Επιλογή για το Σάββατο 26/1

 

Γράφει ο Αθανάσιος Κόκκοτος, Περιβαλλοντολόγος,
Τακτικός συντάκτης της Οίκοpress, Επίτιμος συντάκτης της Social Activism Αθηνών

 

Γεια παιδιά σε όλους σας!

Προτείνω το ερχόμενο Σάββατο, 26/1, να πάμε θέατρο όλοι μαζί. Επειδή το πλήθος των παραστάσεων είναι πολύ μεγάλο, ξεχώρισα δύο παραστάσεις οι οποίες είναι:

 

1) Δανεικά κι αγύριστα

ΚΡΙΤΗΡΙΑ

α) Κωμωδία. Διάλεξα να είναι κωμωδία, γιατί είναι πιο ελαφρύ έργο και μπορεί να ταιριάζει καλύτερα στα γούστα όλων μας.

β) Σύγχρονο. Θα μπορούσαμε να πάμε να δούμε μια «κλασική» κωμωδία, αλλά, επειδή η συγκεκριμένη παράσταση καυτηριάζει τη δικιά μας παρούσα κατάσταση, αυτή της οικονομικής κρίσης και του δανεισμού, θεωρώ ότι θα μας ταιριάζει καλύτερα.

γ) Οικονομικό. Το εισιτήριο φτάνει μέχρι και 12 ευρώ το Σάββατο το βράδυ, σε σχέση με άλλα θέατρα που το εισιτήριο είναι 20 ευρώ.

δ) Εύκολη πρόσβαση. Είναι στη διεύθυνση Λέσβου 8 & Απειράνθου, Κυψέλη, στάση «Καλλιφρονά», περίπου κοντά στη δουλειά μας και μας βολεύει μάλλον όλους.

ε) Καλές κριτικές. Έχει πάρει 5 αστέρια (άριστα) στο Αθηνόραμα, με μια επιφύλαξη όμως, αφού δυστυχώς μόνο 20 άτομα το είδαν και το ψήφισαν.

 

2) Δύσκολα τα πράγματα

Είναι stand up comedy με τον Χατζηπαύλου, με 10 ευρώ είσοδο και βρίσκεται στο Γκάζι.

 

 

Αυτές είναι οι δύο παραστάσεις για το Σάββατο βράδυ και για να ασκήσουμε το δικαίωμα της συμμετοχικής δημοκρατίας (αν δεν παινέψουμε το σπίτι μας θα πέσει να μας πλακώσει), θα ψηφίσουμε για το τι θέλουμε να δούμε. Επομένως, θα αναμένω e-mail σας με την προτίμησή σας (akokkotos@gmail.com). Τα αποτελέσματα θα σας τα ανακοινώσει ο Κωστάλας από την ΕΡΤ (ψηφιακή πλέον).

Η ψηφοφορία λήγει την Παρασκευή με τη δύση του Ηλίου και ώρα 18:00 απογευματινήν (οπότε θα ξεκινήσει και η ολονύκτια καταμέτρηση από την επιτροπή).

 

 

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

  • Να είστε πάνω από 18 ετών.

 

  • Να μην εκκρεμεί εις βάρος σας καμιά κατηγορία ή δικαστική απόφαση για οποιαδήποτε παράνομη και εγκληματική ενέργεια. (Αυτό το λέω γιατί ξέρω, πως οι περισσότεροι από εσάς έχετε φτάσει να το κάνετε το έγκλημα τον τελευταίο καιρό.) Το λέει άλλωστε και ο μεγάλος…

{youtube}U5H1BI-Q7as{/youtube}

 

  • Ο διοργανωτής (Άβε μουά) δεν φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση που απογοητευτείτε από το έργο, αν δεν φανεί αντάξιο των προσδοκιών σας, αφού και ο ίδιος θα είναι το ίδιο απογοητευμένος με εσάς. (Κοινώς, μην πυροβολείτε τον πιανίστα, γιατί σας παίζει μουσική.)

 

  • Το πιο σημαντικό, ψηφίστε όσοι πραγματικά θέλετε να έρθετε και αναφέρετε πόσα άτομα θα φέρετε μαζί σας, για να μπορέσουμε να κλείσουμε ανάλογες θέσεις.

 

Αν μετά από όλα αυτά, καταφέρουμε να συνεννοηθούμε και να κάνουμε μια νορμάλ έξοδο, τότε όλοι μαζί θα ανάψουμε μια λαμπάδα σε ύψος, όσο το ύψος των τωρινών και μελλοντικών χρεών μας, στη Μεγαλόχαρη Παναγιά της Τήνου.

 

 

{jcomments on}