Προσλήψεις προσωπικού μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα στον τομέα του πολιτισμού

Αναδημοσίευση από asep.gr

Ολοκληρώθηκαν από το ΑΣΕΠ οι απαιτούμενες προπαρασκευαστικές ενέργειες για την εκκίνηση της διαδικασίας πρόσληψης προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στο πλαίσιο υλοποίησης Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα (ΚΟΧ) στον τομέα του Πολιτισμού. Το πρόγραμμα απευθύνεται αποκλειστικά σε νέους ανέργους ηλικίας έως και 35 ετών.

Το ΑΣΕΠ, προκειμένου να διασφαλίσει την ταχύτητα, αντικειμενικότητα και διαφάνεια στη διαδικασία επιλογής ωφελουμένων στα συγκεκριμένα προγράμματα απασχόλησης, εκπόνησε τα ακόλουθα υποδείγματα:

1. Οδηγίες για την επιλογή ωφελουμένων μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα (ΚΟΧ) στον τομέα του Πολιτισμού. Απευθύνεται στους δικαιούχους φορείς με σκοπό να τους παράσχει τις απαραίτητες οδηγίες για την ορθή και αποτελεσματική διενέργεια της διαδικασίας επιλογής ωφελουμένων.

2. Υπόδειγμα Ανακοίνωσης (πρόσκλησης – ενημέρωσης δικαιούχου προς τους δυνητικά ωφελούμενους). Απευθύνεται στους δικαιούχους φορείς και περιλαμβάνει όλες τις αναγκαίες πληροφορίες για την σύνταξη της Ανακοίνωσης και την ορθή διεξαγωγή της διαδικασίας (κανόνες δημοσιότητας, προθεσμίες, υποβολή αιτήσεων συμμετοχής, κατάταξη υποψηφίων, ανάρτηση πινάκων, αποστολή πινάκων κατάταξης και αιτήσεων ενισταμένων στο ΑΣΕΠ κ.λπ.).

3. Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση για απασχόληση με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου στο πλαίσιο προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα στον τομέα του Πολιτισμού (έντυπο ΑΣΕΠ με κωδικό ΚΟΧ.Π.1). Όσοι υποψήφιοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής ωφελουμένων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας στον τομέα του Πολιτισμού πρέπει να χρησιμοποιούν αποκλειστικά το συγκεκριμένο υπόδειγμα αίτησης.

4. Οδηγίες συμπλήρωσης αίτησης συμμετοχής & υποβολής δικαιολογητικών σε Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα στον τομέα του Πολιτισμού. Απευθύνεται στους δυνητικά ωφελούμενους (υποψήφιους) με σκοπό να τους καθοδηγήσει στην ορθή συμπλήρωση της αίτησής τους και να τους παράσχει τις αναγκαίες διευκρινίσεις για απαιτούμενα προσόντα, βαθμολογούμενα κριτήρια και δικαιολογητικά συμμετοχής που πρέπει να προσκομίσουν προκειμένου να διασφαλίσουν την έγκυρη συμμετοχή τους στη διαδικασία επιλογής.

Τα συγκεκριμένα Υποδείγματα καθώς και οι θέσεις εργασίας που θα ανακοινωθούν μπορούν να αναζητηθούν στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ στη διαδρομή: www.asep.gr -> Συμβάσεις -> Κοινωφελής Εργασία (ΚΟΧ).