Σχέδιο ολοκληρωμένης αστικής παρέμβασης για το δήμο της Αθήνας (ΣΟΑΠ)

51b10bec2bcdf20306

ギリシャアテネ-768x1366

 

 Σχέδιο ολοκληρωμένης αστικής παρέμβασης (ΣΟΑΠ)

του Σύρου Κοσκοβόλη

Τι είναι το ΣΟΑΠ;

Το ΣΟΑΠ είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσης δομημένο σε 7 ειδικούς στόχους και 18 άξονες. Επιπλέον, μέσω του ΣΟΑΠ ο Δήμος διαμορφώνει το όραμά του για την Αθήνα του 2020, καθώς ο ορίζοντας υλοποίησης είναι από το 2014 έως το 2020. Για το λόγο αυτό, το ΣΟΑΠ περιλαμβάνει ήδη τις δράσεις που υλοποιούνται σήμερα στο κέντρο της πόλης, όπως το Έργο: Αθήνα του Δήμου Αθηναίων. Σε αυτό το πλαίσιο, το ΣΟΑΠ αποτελεί βάση διαμόρφωσης μιας στρατηγικής ολοκληρωμένης χωρικής ανάπτυξης κατά την προγραμματική περίοδο στην κατεύθυνση των νέων εργαλείων της ΕΕ και συγκεκριμένα στην κατεύθυνση των ολοκληρωμένων χωρικών επενδύσεων (Integrated Territorial Investments)
Οι 7 ειδικοί στόχοι:
1. Στήριξη της οικονομικής βάσης
2. Ανάκτηση της κοινωνικής και πολιτισμικής συνοχής – Επανακατοίκηση
3. Αποκατάσταση συνθηκών ασφάλειας και νομιμότητας
4. Ανάκτηση και αναβάθμιση του δημόσιου χώρου
5. Βελτίωση περιβαλλοντικών συνθηκών και πολεοδομικής λειτουργίας
6. Ενίσχυση της ταυτότητας και της εικόνας της πόλης
7. Βελτίωση μηχανισμών διακυβέρνησης, σχεδιασμού και συμμετοχής

 

 syros n

 

Γιατί είναι σημαντικό;

Είναι το σχέδιο του δήμου της Αθήνας για την επόμενη προγραμματική περίοδο, στην κατεύθυνση των νέων εργαλείων της ΕΕ και συγκεκριμένα στην κατεύθυνση των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (Integrated Territorial Investments). Η χρηματοδότηση των δήμων έχει ως προαπαιτούμενο το συγκεκριμένο σχέδιο και είναι ένα δείγμα του σχεδιασμού του δημάρχου της Αθήνας, του κ. Καμίνη για το μέλλον.

Και είναι το κατάλληλο μείγμα μιας ολοκληρωμένης πολιτικής για την ανάπτυξη της Αθήνας.

 

Ας ξανά-σκεφτούμε την Αθήνα!
Γιατί δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να προβλέψεις το μέλλον από το να τo σχεδιάσεις…!

 

 

Ο Σύρος μπορεί να…σύρει την Αθήνα!

SyrosKoskovolis1

 

Ένας υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Γ.Καμίνη, που γνωρίζει πώς μπορεί να αναπτυχθεί η κοινωνική επιχειρηματικότητα στο Δήμο Αθηναίων.

Ο Σύρος Κοσκοβόλης έχοντας 30 χρόνια εμπειρίας στον ΕΟΜΜΕΧ στη δημιουργία νέων επιχειρήσεων γυναικείας και κοινωνικής επιχειρηματικότητας, είναι ο τεχνοκράτης που θα συμβάλει αποφασιστικά στην αξιοποίηση ανενεργών υλικών και ανθρώπινων πόρων για την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας στο Δήμο και σε πρωτοβουλίες αντιμετώπισης της ανεργίας.

Είναι το στέλεχος που πιστεύει στην οριζόντια συνεργασία με άλλους κοινωνικούς φορείς και μπορεί να δημιουργήσει τις γέφυρες σύνδεσης με τα επιμελητήρια, τις οργανώσεις της κοινωνίας πολιτών και την εκκλησία, για την κοινωνική πρόνοια στο επίπεδο του Δήμου.

