Δεκαπέντε έργα «Ψηφιακής Σύγκλισης» “λήγουν” αρχές του 2014

Αναδήμοσίευση απο την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δημοσιεύτηκε στις 18/12/2013

Δεκαπέντε έργα «Ψηφιακής Σύγκλισης» έχουν καταληκτική ημερομηνία επίτευξης τους δύο πρώτους μήνες του 2014. Μεταξύ αυτών, η δημιουργία Ψηφιακού Μουσείου Ακρόπολης, η αναβάθμιση των ψηφιακών υπηρεσιών του ΑΣΕΠ και η ανάπτυξη κεντρικής υποδομής του Εθνικού Ληξιαρχείου. Η παραβίαση των χρόνων, σημαίνει και παύση της συγχρηματοδότησης των έργων.

psifiaki syglisi

Ο κατάλογος ορόσημων για συγκεκριμένα έργα που βρίσκονται σε κρίσιμο στάδιο υλοποίησης δόθηκε στη δημοσιότητα από τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση» με αφορμή την ετήσια εκδήλωση του Προγράμματος που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013 στο ξενοδοχείο “Divani Caravel”, με τίτλο «Επενδύοντας στην ψηφιακή ανάπτυξη της χώρας μέσα από τα αποτελέσματα των δράσεων του ΕΠ “Ψηφιακή Σύγκλιση”». Η ζωντανή διαδικτυακή αναμετάδοση της εκδήλωσης θα είναι προσβάσιμη στο www.hellasnews.tv/live/.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση που συνοδεύει τον κατάλογο των οροσήμων, “Με στόχο την ομαλή ολοκλήρωση των εν λόγω ενταγμένων πράξεων και τη διασφάλιση της χρηματοδότησής τους εντός της επιλέξιμης περιόδου του ΕΣΠΑ, η ΚτΠ Α.Ε. καλείται, σε συνεργασία με το Φορέα Πρότασης & Λειτουργίας κάθε έργου, να διασφαλίσει την επίτευξη αυτών των κρίσιμων οροσήμων. Η παραβίαση των χρονικών οροσήμων που τίθενται σημαίνει την αυτόματη ανάκληση της απόφασης ένταξης του έργου και την παύση της συγχρηματοδότησης του”.

Παράλληλα αναφέρεται ότι, υπό την Προεδρία του ΓΓ Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων κ. Μενέλαου Δασκαλάκη, έχουν ξεκινήσει εντατικές συναντήσεις με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων (δικαιούχων, φορέων λειτουργίας των έργων και αναδόχων) για τον καλύτερο συντονισμό και την επίλυση προβλημάτων κατά την υλοποίηση των έργων με στόχο την επιτυχή ολοκλήρωσή τους εντός της επιλέξιμης περιόδου του ΕΣΠΑ. 

Πηγή


http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=405464