Η οικονομική κρίση έγινε ανθρωπιστική!

Δωρεάν περίθαλψη για ανασφάλιστους δια χειρός ΙΣΑ και ΣΦΕΕ

anthrwpistiki krisiΕπειδή η οικονομική κρίση έχει μετατραπεί σε ανθρωπιστική με χιλιάδες συνανθρώπους μας να μην μπορούν να λάβουν ούτε τις βασικές υπηρεσίες υγείας , όπως παραδέχονται πλέον και οι αρμόδιοι φορείς, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) και ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) με τη συμπαράσταση του ΕΟΦ, ενώνουν τις δυνάμεις τους και υιοθετούν τους ανήμπορους συνανθρώπους μας.

Σε μια σημαντική πρωτοβουλία προς όφελος των ασθενών συμπράττουν ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) με τη συμπαράσταση του ΕΟΦ, με στόχο  τη στήριξη της φαρμακευτικής περίθαλψης των ανασφάλιστων και αναξιοπαθούντων πολιτών, προκειμένου να μην μείνει κανένας χρόνιος ασθενής ακάλυπτος από φαρμακευτική περίθαλψη,  επειδή δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να  αγοράσει τα φάρμακά του.
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα υιοθέτησης των ανασφάλιστων και  αναξιοπαθούντων ασθενών στην Αττική καθώς και στις παραμεθόριες περιοχές της Ελλάδας, στο πλαίσιο της δραστηριότητας του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής που έχει δημιουργήσει ο  ΙΣΑ με το Φιλανθρωπικό Οργανισμό «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Η διαδικασία, ο τρόπος και οι δικαιούχοι που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα αυτό περιγράφονται αναλυτικά στο Σύμφωνο Συνεργασίας που θα υπογραφεί τις επόμενες ημέρες μεταξύ του ΙΣΑ και του ΣΦΕΕ. Ενώ, το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2013 καλύπτοντας σε πρώτη φάση, 1.500 ανασφάλιστους και ανέργους μηνιαία και τελεί υπό την εποπτεία του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ).
 
Οι επικεφαλής των ΙΣΑ , ΣΦΕΕ  και  ΕΟΦ στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου για  την παρουσίαση του προγράμματος αναφέρθηκαν στη δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας και επισήμαναν ότι  η ανεργία έχει ξεπεράσει το 25% (33% στον ιδιωτικό τομέα), ενώ οι μισοί ελεύθεροι επαγγελματίες δεν καταβάλλουν εισφορές στον ΟΑΕΕ με αποτέλεσμα να μην  έχουν ασφαλιστική κάλυψη. Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας το κράτος δαπανά 100 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο για δαπάνες νοσηλευομένων με βιβλιάριο ανασφάλιστου.
 Ενώ σύμφωνα με στοιχεία του ΙΣΑ, κανένα εμβόλιο δεν έχει διατεθεί για τους ανασφάλιστους πολίτες στα Κέντρα Υγείας και στους δήμους. Το γεγονός αυτό εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τη δημόσια υγεία, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες ανασφάλιστοι πολίτες – μεταξύ των οποίων είναι χιλιάδες παιδιά – δεν έχουν πρόσβαση στο εμβολιασμό.

 


Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα «Iatropedia»