ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ Του Τζέρεμυ Ριφκιν

ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

Του Τζέρεμυ Ριφκιν

Πολλά από τα πράγματα που κατέχουμε παραμένουν εκτός χρήσης για κάποιο διάστημα. Το να μοιραζόμαστε άδεια δω­μάτια ακόμη και καναπέδες έχει γίνει κάτι πολύ συνηθισμένο ανάμεσα στους ενθουσιώδεις οπαδούς αυτής της πρακτικής. Οι Airbnb και Home Away είναι δύο από τις νέες επιχειρήσεις που συνδέουν εκατομμύρια ανθρώπων που διαθέτουν κατοικίες προς ενοικίαση σε πιθανούς χρήστες. Η Airbnb, η οποία μπήκε στο Διαδίκτυο το 2008, έπειτα από τρία χρόνια λειτουργίας διέ­θετε στην ιστοσελίδα της 110.000 δωμάτια προς ενοικίαση και αυτός ο κατάλογος μεγαλώνει με τον εκπληκτικό ρυθμό των

Continue reading

ΤΟ ΚΑΘΑΡΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ του Τζερεμυ Ρίφκιν

ΤΟ ΚΑΘΑΡΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

του Τζερεμυ ΡίφκινΤο Κίνημα Καθαρού Διαδικτύου, που αποκαλείται επίσης Ενεργειακή Τεχνολογία Πληροφορικής ή Καθαρή Τεχνολογία Πληροφορικής, είναι πιθανόν να προωθήσει την αλλαγή πα­ραδειγματικού μοντέλου με αστραπιαία ταχύτητα, αφήνοντας στην άκρη τις παραδοσιακές επιχειρηματικές πρακτικές, ενώ οι ηγέτες των επιχειρήσεων θα διερωτώνται πώς δεν μπόρεσαν να αναγνωρίσουν τα σημάδια – ακριβώς σαν την περίπτωση που η γενεά του Διαδικτύου άρχισε να δημιουργεί εφαρμογές και να χρησιμοποιεί τα κοινωνικά μέσα για να μοιράζεται μουσική, βίντεο, ειδήσεις και πληροφορίες, αφήνοντας πίσω της τις βιο­μηχανίες πληροφόρησης και διασκέδασης.

Continue reading

ΈΝΑ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ

ΈΝΑ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ

Για την έκθεση κοινωνικής και αλληλέγγυας  οικονομίας  

Το υπουργείο εργασίας διοργάνωσε την πρώτη έκθεση κοινωνικής και αλληλέγγυας  οικονομίας  ΚΑΛΟ Athens EXPO’17, στην οποία είχαμε την τιμή να συμμετέχουμε μετά από πρόσκληση του.  Εκεί είδαμε πάνω από 150 επιχειρήσεις κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας να παρουσιάζουν  τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους.

                Τρία μηνύματα πέρασε αυτή η έκθεση, την δυνατότητα ομάδων ανθρώπων να συνεργαστούν και να παράξουν έργο, το εξαίρετο περιβάλλον εργασίας που μπορούν να δημιουργήσουν και την ικανότητα που μπορούμε να επιδείξουμε όλοι οι εργαζόμενοι όταν δουλεύουμε για την δικιά μας επιτυχία.

Continue reading

ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΣΤΗΝ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ Η ΠΡΩΤΗ ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

“ΕΝΩΣΗ ΣΥΜΠΛΙΤΕΙΑ”
ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΣΤΗΝ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ  Η ΠΡΩΤΗ ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ (αρ 9. ν.4430/16)
 
Με χαρά σας ανακοινώνω ότι, σήμερα ολοκληρώσαμε την έναρξη των εργασιών του Φορέα στη ΔΟΥ, και αποκτήσαμε ΑΦΜ.
Σε γενικές γραμμές η Ένωση Συμπολιτεία είναι
 
-Μη κερδοσκοπικό ΝΠΙΔ
-Δεν υπάγεται σε καθεστώς ΦΠΑ
-Δεν υποχρεούται σε κατηγορία τήρησης βιβλίων  (Θα τηρηθούν τα προβλεπόμενα από το καταστατικό)
-Δεν ασκεί ενδοκοινοτικές συναλλαγές.
-Έχει ΚΑΔ 94.99 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΛΛΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ Π.Δ.Κ.Α
-ΑΦΜ 997239867
 
