«Δεν πρέπει να προκαλέσουμε ανθρωπιστική κρίση».

Η αυστηρότητα στον προϋπολογισμό πρέπει να συνεχίσει να εφαρμόζεται καθώς η Ελλάδα θα πρέπει να εξυγιάνει οπωσδήποτε τα δημόσια οικονομικά της και να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξη του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΜΠΕ.

Ωστόσο πρόσθεσε ότι οι συνθήκες διαβίωσης για τους πολίτες με χαμηλά εισοδήματα γίνονται ολοένα και πιο δύσκολες. «Δεν έχουμε το δικαίωμα να προκαλέσουμε ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα», υπογράμμισε.

 

Μεγαλύτερη η κρίση από ότι προβλέψαμε.

 

«Η ύφεση είναι μεγαλύτερη απ΄ο,τι προέβλεψε ο οποιοσδήποτε στην Τρόικα, έχουμε ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα, σε αυτό συμφωνώ με τον Τσίπρα», δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN. Παράλληλα, η βουλευτής της Ν.Δ. τόνισε ότι τα χρήματα του πακέτου διάσωσης «έπρεπε να τα είχαμε χθες, έπρεπε να τα είχαμε ήδη από τον Ιούνιο».

 

Τι προτείνει ο Σόρος για την ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα.

 

Ο διάσημος ζάμπλουτος επενδυτής George Soros, προτείνει τη δημιουργία οίκων αλληλεγγύης για τους Έλληνες οι οποίοι είναι πιο ευάλωτοι μπροστά στην οικονομική κρίση αλλά και για τους μετανάστες. Αυτοί οι οίκοι, προτείνει να δημιουργηθούν σε άδεια δημόσια κτίρια με δική του χρηματοδότηση.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του, αυτοί οι οίκοι θα είναι σαν «κοινοτικά κέντρα» για τους άπορους Έλληνες αλλά και για τους ημεδαπούς που στερούνται τροφής και στέγης. Επιπλέον, ο Σόρος δήλωσε ότι τα χρήματα θα δοθούν σε ελληνικές οργανώσεις οι οποίες ήδη έχουν την αποστολή να βοηθούν αλλοδαπούς και ημεδαπούς. Τόνισε πάντως, ότι αυτές οι οργανώσεις δεν μπορούν να αποκαταστήσουν για μεγάλο διάστημα την κρατική και ευρωπαϊκή παρέμβαση.

Social Activism Αθηνών

 

πηγές:

Γιούνκερ: Δεν πρέπει να προκαλέσουμε ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα

Μπακογιάννη στο CNN: Να καταλάβουν οι εταίροι πως χρειαζόμαστε τώρα τα χρήματα

 Πρωτοβουλία από τον Τζόρτζ Σόρος