“Δημοσιογραφία Πολιτών”: Ιδέες από το μέλλον (Α μέρος)

Γράφει ο Βασίλειος Τακτικός
Διευθυντής της SocialActivism και Oikopress

 

Το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε στο Χίλτον στο πλαίσιο του φεστιβάλ “Εθελοντισμός χωρίς σύνορα”  μαζί με την Γεωργία Μπουρτζάλα την θεματική “Δημοσιογραφία Πολιτών” ως ζωντανό παράδειγμα  των ηλεκτρονικών εκδόσεων  socialactivism  και oikopress που ας σημειώσουμε εκδίδονται από ένα πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας με συμμετέχοντες τον Δήμο Αθηναίων και την Περιφέρεια Αττικής.

Continue reading

Γεωργία Μπουρτζάλα

Είναι κάτοχος ενός B.Sc. στο Business Management και διαθέτει συνολικά 14 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας σε πολυεθνικές επιχειρήσεις.

Ειδικότερα, από το 1998 έως το 2006 ανέλαβε θέσεις αυξανόμενης ευθύνης στον εμπορικό τομέα της Wind Ελλάδος. Το 2006 ανέλαβε τη διεύθυνση της διαχείρισης των αλυσίδων τροφίμων σε εθνικό επίπεδο ενώ παράλληλα εκπροσωπούσε στον τομέα ευθύνης της, την εταιρεία «Unilever Foodsolutions Ελλάδος» στην ευρωπαϊκή κοινότητα. Τον τελευταίο χρόνο, ανέλαβε τα καθήκοντα εμπορικής διευθύντριας δύο εμπορικών τμημάτων στην εταιρεία «Leroy Merlin Ελλάδος».

Επιπλέον, η κ. Μπουρτζάλα προσέφερε εθελοντική εργασία στο φαρμακείο των Γιατρών του Κόσμου.

Διαθέτοντας μεγάλη εμπειρία σε θέματα εξυπηρέτησης πελατών, πωλήσεων, στρατηγικού σχεδιασμού, δημοσίων σχέσεων και διαχείρισης προσωπικού, η κ. Γεωργία Μπουρτζάλα δηλώνει φανατική συλλέκτρια εμπειριών. Για τα νέα της καθήκοντα αναφέρει «Όταν η όποια επαγγελματική εμπειρία και προσωπική κατάρτιση, διατίθενται στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου, τότε το επαγγελματικό γίγνεσθαι γίνεται ένας καινούριος, συναρπαστικός κόσμος. Ο αλληλέγγυος άνθρωπος υπάρχει! Η κρίση που βιώνουμε έχει ρίξει έναν προβολέα επάνω του, φωτίζοντας με οξύμωρο αλλά μεγαλειώδη τρόπο, τις μαύρες μέρες που βιώνουμε σαν έθνος. Είναι ο άνθρωπος που φέρει αισθήματα ευθύνης για ό,τι συμβαίνει στο συνάνθρωπο και στο περιβάλλον του. Ο άνθρωπος αυτός είσαι εσύ, ο γείτονας που χαιρετάς κάθε πρωί, ο συνεπιβάτης που κάθεται δίπλα σου στο μετρό, ο ιδιοκτήτης του ψιλικατζίδικου που αγοράζεις τις εφημερίδες σου, το ΔΣ της εταιρίας της οποίας προϊόντα και υπηρεσίες χρησιμοποιείς καθημερινά, είμαστε όλοι μαζί, όλοι ένα. Και αυτό το ένα παρατηρεί, δρα, συμμετέχει, έχει φωνή και εκφράζεται και ναι, έχει τη δύναμη να αλλάξει τη ζωή την ίδια!».

Η κ. Μπουρτζάλα ανέλαβε καθήκοντα επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων των εφημερίδων «Οικοpress» & «Social Activism Αθηνών».

Ελένη Βενιέρη

Είναι απόφοιτη του τμήματος «Πολιτικής Επιστήμης & Δημόσιας Διοίκησης» της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και του μεταπτυχιακού «Ευρωπαϊκές & Διεθνείς Σπουδές» του ιδίου τμήματος. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της εργάστηκε εθελοντικά στο Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου, στο Ινστιτούτο Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και στο Ιστορικό Αρχείο του Υπουργείου Εξωτερικών.

Το 2001 ξεκίνησε την επαγγελματική της δραστηριότητα ως υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων στο Οφθαλμολογικό Ινστιτούτο Αθηνών Α.Ε. και κατόπιν απασχολήθηκε μεταξύ άλλων– στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, στο Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας ως υπεύθυνη διαχείρισης προγραμμάτων της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, στο Σύνδεσμο Ελληνίδων Επιστημόνων υποστηρίζοντας διοικητικά και συμβουλευτικά διαδοχικά διακρατικά & συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, σε Γραφείο Μελετών ως σύμβουλος επιχειρήσεων και σε διαφημιστική εταιρεία ως υπεύθυνη Μάρκετινγκ & Δημοσίων Σχέσεων.

Συμμετείχε και διοργάνωσε συναντήσεις, συνέδρια και εκπαιδευτικά σεμινάρια με περιεχόμενο οικονομικό, ευρωπαϊκό & διεθνές, προώθησης της επιστημονικότητας των γυναικών. Είναι μέλος ελληνικών και ευρωπαϊκών Μ.Κ.Ο. και εκλεγμένη αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας στο Σύνδεσμο Ελληνίδων Επιστημόνων.

Συνήγορος του Καταναλωτή

sinigorosΟ Συνήγορος του Καταναλωτή είναι μία νέα Ανεξάρτητη Αρχή που συστήθηκε με το ν. 3297/2004 και εποπτεύεται από το Υπουργείο Ανάπτυξης. Λειτουργεί ως εξωδικαστικό όργανο συναινετικής επίλυσης των καταναλωτικών διαφορών, αλλά και ως συμβουλευτικός θεσμός στο πλευρό της πολιτείας για τη θεραπεία προβλημάτων που εμπίπτουν στις αρμοδιότητές του.

Continue reading

European Consumer Centres Network: Ο Θεσμός των Ευρωπαϊκών Κέντρων Καταναλωτή

eccnΣτα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς επίσης στη Νορβηγία και την Ισλανδία, λειτουργεί το Δίκτυο Ευρωπαϊκών Κέντρων Καταναλωτή με την υποστήριξη και τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Continue reading

Καλπάζει η ανεργία – Σε αδιέξοδο η ηλικιακή ομάδα 30-54

Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία του ΟΑΕΔ για την ανεργία. Αύξηση από μήνα σε μήνα. Οι περιοχές και οι ηλικίες που πλήττονται περισσότερο

oaedΑύξηση κατά 1,09% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και κατά 9,86% από τον Νοέμβριο του 2011 εμφανίζει ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, ενώ χάθηκαν 34.138 θέσεις εργασίας, έναντι 50.473 τον Οκτώβριο και 55.855 τον Νοέμβριο του 2011.

Continue reading

RAPEX: Κοινοποιήσεις Μη Ασφαλών Προϊόντων

rapexΤο RAPEX είναι το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης της Ευρωπαϊκή Ένωσης για μη ασφαλή καταναλωτικά προϊόντα (εξαιρούνται τρόφιμα, φαρμακευτικές και ιατρικές συσκευές, που καλύπτονται από άλλους μηχανισμούς).

Continue reading

Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

ggkΒασικός σκοπός και καθήκον της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή είναι:

  1. Να εισηγείται την χάραξη και την εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της προστασίας του καταναλωτή και
  2. Να μεριμνά για τον έλεγχο της εφαρμογής της νομοθεσίας που αφορά την προστασία του καταναλωτή και να φροντίζει για τα συμφέροντα των καταναλωτών εν γένει και ιδίως για: Continue reading

Η οικονομική κρίση έγινε ανθρωπιστική!

Δωρεάν περίθαλψη για ανασφάλιστους δια χειρός ΙΣΑ και ΣΦΕΕ

anthrwpistiki krisiΕπειδή η οικονομική κρίση έχει μετατραπεί σε ανθρωπιστική με χιλιάδες συνανθρώπους μας να μην μπορούν να λάβουν ούτε τις βασικές υπηρεσίες υγείας , όπως παραδέχονται πλέον και οι αρμόδιοι φορείς, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) και ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) με τη συμπαράσταση του ΕΟΦ, ενώνουν τις δυνάμεις τους και υιοθετούν τους ανήμπορους συνανθρώπους μας.

Continue reading