Εκδήλωση υποστήριξης του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων

Αναδημοσίευση από Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων

 

ekpazΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΑΓΡΙΩΝ ΖΩΩΝ
Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία
Τ.Θ. 57, 180 10 Αίγινα
Τηλ. 2297031338 κιν. 6973318845
www.ekpazp.gr, email: ekpaz@ekpazp.gr
Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών 1992
Βραβείο Εταιρείας Ελλήνων Ευεργετών 2012
Μέλος του International Wildlife Rehabilitation Council

 

Αίγινα 04/02/2013

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Αγρίων Ζώων -ΕΚΠΑΖ- αποτελεί το πρώτο και μεγαλύτερο κέντρο περίθαλψης στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο. Ενώ είναι το μοναδικό κέντρο παγκοσμίως που περιθάλπει όλα τα είδη άγριας πανίδας.

Το ΕΚΠΑΖ έχει διαχειριστεί περισσότερους από 170.000 ασθενείς, μεταξύ των οποίων 370 από τα 447 είδη ορνιθοπανίδας που απαντούνται στην Ευρώπη. Από αυτά κάθε χρόνο έως 4.500 είναι άγρια ζώα και πτηνά από όλη την Ελλάδα, τα περισσότερα από τα οποία ανήκουν σε προστατευόμενα είδη κι έχει συμβάλλει στην προστασία απειλούμενων ειδών που έχουν μικρό πληθυσμό στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, όπως ο Βασιλαετός, ο Χρυσαετός, ο Μαυροπετρίτης, το Όρνιο, τα δύο είδη Πελεκάνων, ο Ήταυρος και άλλα.

Το ΕΚΠΑΖ συλλέγει στοιχεία για τους κινδύνους που απειλούν τα άγρια ζώα σε όλη την επικράτεια και συμβάλει στην προστασία των απειλούμενων ειδών μέσω της ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της κοινής γνώμης και των αρμόδιων φορέων, υλοποιώντας την πολιτική της πολιτείας για την προστασία των ειδών και των βιοτόπων τους. Ενώ συνεργάζεται με όλους τους αρμόδιους κρατικούς φορείς όπως το ΥΠΑΑΤ, τις κτηνιατρικές υπηρεσίες, τα Δασαρχεία, την Πυροσβεστική, τα Λιμεναρχεία, την Αστυνομία.

Το ΕΚΠΑΖ τιμήθηκε το 1987 από το Υπουργείο Γεωργίας, το 1992 με το Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών, το 2005 από την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και το 2012 από την Εταιρεία Ελλήνων Ευεργετών, για τη δράση του στην προστασία του περιβάλλοντος και την εθελοντική προσφορά των μελών του.

 

Φέτος συμπληρώνει τα 30 χρόνια συνεχούς λειτουργίας του!

 

Στο πλαίσιο αυτό η Περιφέρεια Αττικής – Περιφερειακή Ενότητα Νήσων διοργανώνει εκδήλωση υποστήριξης του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων, σε συνεργασία με το Δήμο Αίγινας και τη Διεθνή Οργάνωση Βιοπολιτικής.

 

Ακολουθεί η πρόσκληση της εκδήλωσης.

ekpaz-prosklisi

 

Για το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Αγρίων Ζώων,

Ο Διαχειριστής

Μπήτρος Παύλος