Βασίλειος Ψυχογυιός
Πρόεδρος

Συνάντηση των Εθνικοτοπικών Ομοσπονδιών για την κοινωνική οικονομία

«Οι ομοσπονδίες συλλόγων ως κοινωνικό κεφάλαιο για ανάπτυξη της κοινωνικής και της πολιτιστικής επιχειρηματικότητας» ήταν το θέμα της συνάντησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων (ΠΟΠΚΣ) το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017, στο Πάρκο Τρίτση.
Οργανωτές ήσαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων, η Ομοσπονδία Κερκυραϊκών Συλλόγων Αττικής και η Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών – Πειραιώς, με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ένωσης συμπράξεων κοινωνικής οικονομίας.
Στόχος της συνάντησης  ήταν να συζητηθούν οι ευκαιρίες και οι δυνατότητες που παρέχει η κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία στον κόσμο των συλλόγων.
Μετά το χαιρετισμό του Προέδρου της ΠΟΠΚΣ κ. Μανώλη Πατεράκη, μίλησαν οι εξής:
• o κ. Βασίλης Τακτικός, Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικής Οικονομίας, με θέμα: «Ομοσπονδίες και συνέργιες με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για την ανάπτυξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας»
• ο κ. Γιώργος Ο. Τσομπάνογλου, καθηγητής κοινωνιολογίας Πανεπ. Αιγαίου με θέμα: «Συμμαχίες γνώσης και  κοινοτικός συνδικαλισμός για την Αγροτο-Συνεταιριστική Ευρώπη: Το Ruraction»
• ο κ. Δημήτρης Μιχαηλίδης, με θέμα: «Γέφυρες συνεργασίας παραγωγών – καταναλωτών. Κοινωνικά υποστηριζόμενη γεωργία»
• ο κ. Χρήστος Τσολάκος, κοινωνικός επιχειρηματίας με θέμα: «Συνέργιες των ΚΟΙΝΣΕΠ με καταναλωτικές και συλλογικές οργανώσεις»
• ο κ. Αλέξανδρος Οικονόμου, ΕΔΡΑ με θέμα: «Κοινωνική επιχειρηματικότητα για τις Ευάλωτες Ομάδες και σύλλογοι»
• ο κ. Ευάγγελος Σπινθάκης, συντονιστής της ΠΕΣΚΟ με θέμα: «Οι κοινότητες ως επενδυτής στην κοινωνική επιχειρηματικότητα»
Τα συμπεράσματα της συνάντησης ήταν:
1. Ιδρύεται τριτοβάθμια Συνομοσπονδία Συλλόγων με συμμετέχοντες τις διοργανώτριες ομοσπονδίες σε πρώτη φάση, με προοπτική να ενταχτούν και άλλες δευτεροβάθμιες ομοσπονδίες για να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα του κόσμου των εθνικοτοπικών συλλόγων.
2. Οι ομοσπονδίες που συμμετείχαν εξέφρασαν την βούλησή τους να ενεργοποιηθούν στα πλαίσια της κοινωνικής επιχειρηματικότητας προς όφελος των τοπικών κοινοτήτων της χώρας, των συλλόγων τους για την προβολή του ελληνικού πολιτισμού και την αντιμετώπιση της ανεργίας.

http://e-inon.gr/?p=11687

 

ΤΑΧΥΡΥΘΜΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: «ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ»

ΤΑΧΥΡΥΘΜΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ:

«ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ»

Εισαγωγή

Οι τεχνολογικές αλλαγές, στην διαδικασία μετάβασης από την Δεύτερη στην Τρίτη βιομηχανική επανάσταση, που χαρακτηρίζουν την εποχή μας έχουν ως επακόλουθο την μείωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την συρρίκνωση των θέσεων της μισθωτής εργασίας.

Continue reading

Οι ομοσπονδίες συλλόγων ως κοινωνικό κεφάλαιο για ανάπτυξη της κοινωνικής και της πολιτιστικής επιχειρηματικότητας

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ (ΠΟΚΠΣ)

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Με την υποστήριξη της

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΕΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

«ΜΕΝΤΟΡΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ»

Διάλογος εργασίας για την συμμαχία γνώσης με τον κόσμο των συλλόγων με θέμα:

«Οι ομοσπονδίες συλλόγων ως κοινωνικό κεφάλαιο για ανάπτυξη της κοινωνικής και της πολιτιστικής επιχειρηματικότητας»

 Μητροπολιτικό Πάρκο Αντώνης Τρίτσης

Αίθουσα ΠΟΚΠΣ

Σάββατο 18 Νοεμβρίου

ώρα 11.00 – 19.00

Continue reading

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΝ

ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εισαγωγή

Οι τεχνολογικές αλλαγές, στην διαδικασία μετάβασης από την Δεύτερη στην Τρίτη βιομηχανική επανάσταση, που χαρακτηρίζουν την εποχή μας έχουν ως επακόλουθο την μείωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την συρρίκνωση των θέσεων της μισθωτής εργασίας.

Το αντίρροπο σε αυτή την αρνητική εξέλιξη είναι η ανάπτυξη του συνεργατισμού και της κοινωνικής επιχειρηματικότητας που δημιουργεί νέες δυνατότητες οικονομικής δραστηριότητας, εργασίας και εισοδημάτων.

Continue reading