Περιφέρεια Αττικής, βόρειος τομέας / Δήμος Παπάγου – Χολαργού, Δήμος Περάματος, Δήμος Αθηναίων

Κατάθεση των αιτήσεων από 22/10 – και 31/10/2012 για:

1) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΒΟΡΕΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ / ΔΗΜΟ ΠΑΠΑΓΟΥ- ΧΟΛΑΡΓΟΥ

2) ΔΗΜΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

3) ΔΗΜΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ & ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ


Κατάθεση των αιτήσεων από 25/10 – και 05/11/2012 για:

ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ


Continue reading

954 συμβάσεις σε δήμους, ΔΕΗ, ΕΛΤΑ και υπηρεσίες

Tις 954 φτάνουν αυτήν την εβδομάδα οι ευκαιρίες απασχόλησης που προσφέρουν δήμοι και άλλοι φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα σε όλη τη χώρα.

954 συμβάσεις σε δήμους, ΔΕΗ, ΕΛΤΑ και υπηρεσίες Πιο συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν 402 προσλήψεις σε 23 δήμους, ενώ το προσωπικό θα κληθεί να ενισχύσει κυρίως τις υπηρεσίες Καθαριότητας και τις τεχνικές υπηρεσίες τους.
 
Εβδομήντα θέσεις «ανοίγουν» σε δύο δήμους και στην Περιφέρεια Αττικής μέσω του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, ενώ σε κοινωνικές δομές των δήμων θα προσληφθούν 50 άνεργοι έως 30 ετών.

Continue reading

224 τεχνίτες και υπάλληλοι στη ΔΕΗ

Αναδημοσίευση από Έθνος

Με 224 εποχικούς υπαλλήλους (οκτάμηνης θητείας) θα ενισχυθούν αυτή την εβδομάδα υποκαταστήματα της ΔΕΗ σε όλη την επικράτεια.

224 τεχνίτες και υπάλληλοι στη ΔΕΗ

Η πλειοψηφία των θέσεων αφορά απόφοιτους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και κυρίως Μηχανοτεχνίτες, Ηλεκτροτεχνίτες, αλλά και Υπάλληλους Γραφείου και Ταμίες. Οι υποψήφιοι Μηχανοτεχνίτες θα πρέπει να έχουν πτυχίο ΙΕΚ Μηχανολογικού Τομέα ή Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου Μηχανολογικού Τομέα ή τομέα Ναυτικού (τμήμα Μηχανικού Εμπορικού Ναυτικού) ή απολυτήριο τίτλο Κλάδου Μηχανολογίας Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου κ.ά. καθώς και άδεια άσκησης επαγγέλματος πρακτικού Μηχανικού Κινητήριων Μηχανών οποιασδήποτε ειδικότητας ή Συντηρητή απλών Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων, τουλάχιστον Γ΄ Τάξης.

Continue reading

1.650 προσλήψεις σε υπηρεσίες Πολιτισμού μέχρι το τέλος του έτους

Αναδημοσίευση από Έθνος-Εργασία

Η υποβολή αιτήσεων θα ξεκινήσει στις αρχές Νοεμβρίου

1.650 προσλήψεις σε υπηρεσίες Πολιτισμού μέχρι το τέλος του έτους

«Αντίστροφη μέτρηση» για τις 1.650 θέσεις επτάμηνης απασχόλησης σε φορείς του Πολιτισμού, καθώς στα τέλη της εβδομάδας ανακοινώνονται οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που θα «τρέξουν» τις προκηρύξεις σε οκτώ περιφέρειες της χώρας, έως τον Δεκέμβριο.

Continue reading

«Σπίτια αλληλεγγύης» για μετανάστες στην Ελλάδα προτείνει ο Τζορτζ Σόρος

Αναδημοσίευση από www.tanea.gr

Η λαθρομετανάστευση και η δράση της Χρυσής Αυγής βρέθηκαν στο επίκεντρο του συνεδρίου Συμβούλιο για το μέλλον της Ευρώπης, που έγινε στο Βερολίνο.

Βερολίνο Γιώργος Παππάς

 

soros

Το οξύ πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης στην Ελλάδα αλλά και τη δράση της Χρυσής Αυγής ανέδειξε ο μεγιστάνας των αγορών Τζορτζ Σόρος από το βήμα του συνεδρίου Συμβούλιο για το μέλλον της Ευρώπης, που διοργανώθηκε στο Βερολίνο. «Στην κατάσταση που βρίσκεται η χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της το πρόβλημα», είπε, διαπιστώνοντας ότι η ευρωπαϊκή πολιτική ασύλου έχει καταρρεύσει.

