Οι δήμαρχοι δεν πρόκειται να ταχθούν υπέρ δυναμικών κινητοποιήσεων

Αναδημοσίευση από newsit.gr

Oι δήμαρχοι της Αθήνας, Γιώργος Καμίνης και της Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, γνωστοποίησαν στο έκτακτο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ ότι είναι αποφασισμένοι να σεβαστούν τη νομιμότητα, όσον αφορά τη μετακίνηση υπαλλήλων σε άλλες υπηρεσίες.

Ο κ. Μπουτάρης δήλωσε ότι οι δήμαρχοι οφείλουν να είναι νόμιμοι και σ’ αυτό το πλαίσιο ίσως να δώσει στοιχεία. Ο κ. Καμίνης, από την πλευρά του, τόνισε ότι σέβεται απόλυτα το νόμο κι αυτό το απέδειξε ήδη στην περίπτωση του νόμου για την ιθαγένεια (σ.σ. δε δέχτηκε να εφαρμόσει την εγκύκλιο).

Oι δήμαρχοι δεν πρόκειται να ταχθούν υπέρ δυναμικών κινητοποιήσεων. Κατά τη χθεσινή, έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ -με θέμα τις προτάσεις που θα «κατεβάσει» στο έκτακτο συνέδριο- η πλειοψηφία συμφώνησε με την άποψη να μην υπάρξουν παραιτήσεις δημάρχων και να μην κλείσουν δήμοι.

Η μοναδική αντίδραση που προτείνουν οι δήμαρχοι είναι η συγκέντρωση μπροστά από τη Βουλή την ημέρα που θα συζητείται η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση.F11-anadim-dimarxoi

Όλα αυτά ενώ η ΠΟΕ ΟΤΑ έχει αποφασίσει να συνεχίσει τουλάχιστον έως και σήμερα τις καταλήψεις δημαρχείων και δημοτικών κτιρίων. Το απόγευμα, σε έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής θα αποφασιστεί η συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα κάνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10 το πρωί έξω από το ξενοδοχείο «Divani Caravel» όπου θα διεξαχθεί το έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ.

Επίσης, αποφασίστηκε νέα 24ωρη απεργία σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και τους δήμους στους νομούς Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου, προκειμένου οι εργαζόμενοι να συμμετάσχουν στις προγραμματισμένες από την ΑΔΕΔΥ κινητοποιήσεις.