Πολύ κρίση – μη πρωτοβουλία: Ο Etienne Balibar στην Αθήνα

Αναδημοσίευση από tvxs.gr

Στα πλαίσια της σειράς συζητήσεων – διαλέξεων για την κρίση που παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον, ο διάσημος Γάλλος φιλόσοφος, Etienne Balibar, θα μιλήσει στην Αθήνα με θέμα «Ποια κρίση, ποια αριστερά, ποια Ευρώπη;».

Τον Etienne Balibar θα προσφωνήσει ο Στέφανος Πεσμαζόγλου, καθηγητής Παντείου Πανεπιστήμιου και την συζήτηση θα συντονίσει η Έλσα Σταματοπούλου, καθηγήτρια Πανεπιστημίου Columbia. Στις 18 Δεκεμβρίου 2012 – Αμφιθέατρο «Σάκης Καράγιωργας» Πάντειο Πανεπιστήμιο, 19:15.

Επιπλέον την Τρίτη, 11 Δεκέμβρη, θα πραγματοποιηθεί το επόμενο σεμινάριο της σειράς, που διοργανώνει η Πρωτοβουλίας για την Υπεράσπιση της Κοινωνίας και της Δημοκρατίας, με θέμα τον εκλογικό νόμο (όπως βλέπετε παρακάτω). Η συζήτηση, με την ευκαιρία των πρόσφατων δηλώσεων σχετικά με την καθιέρωση της απλής αναλογικής, αποκτά μια νέα επικαιρότητα καθώς οι δύο εισηγητές κκ. Νικολακόπουλος και Σωτηρέλης, με δήμοσιες τοποθετήσεις και κείμενά τους, έχουν ταχθεί υπέρ ενός «αναλογικού εκλογικού συστήματος» και όχι υπέρ της απλής αναλογικής.

«Ο κομβικός ρόλος της εκλογικής μεταρρύθμισης ως προς τον ριζικό εκδημοκρατισμό του πολιτικού συστήματος».

11 Δεκεμβρίου 2012 – Αμφιθέατρο Αργυριάδη (κεντρικό κτίριο Πανεπιστημίου Αθηνών) 19:15

Γιώργος Σωτηρέλης & Ηλίας Νικολακόπουλος (Παν/μιο Αθηνών).

Συντονισμός – σχόλιο: Γεράσιμος Μοσχονάς (Πάντειο Πανεπιστήμιο).


Πηγή:

http://tvxs.gr/news/ellada/poly-krisi-mi-protoboylia-o-etienne-balibar-stin-athina