Ποδήλατο από ανακυκλωμένο χαρτόνι!

Αναδημοσίευση από: TV Χωρίς Σύνορα

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Μαντζαβρά, Πολιτικός Επιστήμων

 

Σύμφωνα με τον ισραηλινό επιχειρηματία, Νίμροντ Έλμις, «Το ποδήλατο από χαρτόνι και ανακυκλωμένα υλικά είναι το μέλλον της οικονομικής και οικολογικής μετακίνησης. Το κόστος ενός τέτοιου ποδηλάτου είναι μηδαμινό και η διάρκεια ζωής του μεγάλη σε αντίθεση με τον μέσο όρο των συμβατικών ποδηλάτων». «Το συνολικό κόστος τους είναι 9 δολάρια», όπως εξηγεί στο Reuters.

cartonbikeΤο 95% της κατασκευής του ποδηλάτου, όπως φαίνεται και στη σχετική εικόνα, προέρχεται από ανακυκλωμένο χαρτόνι και το υπόλοιπο από επίσης ανακυκλωμένα λάστιχα αυτοκινήτου και λιωμένα μπουκάλια. Όταν κόψει το χαρτόνι ο Έλμις σε σχήμα ποδηλάτου, το επεξεργάζεται κατάλληλα, ώστε να γίνει αδιάβροχο και πυράντοχο.

 

Ο Ιζχαρ Γκάφνι, σχεδιαστής του ποδηλάτου, πιστεύει ότι στο μέλλον θα κατασκευάζονται αυτοκίνητα και αεροπλάνα με την ίδια τεχνική. Όπως δηλώνει ο ίδιος, «τα τελευταία δέκα χρόνια έχουν πουληθεί δισεκατομμύρια ποδήλατα, τα οποία κατά μέσο όρο έχουν διάρκεια ζωής πέντε χρόνια. Εγώ, λοιπόν, σε πέντε χρόνια θα τα αντικαταστήσω με πιο οικολογικά και φτηνά ποδήλατα».

 

Το οικολογικό αυτό ποδήλατο θα κυκλοφορήσει στις αγορές σε ένα χρόνο περίπου, θα έχει τρία σχέδια καθώς και προδιαγραφές για αναπηρική καρέκλα!