιοτουρισμός και Νέες Ευκαιρίες Ανάπτυξης

υπό την αιγίδα του Δήμου Λοκρών

Κωνσταντίνειο Πνευματικό Κέντρο Αταλάντης, 26 Ιανουαρίου 2014

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η ημερίδα με θέμα «Νοτιοανατολική Φθιώτιδα – Βιοτουρισμός και Νέες Ευκαιρίες Ανάπτυξης» που πραγματοποιήθηκε στις 26 Ιανουαρίου 2014 στο Κωνσταντίνειο Πνευματικό Κέντρο στην Αταλάντη, υπό την αιγίδα του Δήμου Λοκρών. Η ημερίδα διεξήχθη στα πλαίσια του Τοπικού Προγράμματος LEADER του ΠΑΑ 2007-2013 του Άξονα 4, της Δράσης L313-4 «Δράσεις Προβολής και Ανάδειξης των Συγκριτικών Πλεονεκτημάτων του Νομού Φθιώτιδας». Προηγήθηκε συνέντευξη στο τηλεοπτικό κανάλι STAR Κεντρικής Ελλάδος για την διάδοση του έργου σε εθνικά και διεθνή δίκτυα, ενώ διανεμήθηκαν δωρεάν ο βιοτουριστικός οδηγός και χάρτης της περιοχής που εκδόθηκαν από την Διεθνή Οργάνωση Βιοπολιτικής κατά την υλοποίηση του προγράμματος.

Continue reading

Τουρισμός Περιπέτειας στην Φθιωτική φύση

Νέες Τάσεις στον Τουρισμό περιπέτειας

Τα τελευταία χρόνια οι τάσεις του τουρισμού προς νέους προορισμούς και εμπειρίες έχουν αυξήσει την ζήτηση για τον τουρισμό περιπέτειας. Σύμφωνα με έρευνα του 2012, περίπου το 42% των ταξιδιωτών από την Βόρεια, Νότια Αμερική και την Ευρώπη δήλωσαν ως κύριο σκοπό για το τελευταίο τους ταξίδι τον τουρισμό περιπέτειας. Αντίστοιχα το 2009 ο αριθμός αυτός ήταν μόλις 26% (Μελέτη για τον Τουρισμό Περιπέτειας, 2013).

Continue reading

Φθιωτικός Πολιτισμός Αναζητώντας τις αρχαίες ρίζες της Ελλάδας

Τι κοινό έχουν οι ταινίες «300», «οι Αθάνατοι», «η Oργή των Τιτάνων», «Ο μύθος του Ηρακλή» και το «Η άνοδος μιας αυτοκρατορίας»;

 

Σε όλες πρωταγωνιστούν Θεοί, ημίθεοι, θνητοί ήρωες, μύθοι και καθολικές αλήθειες συνυφασμένες με την περιοχή της Νοτιοανατολικής Φθιώτιδας, κάθε γωνιά της οποίας ξεχειλίζει από πλήθος αρχαιολογικών θησαυρών.

 

Η Τιτανομαχία Η Όθρυς, το μυθικό βουνό που επελέγη από τον Δία και τους Τιτάνες για την μεταξύ τους μάχη. Οι Τιτάνες ανήκαν σε μια ομάδα θεοτήτων που ήταν αντίθετοι στην εξουσία του Δία και των άλλων Ολύμπιων θεών. Από τις πλαγιές του όρους Όθρυς, οι Τιτάνες πολέμησαν τον Δία και τους άλλους θεούς, εκτοξεύοντας τεράστιους πέτρινους μονόλιθους προς τον Όλυμπο.

Continue reading

Νοτιοανατολική Φθιώτιδα Σταυροδρόμι Μύθου και Πολιτισμού

Στην καρδιά της κεντρικής Ελλάδας βρίσκεται η Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας. Πρωτεύουσα της Περιφερειακής Ενότητας και έδρα του Διαμερίσματος της Κεντρικής Ελλάδας είναι η πόλη της Λαμίας. Άλλες σημαντικές πόλεις αποτελούν οι Θερμοπύλες, τα Καμένα Βούρλα, ο Άγιος Κωνσταντίνος και η Στυλίδα.

 

Περιπλάνηση & Αναζήτηση

 

Γενέτειρα των θρυλικών «300» η μυστικιστική ατμόσφαιρα της περιοχής προκαλεί στον επισκέπτη αισθήματα κατάνυξης και ενθουσιασμού. Η θυσία των Ελλήνων πολεμιστών στις Θερμοπύλες αποτελεί την πιο διάσημη αυτοθυσία στην αρχαία ιστορία. Το 480 π.Χ. ο βασιλιάς Λεωνίδας της Σπάρτης οδήγησε τον ελληνικό στρατό ενάντια στον τεράστιο και ολοένα προωθούμενο εντός του Ελλαδικού χώρου Περσικό στρατό. Μετά από τρεις ημέρες συνεχών μαχών για την διατήρηση της θέσης τους, οι Έλληνες προδόθηκαν από τον Εφιάλτη και οι Πέρσες πλέον ήταν σε θέση να τους υπερφαλαγγίσουν. Μπροστά στο ενδεχόμενο της ολοκληρωτικής καταστροφής, ο Λεωνίδας έδωσε διαταγή στο κύριο σώμα στρατού να υποχωρήσει, ενώ ο ίδιος έμεινε πίσω με ένα σώμα 300 ανδρών για να αντισταθούν μέχρις εσχάτων. Περιπλανηθείτε γύρω από την περιοχή των Θερμοπυλών για να γνωρίσετε την ιστορία αυτής της θρυλικής μάχης.

Continue reading

Φθιωτική Γη – Βιοτουρισμός & Ανάπτυξη

φωτογραφια1

Έκθεση και Συνέντευξη Τύπου στα πλαίσια του Athens Money Show

Ξενοδοχείο Hilton, 21–22 Δεκεμβρίου 2013

Ξεχωριστό χρώμα στο φετινό Money Show έδωσε η Διεθνής Οργάνωση Βιοπολιτικής (Biopolitics International Organisation – Β.Ι.Ο.) με το εκθεσιακό της περίπτερο. Κατά την διάρκεια του πολυσυνεδρίου και της έκθεσης, η Πρόεδρος και Ιδρύτρια, Καθ. Αγνή Βλαβιανού Αρβανίτη παρουσίασε σε διακεκριμένες προσωπικότητες το ιστορικό και την έμπνευση του προγράμματος για τον Βιοτουρισμό στην Νοτιοανατολική Φθιώτιδα με σκοπό την προβολή της ιδιαίτερης σημασίας του έργου για την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής και την προσέλκυση επισκεπτών.

Continue reading