ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ/ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Για την εθνικιστική αναδίπλωση

Νίκος Γιαννής

Κάτι που με ανησυχεί μετά τις σημερινές εξελίξεις είναι η εθνικιστική αναδίπλωση που θα συμβεί. Η Χ.Α. πιστεύω ότι τελικώς με τον έναν τρόπο ή τον άλλο θα βρει τον δρόμο προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έστω σε σαφώς πιο περιορισμένη έκταση, ειδικώς υπό τις συνθήκες διωγμού που θα συσπειρώσουν τον σκληρό πηρύνα των υποστηρικτών της – δεδηλωμένοι Έλληνες εθνικιστές.

Η προσπάθεια κυρίως της Ν.Δ. να αποσπάσει ψηφοφόρους σε συνδυασμό με τα συντηρητικά αντανακλαστικά της γενικώς, υπό συνθήκες ενός νέου εισοδισμού – παλλινόστησης ακραίων στοιχείων στις τάξεις της -αδήλωτοι εθνικιστές, είναι πιθανό να τη μετατοπίσει στον εθνικοπατριωτικό άξονα, σε μια ιστορική στιγμή που η ευρωπαϊκή ενοποίηση μάλλον θα εξελιχθεί ταχέως.

Ο ανερχόμενος και διεκδικών κυβερνησιμότητα ΣΥΡΙΖΑ με το βεβαρυμένο “αντιπατριωτικό” μητρώο θα αναγκαστεί εν τίνι μέτρω να μετατοπιστεί κι αυτός προς πιο συντηρητικές κατευθύνσεις. Όλα τα κόμματα του “συστήματος” παρά τον ρητορικό φιλοευρωπαϊσμό, θα αποθαρρύνουν στην ουσία και θα επιβραδύνουν τον βαθύ εξευρωπαϊσμό που η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως, ανυπερθέτως.

Ιστορικώς παράδοξο ωστόσο πιθανό, το μόνο κόμμα που θα ενισχύσει την πραγματικά ευρωπαϊκή του στάση ίσως να είναι το ΠΑΣΟΚ, που δεν έχει να χάσει τίποτα και ίσως γι’ αυτό βγει τελικώς κερδισμένο.

Ιδού πεδίο δόξης λαμπρό και για τη Δημιουργία Ξανά, Δράση, Φιλελεύθερη Συμμαχία. Η Χ.Α. προσφέρει πάλι το τέλειο άλλοθι της στιγμής, προς το εσωτερικό και προς την Ευρώπη, γι’ αύριο έχει ο Θεός, ακούτε κυρία Μέρκελ; αν μπορείτε κάνετε κι αλλιώς, η Ελλάδα χρειάζεται την επιπλέον στήριξη σας, χωρίς όρους και προαπαιτούμενα εσωτερικών αλλαγών πλέον! Ας ελπίσουμε τουλάχιστον σε ένα fast track ευρωπαϊκό σχέδιο αντιμετώπισης της ανεργίας, που αποτελεί αναμφισβήτητα ένα τεράστιο πρόβλημα – πληγή για την Ελλάδα σήμερα

Νίκος Γιαννής

Άρθρο μου – πρόσκληση προς Έλληνες για μια ευρωπαϊκή δημοκρατία, στην ATHENS VOICE που κυκλοφορεί. Τα κόμματα που ξέρουμε ας ασχοληθούν με τις εθνικές εκλογές, για τη Βουλή των Ελλήνων. Σε όλη την Ευρώπη χρειάζεται να αυτονομηθεί το ευρωεκλογικό διακύβευμα από τα κατεστημένα και φθαρμένα εθνικά κόμματα, γραφειοκρατίες και επαγγελματίες πολιτικούς, των οποίων οι Ευρωβουλευτές δεν μπορεί να είναι άλλο εντολοδόχοι. Ευρώπη των πολιτών, αντί της Ευρώπης των κρατών, τα οποία ευθύνονται για την κρίση που μας οδήγησε εδώ, χωρίς ταυτόχρονα να στραφούμε στους κήρυκες του μίσους, της βίας, του λαϊκισμού και των νέων αδιεξόδων. Στόχος να πακτωθεί τα επόμενα χρόνια η Ελλάδα βαθειά στην Ευρώπη και η Ε.Ε. να γίνει δημοκρατική, άρα ομοσπονδιακή και πολιτικά ενω

http://www.athensvoice.gr/article/city-news-voices/%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7/%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%AE%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%B5

