ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Θεσμοί & Εφαρμογές Κοινωνικής Οικονομίας

Με το νέο νόμο διευκολύνονται οι συμπράξεις μεταξύ των κοινωνικών επιχειρήσεων για την ανάληψη σύνθετων έργων μεγαλύτερης κλίμακας που δεν μπορούν να ανταποκριθούν ως μεμονωμένες επιχειρήσεις.

Άρθρο 7

Οικονομική Συνεργασία των Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας

1. Οι Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας μπορεί να συμπράττουν μεταξύ τους για οικονομικούς σκοπούς. Για τη σύμπραξη απαιτείται απόφαση των Γενικών Συνελεύσεων των συμπραττόντων Φορέων. Οι μορφές οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των Φορέων περιλαμβάνουν:

α) τη σύναψη συμβάσεων για την ανταλλαγή προϊόντων ή υπηρεσιών,

β) τη σύσταση κοινοπραξιών, δευτέρου ή ανωτέρου βαθμού συνεταιρισμών, ευρωπαϊκών συνεταιρισμών ή ευρωπαϊκών ομίλων και δικτύων οικονομικής συνεργασίας με διακριτή νομική προσωπικότητα. Η σύσταση και λειτουργία των ανωτέρω συμπράξεων διέπονται από τις διατάξεις του παρόντος νόμου και οι συμπράξεις καθίστανται Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας.

2. Μέλη των ανωτέρω συμπράξεων μπορούν να είναι και φυσικά πρόσωπα, μόνον εφόσον είναι εργαζόμενοι σε αυτές.

3. Το καταστατικό των ανωτέρω συμπράξεων πρέπει να είναι σύμφωνο με την περίπτωση δ΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 3, πλην του στοιχείου γγ΄, την παράγραφο 3 και την παράγραφο 5 πλην 4 και 5, του άρθρου 2, να εξειδικεύει ρητά τις κατηγορίες μελών του ανάλογα με τις ιδιότητες και τον τρόπο συμμετοχής τους σε αυτόν και τα δικαιώματα και υποχρεώσεις αυτών.

4. Δεν επιτρέπονται συναλλαγές μεταξύ της σύμπραξης και των μελών των Φορέων που την απαρτίζουν.

Διευκρινιστικές ερωτήσεις για τον νόμο αλλά και θέματα Κοινωνικής Οικονομίας και κοινωνικών επιχειρήσεων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο ΙΝΜΕΚΟ (Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικής Οικονομίας)

ΙΝΜΕΚΟ

Τηλ. Επικοινωνίας 2108813761

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">inmeko@otenet.gr

www.socialactivism.gr

 

Ολόκληρος ο νόμος εδώ

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση