Προγράμματα – Σεπτέμβριος 2014

Πρόγραμμα από 29 έως 64 ετών

Επιταγή Κατάρτισης Ανέργων σε τομείς οικονομικής δραστηριότητας με υποχρεωτική εγγυημένη απασχόληση σε κλάδους που αποτελούν αναπτυξιακές προτεραιότητες της ελληνικής οικονομίας.

Continue reading

ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

Παρατηρητήριο Οργανώσεων Κοινωνίας Πολιτών Θεσσαλίας και

Κοινωνική Αναπτυξιακή Σύμπραξη Εθελοντικών Οργανώσεων Αττικής

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ

 

ΤΗ ΛΑΦΥΡΑΓΩΓΗΣΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ  ΠΟΡΩΝ

ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ  ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ 

 

Το τελευταίο καιρό ακούμε συχνά για εκατοντάδες εκατομμύρια που θα δοθούν στην αντιμετώπιση της ανεργίας των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που πλήττονται από τη κρίση, αλλά αποκρύπτεται το γεγονός ότι πάνω από το 40% αυτών  των πόρων πηγαίνει  σε «πιστοποιημένους» μεσάζοντες κυρίως για «κατάρτιση»  προς όφελος «Των κλειστών επαγγελμάτων» στο χώρο  και εις βάρος των πραγματικών δικαιούχων των ανέργων  και των αδύναμων κοινωνικών ομάδων που είναι ο αντικειμενικός  προορισμός τους.

Continue reading

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ

ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ  ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Οικονομολόγο

Για το Παρατηρητήριο των Οργανώσεων της  Κοινωνίας Πολιτών Θεσσαλίας

thessalia

   “Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδας στους εχθρούς ,αλλά και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα εν γνώσει του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει”

(Θουκυδίδης 460-398 π.χ)

Επιστροφή στην «κανονικότητα»

Και ενώ τα κανάλια παρακολουθούν και αναμεταδίδουν με κομμένη την ανάσα «την υπονόμευση του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου από τον προκάτοχό του» οι ευνοϊκές ρυθμίσεις –ήτοι τα ρουσφέτια– νομοθετούνται βροχηδόν στη Βουλή….

Continue reading

Νέος νόμος για την αλληλέγγυα οικονομία στη Γαλλία

Αναδημοσίευση από Συνεταιρισμός Γονέων Χαλανδρίου

gallia1

Μετάφραση από τον Συνεταιρισμό Γονέων Χαλανδρίου

Το γαλλικό Κοινοβούλιο ενέκρινε τη Δευτέρα 24.7.2014 στην τελική ψηφοφορία των μελών του το νομοσχέδιο για την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία (Ecomomie Social et Solidaire, ESS), το οποίο έχει στόχο να προωθήσει την ανάπτυξη του τομέα αυτού καθώς επίσης και την ανάληψη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τους εργαζόμενούς τους.

Continue reading

ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ: «Λειτουργία Περιφερειακών Μηχανισμών Υποστήριξης της ανάπτυξης και προώθησης των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (Κοιν.Σ.Επ.) και ευρύτερα των πρωτοβουλιών της Κοινωνικής Οικονομίας»

οι σημαντικότερες επισημάνσεις και προτάσεις

Μεγάλη συμμετοχή είχε η διαβούλευση ενόψει του σχεδίου πρόσκλησης για τη λειτουργία Περιφερειακών Μηχανισμών Υποστήριξης της ανάπτυξης και προώθησης των Κοιν.Σ.Επ. και ευρύτερα των πρωτοβουλιών της Κ.Ο.

Continue reading

Η δημοκρατική κατάκτηση της διαβούλευσης

Φίλοι συνεργάτες,

Η δημοκρατική κατάκτηση της «διαβούλευσης» μας δίνει την δυνατότητα, και ίσως πρέπει να την αντιλαμβανόμαστε και ως άσκηση ενδυνάμωσης της δημοκρατίας μας, να συμβάλλουμε στην αποτελεσματικότερη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης, και στην προκειμένη περίπτωση, στην ορθότερη διαμόρφωση του Σχεδίου Ανοικτής Πρόσκλησης για υποβολή προτάσεων Αναπτυξιακών Συμπράξεων.

Continue reading

ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

Στο πλαίσιο της πρόσκλησης

«Λειτουργία Περιφερειακών Μηχανισμών Υποστήριξης της ανάπτυξης και προώθησης των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (Κοιν.Σ.Επ.) και ευρύτερα των πρωτοβουλιών της Κοινωνικής Οικονομίας»

 Η κοινωνική οικονομία και η κοινωνική επιχειρηματικότητα συνιστά ή τουλάχιστον αγωνίζεται να οικοδομήσει μια εναλλακτική οικονομία, καθώς όλα τα χαρακτηριστικά της (πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά, ακόμη και εκείνα που έχουν σχέση με τη μορφή και τις αξίες που τη διέπουν) είναι διαφορετικά από τους άλλους δύο τομείς που έχουμε γνωρίσει έως τώρα, δηλαδή τον κρατικό από τη μια μεριά και τον ιδιωτικό από την άλλη.

Continue reading