Φθιωτική Γη – Βιοτουρισμός & Ανάπτυξη

φωτογραφια1

Έκθεση και Συνέντευξη Τύπου στα πλαίσια του Athens Money Show

Ξενοδοχείο Hilton, 21–22 Δεκεμβρίου 2013

Ξεχωριστό χρώμα στο φετινό Money Show έδωσε η Διεθνής Οργάνωση Βιοπολιτικής (Biopolitics International Organisation – Β.Ι.Ο.) με το εκθεσιακό της περίπτερο. Κατά την διάρκεια του πολυσυνεδρίου και της έκθεσης, η Πρόεδρος και Ιδρύτρια, Καθ. Αγνή Βλαβιανού Αρβανίτη παρουσίασε σε διακεκριμένες προσωπικότητες το ιστορικό και την έμπνευση του προγράμματος για τον Βιοτουρισμό στην Νοτιοανατολική Φθιώτιδα με σκοπό την προβολή της ιδιαίτερης σημασίας του έργου για την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής και την προσέλκυση επισκεπτών.

φωτογραφια2 

To Money Show, το μεγαλύτερο πολυσυνεδριακό φόρουμ στην Ν.Α. Ευρώπη, για 23 συναπτά χρόνια συγκεντρώνει το ενδιαφέρον χιλιάδων συνέδρων και επισκεπτών του οικονομικού, τουριστικού, πολιτικού και κοινωνικού χώρου. Πραγματοποιείται σε διάφορες ελληνικές πόλεις και περιλαμβάνει Εκθεσιακές Παρουσιάσεις και Συνεδριακές Εκδηλώσεις από φορείς των επιχειρήσεων, του τουριστικού κλάδου, της επενδυτικής αγοράς, των υπηρεσιών προς επιχειρήσεις και πολίτες, καθώς και από φορείς της πολιτείας.

Το φετινό Money Show της Αθήνας έλαβε χώρα 21–22 Δεκεμβρίου 2013 στο Ξενοδοχείο Hilton. Συμπεριέλαβε 1.000 Ομιλίες, 300 παράλληλες εκδηλώσεις, 50.000 επισκέπτες, διήμερη έκθεση με περίπτερα προβολής προϊόντων και υπηρεσιών, και εκτενή κάλυψη από τα ΜΜΕ.

 φωτογραφια3


Ειδικότερα, η Διεθνής Οργάνωση Βιοπολιτικής στα πλαίσια του Τοπικού Προγράμματος LEADER στο Νομό Φθιώτιδας, βρίσκεται στο τελικό στάδιο υλοποίησης προγράμματος του ΠΑΑ 2007-2013 του Άξονα 4, της Δράσης L313-4 «Δράσεις Προβολής και Ανάδειξης των Συγκριτικών Πλεονεκτημάτων του Νομού Φθιώτιδας». Το πρόγραμμα στοχεύει στην ανάδειξη των ιδιαίτερων περιοχών παρέμβασης του Νομού Φθιώτιδας μέσω της βιοτουριστικής ανάπτυξης (τουριστικής ανάπτυξης βασισμένης στο περιβάλλον και τον πολιτισμό).

Με σκοπό να τονιστούν και να αξιοποιηθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ιδιαίτερης αυτής περιοχής δημιουργήθηκε ένας βιοτουριστικός οδηγός και ένας χάρτης με μυθολογικές, ιστορικές και φυσιολατρικές αναφορές. Η κα. Βλαβιανού Αρβανίτη παρουσίασε τον οδηγό, ο οποίος είναι ήδη διαθέσιμος δωρεάν σε έντυπη και σε ηλεκτρονική μορφή (ebook) στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στην ιστοσελίδα της Διεθνούς Οργάνωσης Βιοπολιτικής και μίλησε διεξοδικά για το πρόγραμμα και τους στόχους του κατά την διάρκεια δίωρης συνδεριακής εκδήλωσης την οποία παρακολούθησαν πλήθος κοινού και δημοσιογράφοι.

Στην συνεδριακή εκδήλωση και την παρουσίαση συμμετείχαν επίσης ο κ. Γεώργιος Κ. Στουρνάρας, Καθηγητής Υδρογεωλογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο κ. Χρήστος Αυγουλάς, Καθηγητής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τ. Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο κ. Γεώργιος Αλμπούρας, Πρόεδρος Πρωτοδικών, ο κ. Θεόδωρος Σδρούλιας, Δημοσιογράφος και πρεσβευτής του Δικτύου Ευρωπαϊκών Βιολογικών Πόλεων, ο κ. Κωνσταντίνος Μπουγιούρης, Γεωπόνος, και η κ. Αλεξάνδρα Παπασπηλιωτοπούλου, Project Manager της Συμβουλευτικής Ομάδας «Σύμπραξις».

Στους παρόντες μοιράστηκαν ενημερωτικά φυλλάδια, αφίσες και άλλο έντυπο υλικό του έργου. Το πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό της παρουσίασης αντανακλά το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του κοινού για την εν λόγω πρωτοβουλία και τις μεθόδους υλοποίησής της.

Η κα. Βλαβιανού Αρβανίτη εξήρε την ιστορική Φθιωτική γη, κοιτίδα του ελληνικού πολιτισμού και τόπος ιδιαίτερης ιστορικής και πολιτιστικής αξίας.

 φωτογραφια4φωτογραφια5

Με την ελπίδα η νοτιοανατολική Φθιώτιδα να γίνει πόλος έλξης για την ανάπτυξη και την προβολή της ελληνικής φύσης και του ελληνικού πολιτισμού, η Διεθνής Οργάνωση Βιοπολιτικής οραματίστηκε τις δυνατότητες ανάπτυξης που προσφέρονται από την αξιοποίηση του μύθου, του φυσικού πλούτου και της πολιτιστικής συνεισφοράς της πατρίδας μας, τονίζοντας ιδιαίτερα τον ρόλο της Ελλάδας σαν χώρο που εκπέμπει το φως και την ελπίδα. Στην νοτιοανατολική Φθιώτιδα, από τα λιθάρια του Δευκαλίωνα και της Πύρρας, δημιουργήθηκε ο πρώτος Έλληνας και αναγεννήθηκε ολόκληρο το ελληνικό γένος. Ας αντλήσουμε έμπνευση από τις δυνατές ρίζες του παρελθόντος και από την απεριόριστη ομορφιά του παρόντος για να πορευθούμε δυναμικά και δημιουργικά προς το μέλλον.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο καθώς και για να κατεβάσετε δωρεάν τον ηλεκτρονικό Βιοτουριστικό Οδηγό και Χάρτη της ΝΑ Φθιώτιδας επισκεφτείτε τους παρακάτω συνδέσμους

http://biopolitics.gr/phthiotis-land-biotourism-development/

https://www.facebook.com/pages/Biopolitics-International-Organisation-BIO/194141584014085

https://twitter.com/Bio_news

φωτογραφια6