Σοφία Κόκκαλη

Η Σοφία Κόκκαλη, είναι πολιτικός επιστήμων με κατεύθυνση τη Διοικητική Επιστήμη, απόφοιτος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε στη συντακτική ομάδα της εφημερίδας socialactivism.gr, στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας με συμπράττοντα φορέα τον Δήμο Αθηναίων.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας:

 

dimsof.kokkali@gmail.com

 

Ελένη Βενιέρη

lum003026Η Ελένη Βενιέρη είναι Πολιτικός Επιστήμονας, Διεθνολόγος. Είναι απόφοιτη του τμήματος «Πολιτικής Επιστήμης & Δημόσιας Διοίκησης» της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και του μεταπτυχιακού προγράμματος «Ευρωπαϊκές & Διεθνείς Σπουδές» του ιδίου τμήματος. Εργάστηκε ως συντάκτρια της εφημερίδας socialactivism.gr, στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας με συμπράττοντα φορέα τον Δήμο Αθηναίων. Στην αρθρογραφία της ασχολήθηκε με Ευρωπαϊκά θέματα, Ανάπτυξης, Φτώχειας, Διαφθοράς, Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κοινωνικού ακτιβισμού.

Πλήρες Βιογραφικό

Ενδεικτικά άρθρα:

* Επιστήμη κατά της Φτώχειας και τα πλήγματα της κρίσης

* Δομές και Υποδομές του Δήμου Αθηναίων για τους πολίτες του.

* Κοινωνιολογία της Ανάπτυξης στο χθες και το σήμερα…

* Η Ενιαία Ευρωπαϊκή Αγορά έσβησε τα 20 κεράκια των γενεθλίων της σε επετειακό διήμερο… Α, Β, Γ, Δ.

* Τα Ελεγκτικά Σώματα Δημόσιας Διοίκησης ως βοηθοί επιβίωσης στις συναλλαγές με το Δημόσιο

* Η εμπειρία μου ως συντάκτρια στη Social Activism Αθηνών

Στοιχεία Επικοινωνίας:

email: e_venieri@yahoo.gr

Χριστίνα Χαραλαμποπούλου

journalist

Η Χριστίνα Χαραλαμποπούλου, είναι πολιτικός επιστήμονας/Διεθνολόγος, απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών σπουδών. Εργάστηκε ως αρχισυντάκτρια της εφημερίδας socialactivism.gr στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας με συμπράττοντα φορέα τον Δήμο Αθηναίων. Στην αρθρογραφία της ασχολήθηκε με ευρύ φάσμα θεμάτων όπως:Τοπική Αυτοδιοίκηση, Τέχνη & Κοινωνική Ζωή, Ανεργία και διάφορα θέματα που αφορούσαν τον κοινωνικό ακτιβισμό. Επιπλέον, εκπαιδεύτηκε από το τμήμα ΙΤ  ως διαχειρίστρια ψηφιακού περιεχομένου μέσω “Joomla!”.

 

Δείγμα Άρθρων:

Μάνος Χατζιδάκις (1925-1994)

Λόφοι και Δήμοι της αρχαίας Αθήνας

Ανεργία & Μετανάστευση. Ποια η διέξοδος;

Το Athens Print Fest «χαράσσει» νέους δρόμους στον πολιτισμό!

Ο Δήμος Αθηναίων απέκτησε καταφύγιο για αδέσποτα ζώα στα Μέγαρα!

Ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης υποδέχεται την Έκθεση Φωτογραφίας «Χρόνος / Στιγμές από την Τουρκία»! 

Γιάννης Ρίτσος «Ο απαρηγόρητος παρηγορητής του κόσμου» 

Συνέντευξη της Αντιδημάρχου Καλλιόπης Γιαννοπούλου

Ο ηλιοπότης Ελύτης

Ένας «μεγάλος περίπατος» στους λόφους και στους Δήμους της αρχαίας Αθήνας. 

«Πάμε Σινεμά;»

Ο Φεμινισμός στις Η.Π.Α : Η πορεία του γυναικείου κινήματος προς την κατάκτηση της ψήφου

 

Στοιχεία Επικοινωνίας:

e-mail: des_charalamp@yahoo.gr

Ομάδα πολιτικών επιστημόνων της Social Activism Αθηνών

Η ομάδα πολιτικών επιστημόνων της «socialactivism.gr» συγκροτείται από τους: Ελένη Βενιέρη, Σοφία Κόκκαλη, Κωνσταντίνα Μαντζαβρά, Αθανασία Οικονόμου και Χριστίνα Χαραλαμποπούλου. Οι συγκεκριμένοι συντάκτες εργάστηκαν στο πλαίσιο του πεντάμηνου προγράμματος Κοινωφελούς εργασίας της ΑΜΚΕ «Ερύμανθος» με συμπράττοντες το Δήμο Αθηναίων και τη Περιφέρεια Αττικής. Στο διάστημα αυτό δημιούργησαν μαζί με επιστημονικούς συντάκτες άλλων ειδικοτήτων, όπως, Περιβαλλοντολόγους, Ανθρωπολόγους, Κοινωνιολόγους, Ψυχολόγους, τις πρότυπες ηλεκτρονικές εφημερίδες «socialactivism.gr» και «oikopress.gr». Παράλληλα, δημιούργησαν τη βάση για να συνεχίσουν αυτές οι εφημερίδες ως Δημοσιογραφία Πολιτών. Η ποιότητα του έργου που παρουσιάζεται σε αυτές τις εφημερίδες φανερώνει το επίπεδο του ανθρώπινου δυναμικού που προέκυψε από αυτή τη διαδικασία.