Ελένη Βενιέρη

Είναι απόφοιτη του τμήματος «Πολιτικής Επιστήμης & Δημόσιας Διοίκησης» της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και του μεταπτυχιακού «Ευρωπαϊκές & Διεθνείς Σπουδές» του ιδίου τμήματος. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της εργάστηκε εθελοντικά στο Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου, στο Ινστιτούτο Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και στο Ιστορικό Αρχείο του Υπουργείου Εξωτερικών.

Το 2001 ξεκίνησε την επαγγελματική της δραστηριότητα ως υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων στο Οφθαλμολογικό Ινστιτούτο Αθηνών Α.Ε. και κατόπιν απασχολήθηκε μεταξύ άλλων– στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, στο Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας ως υπεύθυνη διαχείρισης προγραμμάτων της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, στο Σύνδεσμο Ελληνίδων Επιστημόνων υποστηρίζοντας διοικητικά και συμβουλευτικά διαδοχικά διακρατικά & συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, σε Γραφείο Μελετών ως σύμβουλος επιχειρήσεων και σε διαφημιστική εταιρεία ως υπεύθυνη Μάρκετινγκ & Δημοσίων Σχέσεων.

Συμμετείχε και διοργάνωσε συναντήσεις, συνέδρια και εκπαιδευτικά σεμινάρια με περιεχόμενο οικονομικό, ευρωπαϊκό & διεθνές, προώθησης της επιστημονικότητας των γυναικών. Είναι μέλος ελληνικών και ευρωπαϊκών Μ.Κ.Ο. και εκλεγμένη αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας στο Σύνδεσμο Ελληνίδων Επιστημόνων.