Χαϊάουι Κωνσταντίνος

Αποφοίτησε από το ΑΤΕΙ Αθήνας ως Τεχνολόγος Βιοϊατρικών Επιστημών.

Εργάστηκε ως διαχειριστής διαδικτύου στις ηλεκτρονικές εφημερίδες «Social Activism Αθηνών», «Οίκοpress» καθώς και στους ιστότοπους «Οίκοsocial» και «Πανελλήνιο Παρατηρητήριο Κοινωνίας Πολιτών». Ασχολήθηκε με τη δημιουργία ιστοτόπων και τη διαχείριση ψηφιακού περιεχομένου μέσω Συστήματος Διαχείρισης Περιεχομένου (CMS) και τη διάδοση των εφημερίδων στα Social Media.

 

Δείγμα Δουλειάς:

Sites:

Social Activism Αθηνών – Ηλεκτρονική εφημερίδα Κοινωνικού ακτιβισμού

 

Οίκοpress -Ηλεκτρονική εφημερίδα για την Περιφέρεια Αττικής και το περιβάλλον

 

Πανελλήνιο Παρατηρητήριο Οργανώσεων Κοινωνίας Πολιτών

 

Οίκοsocial

 

Email επικοινωνίας: anadrash2@gmail.com

Ξυράφης Αλέξανδρος

alex IT
Είναι απόφοιτος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.


Εργάστηκε ως SEO & Social Media expert, ως διαχειριστής ψηφιακού περιεχομένου μέσω “Joomla!” σε συνεργασία με το τμήμα ΙΤ καθώς και στη διαμόρφωση άρθρων υπό το σκεπτικό “wiki”.

 

Επίσης, εργάστηκε ως επιμελητής και διορθωτής κειμένου στις εφημερίδες “Social Activism Αθηνών” και “Oikopress”, ως Αρχισυντάκτης ομάδας συντακτών στη “Social Activism Αθηνών” και ως συντάκτης σε θέματα Κοινωνικής Οικονομίας.

 

Δημοσίευσε μία σειρά από σχετικά άρθρα.

 

Δείγμα αρθρογράφησης:

 

Ο Δεκάλογος του σύγχρονου «εθελοντή» σε μια ρημαγμένη Ελλάδα

 

Οι αφανείς «ήρωες» και η δημοσιογραφία πολιτών

 

Social Economy Europe

 

Η Κοινωνική Οικονομία στην Ευρώπη

 

Esther Duflo, Οικονομολόγος

 

Euclides André Mance: Οικονομικά της αλληλεγγύης

 

Πανταζή Κωνσταντίνα

newspaper-digital

 

Είναι απόφοιτη του τμήματος Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ).

 

Εργάστηκε ως διαχειρίστρια διαδικτύου στις ηλεκτρονικές εφημερίδες «socialactivism.gr» και «oikopress.gr». Ασχολήθηκε με τη διαχείριση ψηφιακού περιεχομένου μέσω του Συστήματος Διαχείρισης Περιεχομένου (CMS) – Joomla και τη διάδοση των εφημερίδων στα Social Media.

 

Δείγμα Δουλειάς:

Sites:

 

Social Activism Αθηνών – Ηλεκτρονική εφημερίδα Κοινωνικού ακτιβισμού

 

Οίκοpress -Ηλεκτρονική εφημερίδα για την Περιφέρεια Αττικής και το περιβάλλον

 

Πανελλήνιο Παρατηρητήριο Οργανώσεων Κοινωνίας Πολιτών

 

Οίκοsocial

 

Email επικοινωνίας: kon_panta@yahoo.gr

 

Ομάδα IT των «Social Activism Αθηνών» και «Oίκοpress»

Η Τεχνική ομάδα (IT) των «socialactivism.gr» και «oikopress.gr» συγκροτείται από τους:

  • Κονόμη Ξενοφών (Δίκτυα Υπολογιστών – Διαχείριση Διαδικτύου, ψηφιακού περιεχομένου – Κοινωνικά δίκτυα (Social Media)).
  • Μιχαλάκη Χάρη (Διαχείριση Διαδικτύου ,ψηφιακού περιεχομένου – Κοινωνικά δίκτυα (Social Media)).
  • Ξυράφη Αλέξανδρο (Search Engine Optimization (Seo) – Διαχείριση Διαδικτύου, ψηφιακού περιεχομένου – Κοινωνικά δίκτυα (Social Media)).
  • Πανταζή Κωνσταντίνα (Διαχείριση Διαδικτύου, ψηφιακού περιεχομένου – Κοινωνικά δίκτυα (Social Media)).
  • Τζεβελέκο Δημήτριο (Δίκτυα Υπολογιστών – Διαχείριση Διαδικτύου, ψηφιακού περιεχομένου – Κοινωνικά δίκτυα (Social Media)).
  • Χαϊάουϊ Κωνσταντίνο (Δίκτυα Υπολογιστών – Διαχείριση Διαδικτύου, ψηφιακού περιεχομένου – Κοινωνικά δίκτυα (Social Media)).