Ούτε μια εβδομάδα μετά τις γερμανικές εκλογές αλλά και πριν τον σχηματισμό της μεγάλης ή μικρής κυβερνητικής συμμαχίας, το ελληνικό μήνυμα προς Μέρκελ έρχεται πεντακάθαρα από την ελληνική δικαοσύνη, αφενός το Συμβούλιο της Επικρατείας καταρρίπτει την αντισυνταγματική μείωση του (δανεικού) βιοτικού εππέδου, αφετέρου εξαρθρώνεται η εγκληματική πολιτική οργάνωση που η πτώση του βιοτικού επιπέδου γιγάντωσε. Γερμανοί πάρτε το απόφαση, σ’ ένα μήνα ακριβώς γιορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου, πρωτογενές πλεόνασμα αλλά και κεκτημένο επίπεδο ζωής, πληρώστε, αν σας αρέσει, ειδάλλως πάμε για νέο ΟΧΙ!

Νίκος Γιαννής

 

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΣΚΙΑΧΤΡΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ

Σχολιάζει ο Βασίλης Τακτικός

Μια πολιτική δολοφονία, ξυπνάει πάντοτε τα αντανακλαστικά της κοινωνίας και της δημοκρατίας και αναγκάζει τις Κυβερνήσεις να πάρουν μέτρα κατά στις εγκληματικές ακροδεξιές πολιτικές οργανώσεις που πριν έκαναν ότι δεν βλέπουν. Αυτό συνέβη τη δεκαετία του 60 με την δολοφονία του Λαμπράκη από το παρακράτος της Δεξιάς, αυτό που συμβαίνει στις μέρες μας με την δολοφονία του Π.Φύσσα από τη ακροδεξιά νεοναζιστική Οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Το γεγονός αυτό, ανατρέπει ως φαίνεται το παρόν   πολιτικό σκηνικό αλλά δεν εξαλείφει τη γενεσιουργό αιτία που γέννησε αυτό το φαινόμενο. Δηλαδή τον οικονομικό φασισμό που οδηγεί στη απελπισία και την φτώχεια μεγάλα τμήματα πληθυσμού και δημιουργεί έτσι και το «περιβάλλον» άνθισης του φασισμού και νεοναζισμού που εμφανίζονται ως προστάτες των φτωχών και των ανέργων. ‘Ετσι εξτρεμιστική ακροδεξιά μπορεί να φεύγει από το προσκήνιο μετά την εξάρθρωσή της ως εγκληματικής οργάνωσης, αλλά μια «σοβαρή» Εθνικιστική δεξιά έρχεται όπως την ονειρεύονται οι νομοταγείς του πολιτικομιντιακού κατεστημένου για να βρει στέγη στην Ευρύτερη δεξιά η σε κάποιο άλλο εθνικιστικό μόρφωμα όπως δείχνουν όλα τα ρεπορτάζ συγκεκαλυμμένα η όχι. Η εξέλιξη αυτή πρόκειται για μια εθνικιστική αναδίπλωση, που δεν είναι μικρότερη απειλή για την λειτουργία της δημοκρατίας και τη θέση της χώρας στην Ευρώπη. Της Ευρωπαικής Δημοκρατίας που είναι τελικά η μοναδική ασπίδα της δημοκρατίας και της ασφάλειας της έναντι κάθε απειλής.

ΔΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΔΟΥΛΟΠΑΡΟΙΚΟΙ

ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΗΣΤΗΡΙΑΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ

¨Οσο ο αχαλίνωτος καταναλωτισμός μεσουρανούσε με τα δανεικά τις κάρτες και το πλαστικό χρήμα και τα στεγαστικά δάνεια με τις «φούσκες» πολύ λίγοι μπορούσαν να αντιληφθούν και να προβλέψουν πως η πλειονότητα ΤΩΝ ΑΝΘΡΏΠΩΝ του λαού θα καταλήξουν να γίνουν σύγχρονοι ΔΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΔΟΥΛΟΠΑΡΟΙΚΟΙ.