 

βιογραφικό Σύρου

 

Η οικονομία της συνεργασίας

του Νίκου Γιαννή*giannis nikos

Στον Λεβιάθαν, το 1651, ο Τόμας Χομπς εκκινεί από τη θέση ότι η φυσική, προ-κοινωνική κατάσταση των ανθρώπων είναι αυτή του πολέμου όλων εναντίον όλων. Η τάξη μπορεί να επιτευχθεί όταν μια ισχυρή εξουσία είναι ικανή να περιορίσει και πειθαρχήσει τη συμπεριφορά των ανθρώπων, οι οποίοι ενδιαφέρονται μόνον για τον εαυτό τους. Έτσι γεννήθηκαν διάφορες σχολές διαμόρφωσης πολιτικών συστημάτων μιας τέτοιας ισχυρής εξουσίας, ώστε τα πράγματα να ρυθμίζονται άνωθεν και να καταστέλλεται το εγώ, ολοκληρωτικά (ολοκληρωτισμός) ή εν μέρει (σοσιαλδημοκρατία και κρατικιστικός συντηρητισμός). Για τον, εκ των βασικών ιστορικών εισηγητών του φιλελευθερισμού, Ανταμ Σμιθ (1723-1790), Σκωτσέζο ηθικό φιλόσοφο και πρωτεργάτη της πολιτικής οικονομίας, η κοινωνία απαρτίζεται επίσης από ιδιοτελή άτομα, αλλά εφόσον τους αναγνωρίζεται το απαραβίαστο της ελευθερίας το τελικό συνολικό αποτέλεσμα ως φυσικό δικαίωμα, οδηγεί μάλλον σε μια αυτο-ρυθμιζόμενη ευημερία παρά σε μια βίαιη αναρχία.

Continue reading

Ενα εκατομμύριο Βρετανοί ζουν από τα συσσίτια

Αναδημοσίευση από άρθρο της ελευθεροτυπίας

Όπως δημοσιεύτηκε στις 17/04/2014

Δραματική είναι η αύξηση της φτώχειας τον τελευταίο χρόνο στη Βρετανία, καθώς ένα εκατομμύριο άνθρωποι ζουν πλέον αποκλειστικά από τα συσσίτια των εκκλησιών, με τις φιλανθρωπικές οργανώσεις να κατηγορούν την κυβέρνηση Κάμερον ότι στερεί το βασικό δικαίωμα του ανθρώπου, το φαγητό.

thnb

Continue reading

Συνάντηση του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Συνάντηση του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Θέμα η κοινωνική πολιτική στην Αθήνα και η συνεργασία Δήμου Αθηναίων και Αρχιεπισκοπής.

1901963 10201950013729088 8587707030357618174 n

10170900 10201950013009070 1710795846887967573 n  1977107 10201950013049071 3428824742894523578 n

10168205 10201950013609085 3065680825087108011 n  10151811 10201950013689087 2002331587026017542 n

Ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης συναντήθηκε σήμερα με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμο. Στην συνάντηση παραβρέθηκε και ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος κ. Σύρος Κοσκοβόλης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων ενημέρωσε τον προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας για τις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων και συζήτησαν τη συνεργασία μεταξύ των δύο θεσμών για την ανακούφιση των πολιτών που δοκιμάζονται από την κρίση.

Μετά τη συνάντηση, ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, δήλωσε μεταξύ άλλων:
«….. Ενημέρωσα τον Αρχιεπίσκοπο για δύο μεγάλες κοινωνικές μας δράσεις: πρώτο, τη μεγαλύτερη διανομή εορταστικών πακέτων που ολοκληρώθηκε χθες. Με απόλυτη διακριτικότητα και σεβασμό στην αξιοπρέπεια των ανθρώπων, μέσα σε επτά μέρες, 3.850 οικογένειες έλαβαν από τον Κόμβο Αλληλοβοήθειας του Δήμου Αθηναίων, ό,τι είναι απαραίτητο για το πασχαλινό τραπέζι. Και δεύτερο, εδώ και λίγες ώρες, έχει αρχίσει η εγκατάσταση 17 οικογενειών, 52 άνθρωποι συνολικά, που κινδύνευαν να μείνουν άστεγοι, σε πολυκατοικία της οδού Μπουμπουλίνας».

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμος, δήλωσε:
«Θα ήθελα να δηλώσω ότι είμαι ευχαριστημένος και χαρούμενος σήμερα, που είναι εδώ στην Αρχιεπισκοπή ο κ. δήμαρχος. Μου δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουμε και να ακούσω πολλά θέματα που έχουν σχέση με την εξυπηρέτηση του ανθρώπου και ιδιαίτερα μ’ αυτές τις τελευταίες δραστηριότητες. …. Εύχομαι καλή δύναμη».

