ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσμοί & Εφαρμογές Κοινωνικής Οικονομίας

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Προαναγγελία υλοποίησης εκτεταμένου προγράμματος για τη στήριξη της απασχόλησης νέων ηλικίας έως 29 ετών περιλαμβάνει η εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού. Σύμφωνα με το κείμενο, εντός του 2014, προγραμματίζονται 75.000 τοποθετήσεις ανέργων ηλικίας έως 29 ετών. Δείτε που, πώς και πότε…

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
Περισσότερα...
Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1

Σήμερα στις 24-9-2013 εκδόθηκε η πρώτη από τις τέσσερις Δημόσιες Προσκλήσεις που αφορά στη διαδικασία προσλήψεων προσωπικού για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, σε δημόσιους φορείς (Επιβλέποντες Φορείς).

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
Περισσότερα...
Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

tw con medicalΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η tw.conMedical Προσφέρει Μια Διεθνή Καριέρα στους Γιατρούς

 

Αυτό το διάστημα η tw.conMedical, έρχεται σε επικοινωνία με ενδιαφερόμενους γιατρούς προκειμένου να τους εξασφαλίσει μια διεθνή καριέρα στο εξωτερικό. Η Συμβουλευτική σταδιοδρομίας δίδεται σε πτυχιούχους γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων. Μπορεί να κάνει τα όνειρα πραγματικότητα και να εξασφαλίσει μια σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση. Πρόκειται για μια από τις δυναμικότερες εταιρείες συμβούλων ανθρώπινου δυναμικού. Όλες οι υπηρεσίες της στους Έλληνες υποψηφίους είναι δωρεάν και αποτελούν εγγύηση για το μέλλον τους. Η όλη διαδικασία όσον αφορά την ένταξη στην νέα χώρα, τη Γερμανία, γίνεται στην μητρική γλώσσα των υποψηφίων ενδιαφερομένων, ξεπερνώντας όλα τα εμπόδια σχετικά με τα χαρτιά και τις διατυπώσεις.

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
Περισσότερα...
Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Αναδημοσίευση από ethnos.gr

Γράφει η Κατερίνα Κυρίτση

 

agora-ergasiasΣτους τομείς των πωλήσεων, των εξαγωγών, αλλά και της πληροφορικής θα πρέπει να στραφούν οι νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας, καθώς οι συγκεκριμένοι τομείς αναμένεται να παρουσιάσουν ανάπτυξη και επέκταση τα επόμενα έτη.

Εν μέσω οικονομικής ύφεσης, οι επιχειρήσεις, μεγάλες και μικρομεσαίες, επεκτείνονται τόσο σε αγορές του εξωτερικού όσο και στην παγκόσμια κοινότητα του Διαδικτύου, γεγονός που απαιτεί και την αντίστοιχη στελέχωσή τους, προκειμένου να ανταποκριθούν στις νέες συνθήκες.

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
Περισσότερα...
Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Αναδημοσίευση από asep.gr

Ολοκληρώθηκαν από το ΑΣΕΠ οι απαιτούμενες προπαρασκευαστικές ενέργειες για την εκκίνηση της διαδικασίας πρόσληψης προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στο πλαίσιο υλοποίησης Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα (ΚΟΧ) στον τομέα του Πολιτισμού. Το πρόγραμμα απευθύνεται αποκλειστικά σε νέους ανέργους ηλικίας έως και 35 ετών.

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
Περισσότερα...
Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Αναδημοσίευση από euresi-ergasias.com

Γράφει ο Γενικός Διευθυντής της OSYS Γ. Ίσσαρης

Υπολογίζεται ότι το 75% των κενών θέσεων εργασίας καλύπτονται πριν βγουν σε αγγελία. Ο βασικός λόγος είναι ότι η όλη διαδικασία προσέλκυσης, στρατολόγησης κι επιλογής προσωπικού κοστίζει αρκετά σε χρήμα και χρόνο και οι εργοδότες προτιμούν να αποφύγουν αυτά τα έξοδα όσο είναι δυνατόν. Αισθάνονται πραγματικά τυχεροί αν κάποιος δικός τους άνθρωπος τους προτείνει έναν γνωστό κατάλληλο για τη δουλειά ή το σωστό βιογραφικό φτάσει τη σωστή ώρα.

