ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΣΠΑ 2014 – 2020

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΣΠΑ 2014-2020

Προκήρυξη των τεσσάρων προγραμμάτων ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας του ΕΣΠΑ 2014-2020 από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία

Τέσσερις δράσεις, που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 και συγκεκριμένα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία 2014-2020», παρουσιάστηκαν σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου, στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, από τον Υπουργό Γιώργο Σταθάκη, την Αναπληρώτρια Υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, τον Υφυπουργό,  Αλέξη Χαρίτση, τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Παναγιώτη Κορκολή, την Ειδική Γραμματέα ΕΤΠΑ, Ευγενία Φωτονιάτα και τον Ειδικό Γραμματέα ΕΚΤ, Γιώργο Ιωαννίδη. Το συνολικό ύψος της ενίσχυσης ανέρχεται στα 370 εκατ. ευρώ, τα οποία θα κατανεμηθούν σε δύο κύκλους.

Πρόκειται για τα 4 Προγράμματα που βρίσκονταν σε προδημοσίευση, τα οποία προκηρύχθηκαν και είναι διαθέσιμα στους εξής συνδέσμους:

Δείτε όλα τα προγράμματα – προσκλήσεις

Εγγραφείτε εδώ για να μη χάσετε καμιά ευκαιρία επιδότησής σας από το ΕΣΠΑ ή τηλεφωνήστε στον κ. Κουλόπουλο στο κιν. 6947727010

Ο Υφυπουργός μίλησε για τη φιλοσοφία και τη συμβολή των νέων προσκλήσεων στην αύξηση της πραγματικής απασχόλησης, με σκοπό τη στήριξη όσων έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση. Αναφέρθηκε, επίσης, στις καινοτόμες αλλαγές που εισάγονται στο επίπεδο της διευκόλυνσης των ενδιαφερόμενων και της διαφάνειας στις διαδικασίες υποβολής και αξιολόγησης. «Στη νέα προγραμματική περίοδο εστιάζουμε στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προγραμμάτων και τα πολλαπλασιαστικά οφέλη που αυτά θα δημιουργήσουν στην πραγματική οικονομία: νέες θέσεις εργασίας, εισαγωγή νέων τεχνολογιών και καινοτόμων πρακτικών, στήριξη νέων παραγωγικών δομών και επιχειρήσεων. Οι τέσσερις νέες προσκλήσεις δίνουν το στίγμα αυτής της νέας συνολικής λογικής», τόνισε ο Υφυπουργός.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός αναφέρθηκε στην απολύτως επιτυχημένη ολοκλήρωση των προγραμμάτων του προηγούμενου ΕΣΠΑ. Εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι στα καινούργια προγράμματα ΕΣΠΑ έχει ενισχυθεί ο Τουρισμός, με έμφαση στην ενίσχυση των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων. Ευχαρίστησε τα στελέχη του Υπουργείου για όλη τη δουλειά που έγινε αλλά και για την αύξηση του προϋπολογισμού των προγραμμάτων Τουρισμού κατά 20 εκατ. ευρώ, που συμφωνήθηκε πρόσφατα. Τέλος, προανήγγειλε ότι και στον δεύτερο γύρο προσκλήσεων θα υπάρχουν δράσεις για τον Τουρισμό.

Στα Σχετικά Αρχεία θα βρείτε συνόψεις των 4 προγραμμάτων (διαθέσιμες και στους παραπάνω συνδέσμους) και ο χρονοπρογραμματισμός των δράσεων.