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος κ. Σύρος Κοσκοβόλης, τόνισε σχετικά με τη συνάντηση:

“Σήμερα είχα την ευκαιρία να δω τον Μακαριώτατο κατά την συνάντησή του με τον  δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη με θέμα τις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων και συζήτησαν τη συνεργασία μεταξύ των δύο θεσμών για την ανακούφιση των πολιτών που δοκιμάζονται από την κρίση. Η κοινωνική πολιτική στην Αθήνα.

Η παρουσία μου στη συνάντηση αυτή οφείλεται στη μακρόχρονη γνωριμία και συνεργασία με τον μακαριώτατο, η οποία χρονολογείται από τα παιδικά μου χρόνια και συγκεκριμένα από το 1977, που διετέλεσε Ηγούμενος της ιεράς μονής του Οσίου Λουκά Βοιωτίας (1977-1981), η οποία βρίσκεται δίπλα στον τόπο καταγωγής μου (Κυριάκι ), στην συνέχεια από το 1981 – 2008 ως Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας και συνεχίζεται μέχρι σήμερα .

Η συζήτηση για την κοινωνική πολιτική (κοινωνική κατοικία, κοινωνικά ιατρεία, κοινωνικά παντοπωλεία, συσσίτια κλπ), η συνεργασία δήμου και εκκλησίας για την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας και της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, η αξιοποίηση της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των επιχειρήσεων μελών των Επιμελητηρίων της Αθήνας (ΕΕΑ,ΕΒΕΑ,ΒΕΑ), για την κοινωνική πρόνοια μόλις άρχισε….”.

 

 

ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ  ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ;

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ;

ΠΟΣΟ ΔΙΑΔΕΔΟΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ;

ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ Η ΟΧΙ, ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΔΙΕΞΟΔΟ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΝΕΩΝ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ;

 

Σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα και όχι μόνο, έρχεται να δώσει απάντηση το βιβλίο «Θεσμοί και εφαρμογές κοινωνικής οικονομίας» του Βασίλειου Τακτικού, συντονιστή του Πανελλήνιου Παρατηρητηρίου οργανώσεων κοινωνίας πολιτών και διευθυντή του Ινστιτούτου Μελετών Κοινωνικής Οικονομίας. Το πρώτο βιβλίο στην Ελλάδα που δίνει μια ολοκληρωμένη και εμπεριστατωμένη εικόνα για το νέο παγκόσμιο οικονομικό φαινόμενο της κοινωνικής οικονομίας (γνωστού και ως τρίτου τομέα της οικονομίας), το οποίο ίσως είναι και το μοναδικό αξιόλογο οικονομικό εργαλείο που έχει προταθεί μέχρι σήμερα, για την βελτίωση της ανθρώπινης διαβίωσης.

Continue reading

H ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ»

  • ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΚΑΜΙΝΗΣ ΚΟΣΚΟΒΟΛΗΣ  ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΥ

Εικόνα 1: Γιώργος Καμίνης, Σύρος Κοσκοβόλης, Αγγελική Κοσμοπούλου

 

Με πρωτοβουλία φίλων του υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη του συνδυασμού «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ», πραγματοποιήθηκε στις 14 Απριλίου 2014, στον πεζόδρομο της οδού Βαλαωρίτου, συνάντηση γνωριμίας και ενημέρωσης με τον υποψήφιο δήμαρχο.

 

Στην συνάντηση συμμετείχε και ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος για το δήμο της Αθήνας, κ. Σύρος Κοσκοβόλης, στέλεχος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, ο οποίος δήλωσε τα εξής:

Continue reading

Neue Schule Athen – Νέο ελληνογερμανικό σχολείο στην Ηλιούπολη

logo neue schule

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μια μεγάλη αγκαλιά για όλα τα παιδιά της Αττικής έχει σκοπό να αποτελέσει το Neue Schule Athen, το νέο Ελληνογερμανικό Σχολείο στην Ηλιούπολη, το οποίο άνοιξε πρόσφατα τις πύλες του. Φιλοδοξεί να δημιουργήσει μια αληθινή νησίδα Ελληνογερμανικής μόρφωσης και παιδείας με παιδοκεντρική φιλοσοφία, από το προνήπιο έως και το Δημοτικό.

Continue reading

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ «ΘΕΣΜΟΙ & ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ»

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ «ΘΕΣΜΟΙ & ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ»

Θεσσαλονίκη 10 Απριλίου 6μμ.

Β΄Δημοτική Κοινότητα  (Μοναστηρίου 93)

πληροφορίες: Δημήτρης Μιχαηλίδης τηλ. 2310 282682 – 6998 282382

covers only1

Continue reading