Πως όμως γίνεται κάποιος που αναζητά εργασία να βρει αυτές τις «κρυφές» δουλειές;

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
Περισσότερα...
Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Αναδημοσίευση από www.capital.gr

του Γιώργου Κράλογλου

Ανοίξτε τα σύνορα στους επιχειρηματίες Ασίας, Μέσης Ανατολής και Αφρικής με βίζα σε 3 ώρες αντί σε 3 μήνες που εκδίδεται σήμερα. Αδειάστε το «κηφηναριό» στις ελληνικές πρεσβείες των χωρών αυτών και στείλτε ικανούς ερευνητές αγορών. Ακυρώστε την τελωνειακή διαφθορά. Και «μαντρώστε» (πολιτικά) τους επαγγελματίες «επαναστάτες»... ενάντια σε κάθε ιδιωτική επένδυση.

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
Περισσότερα...
Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

 Αναδημοσίευση από randstad.gr

Η συνοδευτική επιστολή δεν έχει την ίδια σημασία για όσους αναζητούν εργασία και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι κάποιοι υποψήφιοι στέλνουν το βιογραφικό σημείωμα χωρίς κανένα εισαγωγικό κείμενο.

Η συνοδευτική επιστολή όμως θα πρέπει να λαμβάνεται ως ευκαιρία για να γίνει μια συνοπτική καταγραφή του επαγγελματικού προφίλ, καθώς και των επιχειρημάτων σύμφωνα με τα οποία ένας επαγγελματίας είναι κατάλληλος για μια θέση εργασίας.

Ακόμα και αν για τη συνοδευτική επιστολή δεν δοθεί η απαραίτητη σημασία στο αρχικό στάδιο της αξιολόγησης από ένα εργοδότη, εφόσον προκύψει μια συνέντευξη εργασίας τα χαρακτηριστικά που θα έχουν σημειωθεί σε αυτήν να φάνουν ιδιαίτερα χρήσιμα όταν θα κληθεί ο υποψήφιος για εργασία να απαντήσει στην ερώτηση «γιατί πιστεύετε ότι είστε ο κατάλληλος για την συγκεκριμένη θέση εργασίας;»

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
Περισσότερα...
Αξιολόγηση Χρήστη:  / 12

Η έρευνα έγινε από την Έφη Κοσκώση, Κοινωνιολόγο

 

ΠΟΙΟΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

 1.ΤΑΚΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ (από 5 έως 12 μήνες)

Αφορά μισθωτούς απολυμένους ή συμβασιούχους ορισμένου χρόνου για τους οποίους έληξε η σύμβαση εργασίας. Είσπραξη τακτικού επιδόματος ανεργίας διάρκειας από 5 έως 12 μήνες, αφού τηρούνται κάποιες προϋποθέσεις και μετά από εγγραφή στον ΟΑΕΔ.

Το επίδομα καταβάλλεται μια φορά το μήνα για 25 ημέρες.

Από 12.03.2012 το βασικό μηνιαίο επίδομα ανεργίας ανέρχεται στα 360,00 Ευρώ.

Για κάθε μέλος της οικογένειας το επίδομα προσαυξάνεται κατά 10%.

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 12
Περισσότερα...
Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Tις 954 φτάνουν αυτήν την εβδομάδα οι ευκαιρίες απασχόλησης που προσφέρουν δήμοι και άλλοι φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα σε όλη τη χώρα.

954 συμβάσεις σε δήμους, ΔΕΗ, ΕΛΤΑ και υπηρεσίες Πιο συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν 402 προσλήψεις σε 23 δήμους, ενώ το προσωπικό θα κληθεί να ενισχύσει κυρίως τις υπηρεσίες Καθαριότητας και τις τεχνικές υπηρεσίες τους.
 
Εβδομήντα θέσεις «ανοίγουν» σε δύο δήμους και στην Περιφέρεια Αττικής μέσω του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, ενώ σε κοινωνικές δομές των δήμων θα προσληφθούν 50 άνεργοι έως 30 ετών.
Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
Περισσότερα...