Υπηρεσία Μεντόρων

 

Το Γραφείο Διασύνδεσης στην προσπάθειά του να βοηθήσει τους φοιτητές και τους νέους απόφοιτους σε απορίες που θα προκύψουν στην αναζήτηση εργασίας ή στη συνέχιση των σπουδών τους, υποστηρίζει την υπηρεσία του Mentoring.

Ο ρόλος των Μεντόρων είναι να στηρίξουν τους φοιτητές και τους νέους απόφοιτους και να μοιραστούν μαζί τους τις εμπειρίες που απέκτησαν κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής ή της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας.

Οι μέντορες παρέχουν στους φοιτητές και απόφοιτους:

  • μετάδοση εμπειρίας από τις σπουδές και την εργασία τους, με σκοπό την ενθάρρυνση των ενδιαφερομένων ώστε να δρουν με περισσότερη αυτοπεποίθηση στις επιλογές τους
  • υποστήριξη από έναν έμπειρο εργαζόμενο/επιχειρηματία προς έναν νέο εργαζόμενο ή ένα νέο επιχειρηματία

Η υπηρεσία παρέχεται δωρεάν και εθελοντικά.

Μέντορες μπορεί να είναι μέλη ΔΕΠ, ερευνητές, απόφοιτοι και μεταπτυχιακοί απόφοιτοι του Γ.Π.Α, εργαζόμενοι του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και επιχειρηματίες.

Εάν αποφασίσετε να στηρίξετε αυτή την υπηρεσία παρακαλούμε να μας στείλετε συμπληρωμένη την «Αίτηση Εγγραφής στο Αρχείο Μεντόρων».

Στην αίτηση έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε σε ποια θεματικά πεδία πιστεύετε ότι θα μπορούσατε να παρέχετε ενημέρωση και ποια γνωστικά αντικείμενα άπτονται των ακαδημαϊκών ή και των επαγγελματικών σας γνώσεων.

Αναφερθείτε στα πεδία εκείνα που πιστεύετε ότι έχετε να μοιραστείτε κάτι σημαντικό με τους mentees που θα σας συναντήσουν και μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε το ανοικτό πεδίο, στο τέλος της φόρμας, για να προσθέστε πεδία ή δραστηριότητες που δεν υπάρχουν στη λίστα.

‘Όταν κάποιος φοιτητής ή απόφοιτος μας καταθέσει αίτημα σχετικό με τα δικά σας θεματικά πεδία και  γνωστικά αντικείμενα εκπαίδευσης ή/και εργασίας, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας να επιβεβαιώσουμε τη διάθεση και διαθεσιμότητά σας να απαντήσετε στο συγκεκριμένο αίτημα.

Κάθε μέντορας θα φροντίσουμε να δέχεται maximum ένα αίτημα το μήνα, ενώ ο τρόπος επικοινωνίας σας  με τον φοιτητή/απόφοιτο( τηλέφωνο, e-mail, προσωπική συνάντηση), θα καθορίζεται κάθε φορά από εσάς.

Η διάρκεια της συνάντησή ορίζεται ανάλογα με τον χρόνο που διαθέτετε με ελάχιστο χρόνο αυτό των 30 λεπτών και κάθε φοιτητής /απόφοιτος μπορεί να έχει με τον μέντορά του maximum δύο «συναντήσεις» για το ίδιο θέμα.

Με σκοπό την αποτίμηση του τρόπου εφαρμογής του θεσμού το Γραφείο Διασύνδεσης μπορεί ανά πάσα στιγμή να έρθει σε επαφή με τους φοιτητές, τους απόφοιτους και τους μέντορες.

 

Πηγή: Γραφείο Διασύνδεσης Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών