«Μέντορες για την Κοινωνική Οικονομία»

 

Το επιμορφωτικό πρόγραμμα «Μέντορες» έχει υλοποιηθεί σε μια σειρά από Δήμους σε σε συνεργασία με τοπικούς φορείς κοινωνικής οικονομίας και ργαώσεις της κοινωνίας πολιτών με στόχο τη μεταφορά τεχνογνωσίας και η αλληλέγγυα συμβουλευτική αξιοποιώντας μια μεγάλη ομάδα ‘μεντόρων’ με βαθιά γνώση και εμπειρία στα θέματα κοινωνικής οικονομίας.

Continue reading

Neue Schule Athen – Νέο ελληνογερμανικό σχολείο στην Ηλιούπολη

logo neue schule

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μια μεγάλη αγκαλιά για όλα τα παιδιά της Αττικής έχει σκοπό να αποτελέσει το Neue Schule Athen, το νέο Ελληνογερμανικό Σχολείο στην Ηλιούπολη, το οποίο άνοιξε πρόσφατα τις πύλες του. Φιλοδοξεί να δημιουργήσει μια αληθινή νησίδα Ελληνογερμανικής μόρφωσης και παιδείας με παιδοκεντρική φιλοσοφία, από το προνήπιο έως και το Δημοτικό.

Continue reading

Δωρεάν μάθημα e-learning – Βιώσιμη Γεωργία και Ανάπτυξη της Υπαίθρου (Αγροτική ανάπτυξη)

logo-title-logo

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βιώσιμη Γεωργία και Ανάπτυξη της Υπαίθρου (Αγροτική ανάπτυξη)

Δωρεάν μάθημα elearning σε τρεις γλώσσες

Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Καινοτόμες πρακτικές στο Βιοτουρισμό – Πρέσπα & Κορυτσά» προσφέρει εντελώς δωρεάν το μάθημα elearning με θέμα «Βιώσιμη Γεωργία και Ανάπτυξη της Υπαίθρου (Αγροτική ανάπτυξη)» σε 3 διαφορετικές γλώσσες (Αγγλικά, Ελληνικά και Αλβανικά).

Continue reading

Δωρεάν μαθήματα e-learning σε τρεις γλώσσες

logo-title-logo

 

ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ E-LEARNING ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΓΛΩΣΣΕΣ

Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Καινοτόμες πρακτικές στο Βιοτουρισμό – Πρέσπα & Κορυτσά» προσφέρει εντελώς δωρεάν 3 μαθήματα e-learning σε 3 διαφορετικές γλώσσες (Αγγλικά, Ελληνικά και Αλβανικά).

Continue reading

Πώς η δια βίου μάθηση έγινε μάθηση για την εξασφάλιση του βίου

Γράφει η Αναστασία Πρίφτη,
Κοινωνική Ανθρωπολόγος

Η μάθηση ως έννοια και πρακτική συνοδεύει ολόκληρη την ανθρώπινη ζωή καθώς γίνεται αναπόσπαστο στοιχείο της προσπάθειας του ατόμου για βελτίωση της ποιότητας του βίου του και για την επαρκή ανταπόκριση στις καθημερινές ανάγκες του. Πρόκειται για μία «εκ προοιμίου» δια βίου διαδικασία, η οποία συνδράμει ώστε να βοηθήσει τον άνθρωπο να προσαρμοστεί καλύτερα στις απαιτήσεις κάθε εποχής.

Continue reading

«Γυναίκα, Δια Βίου Μάθηση και Σταδιοδρομία» Μία ημερίδα αφορμή για σκέψη και δράση

Γράφει η Αναστασία Πρίφτη,
Κοινωνική Ανθρωπολόγος

 

Εισαγωγικά για την ημερίδα

Η ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στις 25-1-2013 στην Αθήνα, με πρωτοβουλία της Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ) του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) και με την υποστήριξη του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», έδωσε την ευκαιρία στο ενδιαφερόμενο κοινό – κυρίως γυναίκες φοιτήτριες ή απόφοιτες του ΕΑΠ – να επιμορφωθεί, να εμπνευστεί και να οραματιστεί ένα καλύτερο μέλλον με τη συνδρομή της «γυναικείας λογικής».

Continue reading

Ημερίδες μέσω τηλεδιάσκεψης στα σχολεία για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

Την έναρξη ημερίδων μέσω τηλεδιάσκεψης στα σχολεία της χώρας, κήρυξαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Υπουργός Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Καθηγητής Γεώργιος Μπαμπινιώτης, σε κοινή Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα Παρασκευή 6 Απριλίου 2012.

Continue reading

Δια Βίου Μάθηση

Ο όρος “δια βίου μάθηση” αναφέρεται σε μια φιλοσοφική αντίληψη, σύμφωνα με την οποία η εκπαίδευση θεωρείται ως μια μακροχρόνια διαδικασία που ξεκινάει από την γέννηση του ανθρώπου και συνεχίζει σε όλη τη διάρκεια της ζωής του, ως το πιο κατάλληλο και αστείρευτο μέσο για διαρκή προσωπική βελτίωση και επαγγελματική εξέλιξη.

Στο σύγχρονο κοινωνικοοικονομικό πλαίσιο, η συνεχής εκπαίδευση και κατάρτιση, τόσο σε έννοιες, όσο και σε εργαλεία – εφαρμογές, θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση για την ατομική και επαγγελματική ανάπτυξη κάθε πολίτη και εργαζόμενου. Παράλληλα, η διαρκής εκπαίδευση είναι ανεξάρτητη του φύλου, της ηλικίας, όπως επίσης και της προηγούμενης εκπαιδευτικής βάσης, του επιπέδου σπουδών και του κλάδου στον οποίο δραστηριοποιείται ο εργαζόμενος.

Continue reading

Σχεδιασμός και η Υλοποίηση Προγραμμάτων Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών και Στελεχών Διά Βίου Μάθησης

Βασικός σκοπός του έργου «Ο Σχεδιασμός και η Υλοποίηση Προγραμμάτων εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών και Στελεχών Διά Βίου Μάθησης» είναι η συνεχής αναβάθμιση των γνώσεων, των ικανοτήτων και των δεξιοτήτων των εκπαιδευτών και των στελεχών της διά βίου μάθησης με το σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την υλοποίηση προγραμμάτων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για εκπαιδευτές ενηλίκων και στελέχη της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ινστιτούτου Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων.

Continue reading