ΔΟΥΛΟΙ όσοι χρωστούν απευθείας στις τράπεζες και δεν μπορούν να ξεπληρώσουν τα χρέη ποτέ και ΔΟΥΛΟΠΑΡΟΙΚΟΙ όσοι δεν χρωστούν μεν στις τράπεζες άλλα, αφού χρωστάει το κράτος για αυτούς και θα πληρώνουν εσαεί, αυτοί και τα παιδιά τους κάθε λογής χαράτσια και στο τέλος πολλά από τα παιδιά τους θα μένουν και άνεργα.

Το χρέος λοιπόν, όπως στην αρχαιότητα είναι μια άλλη αιτία που εκτός του πολέμου υποδουλώνει τους ηττημένους. Έτσι και η σύγχρονη «επινόηση τους χρέους μέσω ενός «ιστού της αράχνης» που πλέκουν   οι οικονομικές ελίτ οι τράπεζες τα μίντια και οι πολιτικές ολιγαρχίες είναι η αιτία της πνευματικής δουλείας αλλά και υλικής δουλείας και φτώχειας στο σύγχρονο κόσμο που υποδουλώνει δισεκατομμύρια οικονομικά ηττημένους.

Οι μηχανισμοί πνευματικής δουλείας χρειάζονται πολύ πάρα πολύ ως την καλλιέργεια της απληστίας και του αχαλίνωτου καταναλωτισμού ως προαπαιτούμενο για την υποδούλωση της συνείδησης. Για αυτό το τραπεζικό σύστημα δεν φείδεται τεράστιων διαφημιστικών δαπανών με στρατιές καθοδηγητών γνώμης δημοσιογράφων και διαφημιστών για πετύχει τελικά την υλική υποδούλωση μέσω χρέους.

ΣΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΕΙΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ          

ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΧΩΡΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΟΛΑΨΗ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΝΟΣΗΡΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ……….

ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΗΣΑΝ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Χρυσαυγίτες… Αντιμνημονιακοί κάθε λογής Σαμαρικοί , Συριζαίοι,

Παλαιοπασόκοι κ.α.π εχοντας απεναντί τους μόνον ένα Παπανδρέου……

Τώρα μεταμελημένοι μνημονιακοί σε ποιον να ρίξουν το ανάθεμα;……

Για αυτό εάν δεν υπήρχε ΤΟ εγκληματικό ΣΚΙΆΧΤΡΟ Της Χρυσής Αυγής

θάπρεπε να το εφεύρουν.

Καμίνης: «Να πάμε μέχρι το τέλος»

Η δήλωση του Δημάρχου της Αθήνας

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, προέβη σε δηλώσεις στον απόηχο των δεκάδων συλλήψεων βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής. Ο κ. Καμίνης είπε: «Αυτό που άρχισε πρέπει να το πάμε μέχρι το τέλος. Δεν πρέπει τώρα, σε καμία περίπτωση, να παραμείνει ημιτελής αυτή η προσπάθεια. Είναι δικαίωση το να τους ταράξουμε στη νομιμότητα, γιατί αν κάναμε οτιδήποτε άλλο θα δείχναμε ότι το κράτος δικαίου δεν έχει την ηθική υπεροχή να επιβληθεί» είπε σε τηλεοπτικό κανάλι και συμπλήρωσε: «Δεν σηκώνει καμία καθυστέρηση και καμία ολιγωρία και ταχύτατα πρέπει να τελειώσει αυτή η ιστορία. Ήταν μία εγκληματική οργάνωση, είναι μία εγκληματική οργάνωση, τα σημάδια τα είχαμε, άργησε να αντιδράσει η πολιτεία, αλλά από τη στιγμή που αντιδρά πρέπει πια να προχωρήσει ταχύτατα, αλλά και με αποφασιστικότητα» κατέληξε.