Continue reading

Η άλλη «αφήγηση» της Αθήνας

Γράφει η Αθανασία Φουσέκη
Ψυχολόγος

 

athinaΒαδίζοντας κάποιος στους παράκεντρους δρόμους του σύγχρονου Κέντρου της Αθήνας θα δει γραμμένα στους τοίχους πληθώρα μηνυμάτων και νοημάτων που άλλοτε σατιρίζουν, άλλοτε εξαπολύουν δριμύ «κατηγορώ» στην ελληνική πραγματικότητα αλλά και στην ίδια τη σύγχρονη ζωή, άλλοτε είναι παρακινητικά και άλλοτε απλά αυτοναφορικά. «Τώρα που ‘ναι τσάμπα αγάπα, γιατί μετά θα κοστίζει και αυτό», «Δόξα τα λεφτά, έχουμε Θεό», «Μην υποτιμάτε την πείνα», «Όσο τα πρόβατα βελάζουν, τόσο οι λύκοι θα ουρλιάζουν», «Οι ιδέες είναι αλεξίσφαιρες», «Αντισταθείτε, ακόμα και σε μένα που σας γράφω», «Το lifestyle είναι μανιοκατάθλιψη σε συσκευασία», «Το κενό δεν καλύπτεται με μακιγιάζ», «Το σύστημα της διδασκαλίας είναι η διδασκαλία του συστήματος», «τα “εγώ” έχουν αξία, όταν φωνάζουνε “εμείς”», «Σκατά στη κανονικότητα», «Ζεις για να πεθάνεις ή πεθαίνεις για να ζεις;». Πόσες φορές έχουμε πετύχει γραμμένο στους τοίχους της Αθήνας το «Βασανίζομαι…»; Μία απλή λέξη, μία επίμονη δήλωση που ίσως επαναλαμβάνεται γιατί νιώθει ότι όσες φορές και να γραφεί, δε λαμβάνεται υπόψη.

Continue reading

Αναζήτηση εργασίας στην εποχή των social media

Γράφει η Άντρη Γεωρνταμιλή
Επικοινωνία & Media

Είμαστε εμείς εκείνοι που «μπαίνουν» στα social media ή μήπως εκείνα τα οποία «μπαίνουν» στη ζωή μας; Το ερώτημα είναι καίριο, τη στιγμή που ό,τι άνηκε μέχρι χθες στη σφαίρα του ιδιωτικού κρεμιέται πλέον οικειοθελώς στα… περίπτερα του παγκόσμιου «πλανητικού χωριού» όπως θα «τιτίβιζε» έκπληκτος ο McLuhan, αν ζούσε σήμερα, απευθυνόμενος πιθανόν στον Orwell. Όπως καθετί καινούριο, τα social media δύναται να γίνουν δίκοπο μαχαίρι για τους χρήστες τους εάν δεν αντιληφθούν ότι αυτά αποτελούν και ένα είδος CV, πιο αποκαλυπτικού από μια λίστα τυπικών προσόντων. Ας γίνουμε συγκεκριμένοι. Τι θα μάθαινε ο μελλοντικός μας εργοδότης για μας αν έκανε μία πρόχειρη «αναζήτηση» με το ονοματεπώνυμό μας; Θα μπορούσε ένα προφίλ στα social networks να γίνει όπλο στην αναζήτηση εργασίας ή αντίθετα να μας «κάψει»;

photo1 SM kai evresi ergasias

Continue reading

Ευρωπαϊκό συνέδριο για τη μετανάστευση και τους άστεγους

Γράφει η Νίκη – Αικατερίνη Μπαρπαγιάννη
Κλινική Ψυχολόγος

 

«Υπάρχοντας στην Άκρη της Κολάσεως – Οι Συνθήκες Διαβίωσης των Άστεγων Μεταναστών στην Ευρώπη», αποκαλείται το Ευρωπαϊκό Συνέδριο, που διοργανώνει η FEANTSA, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Εθνικών Οργανώσεων για τους Αστέγους και θα διεξαχθεί στις 16 Νοεμβρίου 2012, στη Βαρκελώνη. To συνέδριο θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη τοπικών εταίρων όπως η fePsh, της Ισπανικής Ομοσπονδίας Οργανώσεων Υποστήριξης Αστέγων και του Caixa Forum.

Continue reading

Πνευματικό Κέντρο Αθηνών – Προφίλ

Γράφει η Ελένη Καλησπεράτη
Κοινωνιολόγος

 

Η μορφή του

Pnevmatiko KentroΣτην καρδιά της Αθήνας (ανάμεσα στις οδούς Σόλωνος, Ασκληπιού, Ακαδημίας και Μασσαλίας) βλέπουμε το μεγαλοπρεπές κτίριο του Πνευματικού Κέντρου. Το κτίριο λειτούργησε για πρώτη φορά το 1842 ως Δημοτικό Γενικό Νοσοκομείο «Ελπίς» σε σχέδια του Γερμανού αρχιτέκτονα F. Staufert. Το Πνευματικό Κέντρο διαθέτει τρεις αίθουσες εκθέσεων, τις αίθουσες «Φ. Κόντογλου», «Γ. Ιακωβίδη» και «Ν. Γύζη».

Continue reading