ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ 2016

voluntay pesko copy

Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΜΠΡΑΞΕΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Στηρίζει το φεστιβάλ εθελοντισμού και συμμετέχει στα εργαστήρια διαλόγου
Το «Φεστιβάλ Εθελοντισμού 2016» απευθύνεται σε :
Μη κυβερνητικές Οργανώσεις
Εθελοντές και εν-δυνάμει εθελοντές
Στελέχη ΕΚΕ
Τοπική Αυτοδιοίκηση
Άτυπες κοινωνικές ομάδες

Όλες οι Εθελοντικές οργανώσεις θα έχουν τη δυνατότητα να παρευρεθούν στο φεστιβάλ για να ενημερώσουν τους επισκέπτες για τις δράσεις και τα προγράμματα τους στην αίθουσα «Μηχανουργείο», έχοντας δικό τους Stand (διαστάσεις..χ…) και Roll up και έχοντας τη δυνατότητα εκπροσώπος της οργάνωσης να συμμετέχει σε πάνελ.
*Το θέμα θα πρέπει να έχει συμφωνηθεί με τους υπεύθυνους του προγράμματος και να συνδέεται με τους στόχους και τη φιλοσοφία της εκδήλωσης.

Πάνελ – Συζήτήσεις – Παρουσιάσεις
Τα Πάνελ και οι παρουσιάσεις θα διεξαχθούν στην αίθουσα «Δεξαμενές Καθαρισμού» χωρητικότητας 200 θέσεων. Καταξιωμένοι ομιλητές, από πολλές παγκόσμιες οργανώσεις, θα καλύψουν θέματα που αφορούν στον εθελοντισμό, στην πραγματική του διάσταση, στα στερεότυπα και στις προκαταλήψεις, στις παγκόσμιες τάσεις, καθώς και στο πως μπορούν όλοι να αποκτήσουν και να αναπτύξουν κοινωνική συνείδηση μέσα από αυτόν.

Workshop Επισκεπτών – Volunteer Academy
Στο φεστιβάλ θα διεξαχθούν workshop για την εκπαίδευση των εθελοντών και εν δυνάμει εθελοντών, στην αίθουσα «Παλαιοί Φούρνοι», το Σάββατο 16 Ιουλίου 2016. Είναι χωρητικότητας 30 θέσεων και διάρκειας μιας ώρας το καθένα. Για την παρακολούθηση είναι απαραίτητη η προεγγραφή των συμμετοχόντων. Τα workshop διεξάγονται από έμπειρους εισηγητές.

Ενδεικτική θεματολογία:
1. Εθελοντισμός: Η Δύναμη της Προσφοράς
2. Ο ρόλος των Soft Skills
3. H Μετάβαση από το «Θέλω» στο «Μπορώ» του Εθελοντισμού
4. Η επιλογή ΜΚΟ & του κατάλληλου εθελοντικού προγράμματος
5. Οι Αξίες του Εθελοντισμού Στην Πράξη
6. Θετική Σκέψη και Στάση Ζωής