Χριστουγεννιάτικα bazaar και εκδηλώσεις στην Αθήνα που δεν πρέπει να χάσεις!

Γράφει η Κωνσταντίνα Μαντζαβρά,

Πολιτικός επιστήμονας

 

Αφού όλο και κάτι θα ψωνίσεις σε φίλους και συγγενείς για τις γιορτές, γιατί δεν κάνεις μια βόλτα στα bazaar της Αθήνας, που γίνονται για καλό σκοπό και τα λεφτά σου θα πιάσουν τόπο;

Χριστουγεννιάτικο παζάρι του Σωματίου «Καλυψώ»

Πού:  Άγγελος Σικελιανός(Δ4), Κτίριο Δ4

Πότε: 22/12-23/12, 10:00-20:00

Το Σωματείο υποστήριξης ασθενών με ψωρίαση και ψωριασική αρθρίτιδα «ΚΑΛΥΨΩ» διοργανώνει Χριστουγεννιάτικο Παζάρι όπου θα προσφέρονται προς πώληση Χριστουγεννιάτικα στολίδια, χειροποίητα διακοσμητικά της ομάδας δημιουργίας του Σωματείου, κοσμήματα, έργα τέχνης, σπιτικές λιχουδιές και καλομεταχειρισμένα βιβλία και αντικείμενα.

Συγχρόνως θα γίνεται ενημέρωση για την ψωρίαση και τις δραστηριότητες του Σωματείου και κοινοποίηση του μηνύματος «οι πληροφορίες μεταδίδονται, η ψωρίαση όχι!»

Τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν για την υποστήριξη δράσεων του «ΚΑΛΥΨΩ» που στοχεύουν στον ασθενή με ψωρίαση και ψωριασική αρθρίτιδα και τα προβλήματά του. Προβλήματα που αυξάνονται με την οικονομική και κοινωνική αστάθεια και που με τη σειρά τους αυξάνουν το άγχος, τον πλέον επιβαρυντικό παράγοντα της νόσου.

Ετήσια συνάντηση νέων εικαστικών, με κοινωνικό και φιλανθρωπικό χαρακτήρα

Πού:  Σόλωνος 10 & Ηρακλείτου (2ος όροφος), Αθήνα (Κολωνάκι)

Πότε: Δευτέρα – Παρασκευή: 11:00 – 19:00 Σάββατο: 11:30 – 15:00

Είσοδος Ελεύθερη

Σκοπός του φετινού Bazart που διοργωνέται από τις 10 Δεκεμβρίου 2012 έως τις 4 Φεβρουαρίου 2013 στο M art Space είναι να δείξει το κοινωνικό και φιλανθρωπικό του προφίλ, όσο γίνεται ποιο έντονα, δίνοντας την ευκαιρία σε όλο και περισσότερους νέους εικαστικούς να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, για πρώτη φορά, χωρίς να έχουν απολύτως καμία οικονομική επιβάρυνση. Το κόστος της διοργάνωσης και της διεξαγωγής καλύπτεται από τους χορηγούς, που αποτελούν εκτός των άλλων πηγή έμπνευσης και δημιουργίας για τους εικαστικούς που από την μεριά τους δημιουργούν ο καθένας ένα έργο, εμπνευσμένο αποκλειστικά από την ευρύτερη δράση του κάθε χορηγού.

Αναπάντεχοι συνδυασμοί, ανακυκλώσιμα υλικά και καταιγιστικά χρώματα κοσμούν τα έργα του 10ου Bazart. Το γυαλί παντρεύεται με τα prints, το νήμα με το μέταλλο και η urban art μπαίνει σε χώρο. Η ζωγραφική, η γλυπτική, η φωτογραφία και το κόσμημα παρουσιάζονται σε μια έκθεση που συνδυάζει την τέχνη με τη χρήση.

Τα έσοδα διατίθενται για την ενίσχυση των σκοπών των Παιδικών Χωριών SOS.

 f13mantzavra2Η «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων»

Πού:  Τεχνόπολις, Πειραιώς 100, Γκάζι

Πότε: 20/12 – 7/1

Καθημερινές: 12:00-22:00

Αργίες, Σαβ/κο :10:00-00:00

Είσοδος ελεύθερη στο χώρο!

Τιμές: 2€, είσοδος/άτομο στα:  Καρουζέλ, παγοδρόμιο, παραμυθούπολη

Πληροφορίες λένε ότι κάτι ετοιμάζεται εκεί στο Γκάζι..Κάποιοι είδαν τον Αϊ-Βασίλη να δίνει οδηγίες στα ξωτικά..κάποιοι άλλοι είδαν carousel να αιωρούνται..ενώ αρκετοί είναι αυτοί που που μυρίζουν διάφορες λιχουδιές..Η «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» ξετυλίγεται στην Τεχνόπολη για μικρούς και μεγάλους από την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου έως τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου..

Σε εορταστική ατμόσφαιρα και με μία σειρά ποιοτικών ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων για όλη την οικογένεια, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν και να περάσουν ξέγνοιαστες στιγμές σε προσιτές τιμές! Τόσο οι εξωτερικοί χώροι όσο και οι αίθουσες της Τεχνόπολης θα μεταμορφωθούν σε ένα χριστουγεννιάτικο πάρκο με παιχνίδια και δραστηριότητες για όλους.

Συνδιοργάνωση: MagicSky

Ακόμα:

Χριστουγεννιάτικο παιδικό bazaar

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ ΜΕΑ) Μοσχάτου – Ταύρου «Το Πέτρινο» διοργανώνει χριστουγεννιάτικο bazaar για τους μικρούς μας φίλους.

Πού:  Πολιτιστικό Κέντρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος»

         (Σολωμού & Κων/πόλεως, Μοσχάτο)        

Πότε: Κυριακή 23/12 15:00 – 20:00 Χριστουγεννιάτικο Bazaar, με χριστουγεννιάτικα στολίδια, κεριά, βιβλία, παραμύθια  16:00 – 20:00 Προβολές παιδικών ταινιών

 

Τα έσοδα θα διατεθούν στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες.


Πηγές:

 

http://www.technopolis-athens.com

http://www.elculture.gr

http://www.tralala.gr

http://www.naturanrg.gr