Σύμφωνο Συνεργασίας

ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ-ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ

ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

 

Στην…..                   σήμερα την 30/07/2013 Οι Δήμοι που υπογράφουν το παρακάτω Σύμφωνο Συνεργασίας και το Πανελλήνιο Παρατηρητήριο οργανώσεων της Κοινωνίας Πολιτών, και άλλοi κοινωνικοί φορείς, συνομολογούν και συναποδέχονται την από κοινού πρωτοβουλία για την ανάπτυξη της Κοινωνικής Οικονομίας σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τη συμβολή και συνδρομή των οργανώσεων της Κοινωνίας Πολιτών στην συγκρότηση κοινωνικού Κεφαλαίου και ανάπτυξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

Continue reading

Πάλι κοροϊδέψαμε τους κουτόφραγκους…

Γράφει ο Ευάγγελος Σπινθάκης

 

Πάλι κοροϊδέψαμε τους κουτόφραγκους… και το κράτος θα προσλάβει 50.000 δημοσίους υπαλλήλους για 5 μήνες δουλειά, τη στιγμή που απολύει 15.000.

Μόλις άκουσα στις ειδήσεις το νέο για 50.000 προσλήψεις σε πεντάμηνα κοινωφελούς εργασίας στους Δήμους και έχω να παρατηρήσω τα εξής.

Continue reading

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ | Η tw.conMedical Προσφέρει Μια Διεθνή Καριέρα στους Γιατρούς

tw con medicalΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η tw.conMedical Προσφέρει Μια Διεθνή Καριέρα στους Γιατρούς

 

Αυτό το διάστημα η tw.conMedical, έρχεται σε επικοινωνία με ενδιαφερόμενους γιατρούς προκειμένου να τους εξασφαλίσει μια διεθνή καριέρα στο εξωτερικό. Η Συμβουλευτική σταδιοδρομίας δίδεται σε πτυχιούχους γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων. Μπορεί να κάνει τα όνειρα πραγματικότητα και να εξασφαλίσει μια σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση. Πρόκειται για μια από τις δυναμικότερες εταιρείες συμβούλων ανθρώπινου δυναμικού. Όλες οι υπηρεσίες της στους Έλληνες υποψηφίους είναι δωρεάν και αποτελούν εγγύηση για το μέλλον τους. Η όλη διαδικασία όσον αφορά την ένταξη στην νέα χώρα, τη Γερμανία, γίνεται στην μητρική γλώσσα των υποψηφίων ενδιαφερομένων, ξεπερνώντας όλα τα εμπόδια σχετικά με τα χαρτιά και τις διατυπώσεις.

Continue reading

5 μαθήματα για την κοινωνική οικονομία

TO ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ

ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΠΕΝΤΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΓΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ

Με τίτλο: Θεσμοί και εφαρμογές της κοινωνικής οικονομίας στη Τοπική Αυτοδιοίκηση

Το επιμορφωτικό σχετικό σεμινάριο απαντά κατά αρχή  σε ορισμένα βασικά ερωτήματα.

Γιατί η κοινωνική οικονομία, για παράδειγμα, μπορεί να πετύχει καλύτερα αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της ανεργίας και της φτώχειας, εκεί που αποτυγχάνει η αγορά και αδυνατεί να πετύχει το κράτος;

Continue reading

Αντίστροφη μέτρηση για το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ ΥΠΑΙΘΡΟΥ

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ 6-8-2013

Αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για το τριήμερο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ ΥΠΑΙΘΡΟΥ, 6-8 Σεπ 2013, στο παραθαλάσιο χωριό Κανάλι Πρέβεζας, για νέες και νέους από την Ελληνική ύπαιθρο ή/& νέες και νέους που θέλουν να κατοικήσουν, να εργασθούν και να ζήσουν στην ύπαιθρο.

Continue reading

Πρόγραμμα Δημόσιας Χρηματοδότησης της Εξωστρέφειας και Διεθνούς Ανταγωνιστικότητας Ελληνικών Επιχειρήσεων

Το Πρόγραμμα «Εξωστρέφεια – Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων II» εντάσσεται στα πλαίσια του ΕΠ «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα 2007-2013» (ΕΠΑΝ ΙΙ) και αποτελεί μέρος της στρατηγικής του Υπουργείου Ανάπτυξης και  Ανταγωνιστικότητας για την ενίσχυση της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας νέων και υφιστάμενων επιχειρήσεων.

Οι προτάσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά από τις 05/08/2013 μέχρι τις 10/10/2013 (ώρα 14:00).

Continue reading

Poster contest – “What Biotourism means to me”

logo-title-logo-EN

 

The EU project “Innovative Practices in Biotourism” supports the communities of the cross-border areas of Prespa in Greece and Korca in Albania through the development of tourism initiatives. As part of the project, this contest aims to take Biotourism to the people and ask WHAT BIOTOURISM MEANS TO YOU.

POSTER CONTEST

“What Biotourism means to me”

For Cross-Border Biotourism in Prespa and Korca

Continue reading

ΒΙΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ – Διαγωνισμός αφίσας

Το πρόγραμμα της ΕΕ «Καινοτόμες Πρακτικές στον Βιοτουρισμό» στηρίζει τις τοπικές κοινωνίες των διασυνοριακών περιοχών της Πρέσπας και της Κορυτσάς μέσω της ανάπτυξης πρωτοβουλιών για τον τουρισμό. Ο διαγωνισμός έχει στόχο να ενημερώσει, να κινητοποιήσει και να ρωτήσει τους πολίτες τον τρόπο με τον οποίο κατανοούν το Βιοτουρισμό.

Continue reading

Τι είναι η κοινωνική οικονομία;

Γράφει  ο Βασίλης Τακτικός

Η κοινωνική οικονομία ως αλληλέγγυα οικονομία, είναι ένας άλλος χώρος οικονομικής δραστηριότητας για όλους τους πολίτες πέρα από την ανταγωνιστική οικονομία της αγοράς, υπερβαίνοντας τις αντινομίες του κράτους και της αγοράς, το κοινωνικό και οικονομικό αποκλεισμό των κοινωνικά αδυνάτων. Δημιουργεί έτσι συμπληρωματικά εναλλακτικό εισόδημα εκεί που, σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει δυσπραγία, ανεργία και φτώχεια. Το συγκριτικό της πλεονέκτημα είναι το μειωμένο κόστος συναλλαγών. Η αξιοποίηση ανενεργών υλικών και ανθρώπινων πόρων. Η ανοικτή διάδοση της γνώσης και οργανωτικής τεχνολογίας.

Continue reading

Συντελεστές και φορείς της Κοινωνικής Οικονομίας

Γράφει ο Βασίλης Τακτικός

Για να προσδιορίσουμε περισσότερο το χώρο δράσης που εξελίσσεται η κοινωνική οικονομία, το αντικείμενο και το υποκείμενο δραστηριότητας και τελικά, τι είναι και τι δεν είναι κοινωνική οικονομία, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ποιος είναι ο σκοπός, ποιοι οι συντελεστές, ποιες μορφές κοινωνικών επιχειρήσεων εξυπηρετούν αυτό το σκοπό και ποιοι μπορεί να είναι οι συμπράττοντες.

Continue reading