Θεωρεί πολλούς τους εργαζόμενους ! Λάδι στη φωτιά από τον Φούχτελ

Αναδημοσίευση από:www.ethnos.gr

Δουλειά που κάνουν 1.000 υπάλληλοι της αυτοδιοίκησης στη Γερμανία, στην Ελλάδα την κάνουν 3.000, υποστήριξε χθες από τη Θεσσαλονίκη ο Χ.-Γ.Φούχτελ, Γερμανός υφυπουργός, εντεταλμένος της καγκελαρίου Μέρκελ για την αυτοδιοικητική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, ρίχνοτας λάδι στη φωτιά των αντιδράσεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ, εν όψει και της 3ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης που θα πραγματοποιηθεί σήμερα και αύριο στη Θεσσαλονίκη.

Δουλειά που κάνουν 1.000 υπάλληλοι της αυτοδιοίκησης στη Γερμανία, στην Ελλάδα την κάνουν 3.000, υποστήριξε ο Χ.-Γ.Φούχτελ

Τόνισε, μάλιστα, πως αυτοί που χρηματοδοτούν την Ελλάδα ζητούν απαντήσεις γιατί δεν χρησιμοποιείται καλύτερα το ανθρώπινο δυναμικό, ώστε να μειωθεί το αριθμός των εργαζομένων στους ΟΤΑ.

Έκτροπα στη Θεσσαλονίκη [15/11]

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θ. Μπαλασόπουλος, που επίσης βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, «υποδέχτηκε» τον Γερμανό υφυπουργό με τον χαρακτηρισμό «αρπαχτουλάκης», δείχνοντας τις επιθετικές διαθέσεις των συνδικαλιστών εν όψει της σημερινής τους «συνάντησης» στη ΔΕΘ.

fouxterΟ κ. Φούχτελ αναγνώρισε πως είναι δυσβάσταχτο να μένουν άνθρωποι χωρίς δουλειά, και έδειξε σ΄ αυτούς τον δρόμο της? μετεκπαίδευσης, ώστε, «όταν κάποιος χάνει τη δουλειά του, να μπορεί να αναζητήσει νέους δρόμους, να προχωρήσει με νέο σκεπτικό», ενώ χαρακτήρισε την αυτοδιοίκηση θησαυρό που πρέπει να εκμεταλλευτούμε, αφού καλείται πλέον να παίξει άλλο ρόλο από ό,τι στο παρελθόν.

Η 3η Ελληνογερμανική Συνέλευση είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 9 το πρωί στο συνεδριακό κέντρο «Ν. Γερμανός» της ΔΕΘ, παρουσία του Χ.-Γ.Φούχτελ, του ομοσπονδιακού υφυπουργού Παιδείας και Ερευνας της Γερμανίας Τόμας Ράχελ, και του Ελληνα υπουργού Εσωτερικών, εντεταλμένου της ελληνικής πλευράς για την ελληνογερμανική συνεργασία, Ε. Στυλιανίδη.

Η ΠΟΕ – ΟΤΑ έχει σκοπό να δώσει δυναμικό παρών, και για τον σκοπό αυτόν έχει προκηρύξει δίωρη στάση εργασίας για σήμερα το πρωί στους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος.

«Θα υποδεχθούμε με τον πατροπαράδοτο ελληνικό τρόπο -είμαστε φιλόξενος λαός- τον κ. Φούχτελ ή Φουχταλάκη, όπως τον έχουν βαφτίσει, ή Χούφτελ. Για μας όμως είναι «Αρπαχτουλάκης»» δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θ. Μπαλασόπουλος, προσθέτοντας πως οι εργαζόμενοι θα εκφράσουν την αντίθεσή τους «σε όλους τους αιρετούς που θέλουν να ξεπουλήσουν υπηρεσίες των δήμων στους σύγχρονους κατακτητές».

Πρώτη διαφοροποίηση

Ο δήμαρχος Ξάνθης, Μ. Στυλιανίδης, είναι ο πρώτος της χώρας που δήλωσε την πρόθεσή του να στείλει στο υπουργείο τη λίστα με τους 14 εργαζομένους στον δήμο του που εντάσσονται στα κριτήρια της διάταξης για τη διαθεσιμότητα, σπάζοντας το «αντάρτικο» της ΚΕΔΕ.

Σε δηλώσεις του, παρόλο που χαρακτήρισε παράλογη τη συγκεκριμένη διάταξη, ανέφερε ότι υπηρεσιακώς είναι υποχρεωμένος να δώσει τα στοιχεία στο υπουργείο, το οποίο εξάλλου τα γνωρίζει ήδη.

Το μεσημέρι, ωστόσο, σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης για το θέμα, που έγινε σε τεταμένη ατμόσφαιρα, με το δημαρχείο να τελεί υπό κατάληψη, και παρουσία των 14 υποψηφίων για διαθεσιμότητα εργαζομένων, ο δήμαρχος έκανε ένα βήμα πίσω, λέγοντας πως έχει ζητήσει γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας της ΚΕΔΕ.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