Δεκαπέντε έργα πνοής για την Αθήνα

kamsgourΤην εκκίνηση για τα πρώτα 15 έργα πνοής για την Αθήνα έδωσαν ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιάννης Σγουρός, και ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης.

Η Περιφέρεια Αττικής, εντάσσει τα πρώτα 15 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 35,5 Εκατομμυρίων Ευρώ, στη Συλλογική Απόφαση για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, στηρίζοντας έμπρακτα το αναπτυξιακό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων.

Ο Δήμος Αθηναίων, μέσω της Εταιρίας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών, ως Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης, έχει ετοιμάσει τις σχετικές προσκλήσεις. Ο κ. Γ. Καμίνης, στις 19 Δεκεμβρίου 2012, υπέγραψε τις πρώτες επτά προσκλήσεις του προγράμματος του Δήμου Αθηναίων σε τομείς πολιτικής που αφορούν:

• Ολοκληρωμένα σχέδια για την αστική και αγροτική αναγέννηση ύψους 25.000.000€

•Διαχείριση οικιακών και βιομηχανικών αποβλήτων ύψους 16.000.000€

• Επεξεργασία ύδατος ύψους 10.000.000€

• Υποδομές Υγείας ύψους 5.000.000€

• Υποδομές Φροντίδας παιδιών ύψους 5.000.000€

•Ενεργειακή απόδοση, συμπαραγωγή, διαχείριση ενέργειας, ύψους 7.500.000€

•Προετοιμασία, εφαρμογή, παρακολούθηση, επιθεώρηση/ Μελέτες, Τεχνικοί Σύμβουλοι, Αξιολόγηση ύψους 2.100.000€

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιάννης Σγουρός, δήλωσε: «Η σημερινή πρωτοβουλία είναι καθοριστικής σημασίας για το μέλλον της Αττικής. Δήμος Αθηναίων και Περιφέρεια Αττικής, συστρατεύονται για τη βελτίωση της κατάστασης στην πόλη της Αθήνας. Τα 15 αυτά πρώτα έργα αποτελούν μόνον την αρχή ενός ευρύτερου, ολοκληρωμένου αναπτυξιακού προγράμματος, με στόχο την αντιμετώπιση της μακροχρόνιας υποβάθμισης της πόλης, καθώς και την αποτελεσματική διαχείριση της κοινωνικής κρίσης που έχει πλήξει την Αθήνα.

Το έχω πει πολλές φορές και θα το επαναλάβω: όταν υπάρχει καλή συνεργασία, συνοχή, αλληλεγγύη και πρόγραμμα, τότε τα αποτελέσματα είναι πάντα θετικά.

Με το Δήμαρχο Αθηναίων δίνουμε μαζί τη μάχη, ώστε να αναβαθμιστεί το κέντρο της Αθήνας, να τονωθεί η επιχειρηματικότητα και η τοπική οικονομία, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, να αντιμετωπιστούν τα καίρια προβλήματα της πόλης και να έρθει η ουσιαστική ανάπτυξη που τόσο έχουμε ανάγκη».

Αναδημοσίευση από τον ιστότοπο του Δήμου Αθηναίων