Όλοι εργάστηκαν στο πλαίσιο του πεντάμηνου προγράμματος Κοινωφελούς εργασίας της ΑΜΚΕ «Ερύμανθος» με συμπράττοντες το Δήμο Αθηναίων και τη Περιφέρεια Αττικής. Στο διάστημα αυτό δημιούργησαν τους δύο ιστοτόπους, τους εμπλούτισαν και διαχειρίστηκαν το ψηφιακό περιεχόμενο τους καθώς και το περιεχόμενο και άλλων sites (paratiritiriokp.gr, oikosocial.gr). Ένας άλλος ρόλος της τεχνικής ομάδας ήταν η προώθηση των «socialactivism.gr» και «oikopress.gr» στα Κοινωνικά Δίκτυα (Social Media), η βελτιστοποίησή τους για τις μηχανές αναζήτησης (SEO), καθώς και το Email Μarketing. Η ποιότητα του έργου της Τεχνικής Ομάδας σε συνεργασία με τους συντάκτες που παρουσιάζεται σε αυτές τις δύο εφημερίδες φανερώνει το επίπεδο του ανθρώπινου δυναμικού που προέκυψε από αυτή τη διαδικασία.

 

 

Κωνσταντίνος Χαϊάουι

technology-health

Γεννήθηκε το καλοκαίρι του 1983 και μεγάλωσε στον Πειραιά.

Είναι Τεχνολόγος Βιοϊατρικών Επιστημών και διαθέτει έξι χρόνια εμπειρίας σε τομείς τεχνολογίας που αφορούν στη χρήση υπολογιστών και συστημάτων στις υπηρεσίες της υγείας, της διαφήμισης αλλά και στο συνδυασμό αυτών.

Συγκεκριμένα κατείχε τη θέση του τεχνολόγου στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο του Πειραιά «Μεταξά» για το έτος 2009 και από το 2010 έως σήμερα εργάζεται ως υπεύθυνος τμήματος και back-office για λογαριασμό της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Wind και εναλλακτικών παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας/φωτοβολταϊκών.

Τα ενδιαφέροντά του επικεντρώνονται στους τρόπους χρήσης της τεχνολογίας προς όφελος της ιατρικής, της βιολογίας και του περιβάλλοντος, ενώ παράλληλα έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον στον εθελοντισμό, καθώς είναι εθελοντής στα Ιατρεία Πόνου για καρκινοπαθείς.

Εργάζεται στο τεχνικό τμήμα (Ι.Τ.) της ΑμΚΕ «Ερύμανθος» καθώς πιστεύει πως η Κοινωνική Οικονομία δεν είναι μόνο λύση κατά της κρίσης, αλλά και τρόπος να μοιράζονται και να ανταλλάσονται πληροφορίες, γνώσεις και υπηρεσίες και σε περιόδους εκτός κρίσης.

Κωνσταντίνα Πανταζή

Η Πανταζή Κωνσταντίνα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1988.Σπούδασε στο τμήμα Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών(ΑΣΟΕΕ) όπου αποφοίτησε το 2010 με εξειδίκευση στους επιστημονικούς κλάδους «Πληροφοριακά Συστήματα και Ασφάλεια» και «Επιχειρησιακή Έρευνα και Οικονομικά Πληροφορικής».

Κατά την διάρκεια των σπουδών της εργάστηκε σε εταιρείες που αναπτύσσονταν σε ποικίλους τομείς δράσης. Συγκεκριμένα στην εταιρεία TITAN CEMENT AE στο τμήμα Προμηθειών (Αύγουστος 2010) καθώς και στον Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (ΟΤΕ) στα τμήματα Πωλήσεων (έτη 2007-2008) και Τεχνικής Υποστήριξης-Adsl Help Desk (έτη 2010-2012).

Αυτήν την περίοδο παρακολουθεί σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης για την απόκτηση Διπλώματος «Web Designing and Development» και ανήκει στο Τεχνικό τμήμα (ΙΤ) της ΑμΚΕ «Ερύμανθος».