ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσμοί & Εφαρμογές Κοινωνικής Οικονομίας

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

α1

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

νταξ

Εγγραφή

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Είναι μια μαγευτική διαδρομή στα χωριά πέριξ της ομώνυμης οροσειράς, που βρίσκεται νοτιοδυτικά της Καλαμπάκας. Σε αυτή τη διαδρομή συναντάμε πολλά χωριά, που ανήκουν διοικητικά σε τρεις δήμους: Δήμος Καλαμπάκας (Βασιλική, Θεόπετρα, Γλυκομηλιά, Χρυσομηλιά, Αηδόνα, Παλαιοχώρι), Δήμος Πύλης ( Περτούλι, Νεραϊδοχώρι, Ελάτη, Άγιος Βησσαριώνας, Φήκη, Φιλύρα) και Δήμος Τρικκαίων (Ξυλοπάροικο, Πρόδρομος, Γοργογύρι, Γένεση) . Στη διαδρομή αυτή συναντάμε μοναδικά τοπία, χωριά, οικισμούς και αξιοθέατα. Δείτε το video:

Ο γύρος του Κόζιακα

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

νεα γενια

Ο νομός Αχαΐας συγκαταλέγεται ανάμεσα στις ελλαδικές περιοχές με το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας και ειδικότερα στους νέους ανθρώπους. Το φαινόμενο του κοινωνικού και οικονομικού αποκλεισμού είναι πλέον δεδομένο για τους νέους αφού η παρατεταμένη οικονομική κρίση και η έλλειψη θέσεων εργασίας οδηγούν σε εναλλακτικές μεθόδους ακόμη και την οδό της μετανάστευσης για την αναζήτηση μιας καλύτερης τύχης.     Ο νομός, στο σύνολο, το κύριο εισόδημά των κατοίκων του πηγάζει από τις αγροτικές εργασίες, με τις παραδοσιακές καλλιέργειες, τα τελευταία χρόνια, να μην αποδίδουν τα αναμενόμενα και να μην αποδεικνύονται προσοδοφόρες για μια αξιοπρεπή, τουλάχιστον, διαβίωση. Επίσης, θεσμοί της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, αν και υφίστανται, για την ευρύτερη περιοχή και πως μπορούν να αξιοποιηθούν προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και του τόπου, είναι άγνωστοι και ως έννοια.

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
Περισσότερα...
Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

νεα γενια

Πρόγραμμα Νέα Γενιά σε Δράση – Υποστήριξη Πρωτοβουλιών Νέων

«Περιβάλλον και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα – Εναλλακτικές Καλλιέργειες για Νέους Ανέργους»

Συνεχίζεται, με αμείωτο ενδιαφέρον και ζήλο από τους συμμετέχοντες νέους, η υλοποίηση του Προγράμματος Υποστήριξης Πρωτοβουλιών Νέων «Περιβάλλον και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα – Εναλλακτικές Καλλιέργειες για Νέους Ανέργους» το οποίο χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης – Εθνική Υπηρεσία και την Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου Προγράμματος της Ε.Ε. «Νέα Γενιά σε Δράση».

Ήδη, έχουν ολοκληρωθεί, η διεξαγωγή των σεμιναρίων πάνω σε θέματα κοινωνικής επιχειρηματικότητας και εναλλακτικής καλλιέργειας, οι υπαίθριες καλλιέργειες αρωματικών και φαρμακευτικών ειδών και η κατασκευή της ιστοσελίδας alternative crops of youth που θα συμβάλλει στην ευρεία διάδοση των αποτελεσμάτων και της πληροφόρησης, με χρήσιμο υλικό, για όσους άλλους νέους θέλουν στην πορεία να ασχοληθούν επιχειρηματικά με τις συγκεκριμένες καλλιέργειες και μέχρι πρότινος δεν τις είχαν υπόψη τους. Επίσης, η δράση στηρίζεται από το Δήμο Αιγιάλειας και άλλους τοπικούς φορείς.

