Υπάρχει συντονισμός στην αντιμετώπιση της κρίσης;

Γίνονται προσπάθειες προκειμένου να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συμπράξεις οι οποίες θα βοηθήσουν στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης της κρίσης. Οι Γιατροί του Κόσμου έχουν ξεκινήσει μία «σκυταλοδρομία με αδελφές οργανώσεις του εξωτερικού , ζητώντας τη συνδρομή τους.

Για άλλη μία φορά, ο πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου λέει χαρακτηριστικά: «Είναι για παράδειγμα αδιανόητο να υπάρχουν έγκυες γυναίκες ανασφάλιστες. Οι κοινωνικές οργανώσεις έχουν ρόλο να βάλουν στη δημόσια ατζέντα το ανθρωπιστικό πρόβλημα. Το κράτος κοιτάζει αμήχανο. Εγώ κρατώ τις καλές προθέσεις. Αλλά οφείλουμε να θυμίζουμε τα προβλήματα. Η ευθύνη των πολίτικών δεν είναι μόνο να λύνουν τα μεγάλα, αλλά να δίνουν λύση στα μικρά».

Φορείς ανθρωπιστικής βοήθειας στην Αθήνα.

Μεγάλες προσπάθειες σε αυτόν το τομέα καταβάλλονται και από τους Γιατρούς του Κόσμου όπως και από άλλους φορείς, οι οποίοι, όπως ειπώθηκε και προηγουμένως, έχουν ξεκινήσει εκστρατεία ώστε «αδελφές οργανώσεις» να προσφέρουν την βοήθεια τους.

Επιπροσθέτως, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Προέδρου τους : «Σκοπεύουμε να μιλήσουμε για αυτά που βλέπουμε δημόσια. Να δώσουμε το λόγο σε όσους δεν μπορούν να μιλήσουν, στα παιδιά, στους φτωχούς. Θέλουμε σε αυτή την κοινωνία να ζούμε όλοι με αξιοπρέπεια και αυτή την αξιοπρέπεια διεκδικούμε».

Τέλος, ο Πρόεδρος σκιαγραφεί την κατάσταση λέγοντας « Δεν είμαστε φιλανθρωπική οργάνωση και τονίζουμε ότι η βοήθεια δεν μπορεί να είναι εργαλείο μισαλλοδοξίας. Πρέπει να είναι εργαλείο αλληλεγγύης. Είμαστε απέναντι σε όλους όσοι χρησιμοποιούν τη βοήθεια για τους φτωχούς για πολιτικούς λόγους. Οφείλουμε να βοηθάμε για να έχουμε κοινωνική συνοχή και να μην αποκλείουμε κανένα. Αρνούμαστε να κάνουμε οποιοδήποτε διαχωρισμό. Εμείς δεν λέμε «Βοηθάμε μόνο Έλληνες». Εμείς λέμε «Βοηθάμε μόνο ανθρώπους».

 

Πηγές:

 

Χειμώνα ανθρωπιστικής κρίσης προβλέπουν οι Γιατροί του Κόσμου

 Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ «Μαμά πεινάω»

 

 

 

 

Social Activism Αθηνών