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
Περισσότερα...
Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΘΑ ΡΙΖΩΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ

ΕΝΑ «ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ»

 Μια συνολική εικόνα που βγήκε από το αποτέλεσμα των εκλογών:

ΗΤΤΗΘΗΝΕ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ως επιλογή

ΝΙΚΗΣΕ  ΟΜΩΣ Ο ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ ως πρακτική

και χρόνος σύντομα θα δείξει τι σημαίνει η επιστροφή στη παροχολογία,

και στο κρατισμό που είναι η γενεσιουργός αιτία των ελλειμμάτων.

Αυτό μπορεί όμως να σημαίνει και κάτι ακόμα την……..

ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ..

όταν σε κάποια στιγμή μπει εκ των πραγμάτων  το ορθολογικό ερώτημα: πως θα τερματιστεί η λιτότητα ,ταυτόχρονα χωρίς τη παραγωγή ελλειμμάτων που αυτά σε τελική ανάλυση έφεραν την λιτότητα.

Μια πρώτη ανάγνωση  στο μεταίχμιο από τον δεξιό στον αριστερό λαϊκισμό  που προέκυψε από τις εκλογές είναι ότι, το κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών δεν μπόρεσε να περιορίσει την παρέμβασή του την έκταση του λαϊκίστικου  φαινομένου προκειμένου να υπάρξει μια ισορροπία με το πραγματισμό για την αντιμετώπιση της συνεχόμενης ύφεσης και λιτότητας.

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
Περισσότερα...
Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Ραγδαίες είναι πλέον οι εξελίξεις για την ελληνική οικονομία. Η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα διέκοψε το βράδυ της Τετάρτης τη χρηματοδότηση που παρέχει προς τις ελληνικές τράπεζες με αποτέλεσμα η ρευστότητα προς αυτές να διοχετεύεται αποκλειστικά μέσω του Μηχανισμού Έκτακτης Ανάγκης (ELA) της Τράπεζας της Ελλάδος.

H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ζήτησε σήμερα από την ελληνική κυβέρνηση να «διαπραγματευτεί με ταχύτητα και με εποικοδομητικό τρόπο» προκειμένου να διασφαλίσει «την χρηματοπιστωτική σταθερότητα» της Ελλάδας, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο πηγή από την ΕΚΤ σήμερα, μετά την επίσκεψη στην Φρανκφούρτη του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
Περισσότερα...
Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1

Αναδημοσίευση από "Επίκαιρα"

 

Μπίζνες με την ανεργία

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1
Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Παρατηρητήριο Οργανώσεων Κοινωνίας Πολιτών Θεσσαλίας και

Κοινωνική Αναπτυξιακή Σύμπραξη Εθελοντικών Οργανώσεων Αττικής

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ

 

ΤΗ ΛΑΦΥΡΑΓΩΓΗΣΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ  ΠΟΡΩΝ

ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ  ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ 

 

Το τελευταίο καιρό ακούμε συχνά για εκατοντάδες εκατομμύρια που θα δοθούν στην αντιμετώπιση της ανεργίας των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που πλήττονται από τη κρίση, αλλά αποκρύπτεται το γεγονός ότι πάνω από το 40% αυτών  των πόρων πηγαίνει  σε «πιστοποιημένους» μεσάζοντες κυρίως για «κατάρτιση»  προς όφελος «Των κλειστών επαγγελμάτων» στο χώρο  και εις βάρος των πραγματικών δικαιούχων των ανέργων  και των αδύναμων κοινωνικών ομάδων που είναι ο αντικειμενικός  προορισμός τους.

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0
Περισσότερα...
Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ

ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ  ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Οικονομολόγο

Για το Παρατηρητήριο των Οργανώσεων της  Κοινωνίας Πολιτών Θεσσαλίας

thessalia

   "Προδότης δεν είναι μόνον αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδας στους εχθρούς ,αλλά και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα εν γνώσει του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει"

(Θουκυδίδης 460-398 π.χ)

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0